ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μητσοτάκης: «Θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;» – Τσίπρας: «Αλλαγή ή Μητσοτάκης» το δίλημμα


mhts-tsip1

Στο Κουκάκι περιόδευσε αργά το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει εντείνει τις περιοδείες, θέτει τα διλήμματα της κάλπης και αναδεικνύει το κυβερνητικό έργο μιλώντας με τους πολίτες, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά.

Αντίστοιχα, τη Νέα Σμύρνη επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνομιλώντας με πολίτες γύρω από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ο ίδιος επίσης έχει εντείνει τις περιοδείες εντός και εκτός Αττικής στο δρόμο προς τις κάλπες, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Στο μεταξύ, τη μάχη της ψήφου δίνουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, παρουσιάζοντας θέσεις και πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία.

Στο ερώτημα «ποιο είναι το πρόσωπο που έχει στο μυαλό του ο Νικος Ανδρουλάκης» απαντά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με νέο σποτ της Χαριλάου Τρικούπη. «Το πρόσωπο κάθε πολίτη, με σιγουριά και προοπτική για το αύριο. Το πρόσωπο μιας σύγχρονης Ελλάδας, ενός αξιόπιστου κράτους με θεσμούς και κανόνες, που νοιάζεται για τους πολίτες του. Και με τη δική σου απόφαση Αλλαγής, θα τα καταφέρουμε» λέει.

Με εκπροσώπους Ρομά συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ τυ ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επισημαίνοντας: «Δεν θέλουμε και δεν αναπτύσσουμε πελατειακές σχέσεις για λίγους ψήφους, όπως για παράδειγμα κάνουν ξεδιάντροπα αστικά πολιτικά κόμματα».

Απορρίπτει τις μετεκλογικές συνεργασιες ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σημειώνοντας: «Καμία συγκυβέρνηση»,

Για το ΜέΡΑ25 προϋπόθεση είναι οι προγραμματικές συμφωνίες. «Αν το τηλέφωνο του ΓΓ μας χτυπήσει για πρώτη φορά την 21/5 το βράδυ ή στις 22 το πρωί, δε θα σηκώσουμε το τηλέφωνο, δε θα απαντήσουμε, αυτό είναι δέσμευση» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Έρικ Έντμαν.

Συνέντευξη Μητσοτάκη: Οι πρώτες εκλογές καθοριστικές για το μέλλον της χώρας

Στις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου καθορίζεται το μέλλον της χώρας, τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Έχουμε εκλογές στις 21 Μαΐου και οι εκλογές αυτές θα καθορίσουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα τη νέα τετραετία και τα διλήμματα αυτής της κάλπης είναι πολύ καθαρά εάν θα γυρίσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω αν θα κατοχυρώσουμε τις μεγάλες επιτυχίες της οικονομικής πολιτικής ή θα πάμε σε ένα περιβάλλον υψηλών φόρων αν θα προστατεύουμε τα σύνορά μας ή θα γυρίσουμε σε μία Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι. Αν θα έχουμε μία χώρα επαίτη που θα παρακαλεί για προγράμματα στήριξης» επισήμανε.

Είπε ότι το δίλημμα είναι ξεκάθαρο, αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω.

Διαβεβαίωσε ότι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα επιστρέψουν στο δημόσιο. «Η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα την πρόσφατη απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας και οι δύο αυτές εταιρείες θα φύγουν από το υπερταμείο και θα επιστρέψουν στον άμεσο έλεγχο του ελληνικού δημοσίου» τόνισε.

Δήλωσε ότι θα έχουμε αύξηση των συντάξεων και το 2024, αλλά και καλύτερους μισθούς. Για τον φράχτη στον Έβρο είπε ότι θα ολοκληρωθεί είτε με ευρωπαϊκούς, είτε με εθνικούς πόρους. «Μέχρι που να σβήσει από τις αυξήσεις η προσωπική διαφορά εμείς εφόσον μας εμπιστευτούν οι πολίτες θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά πρωτίστως αυτούς που έχουν χαμηλές συντάξεις» επισήμανε.

Στήριξε πλήρως τον Τάκη Θεοδωρικάκο, ενώ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως μέχρι στιγμής σερβίρει “παραμύθι” ξεροσφύρι.

Για τον φράχτη στον Έβρο είπε ότι θα κατασκευαστεί και θα ολοκληρωθεί είτε με ευρωπαϊκούς είτε με εθνικούς πόρους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ανοιχτός για μια τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα ανακοινώνοντας επίσης ότι θα εγκρίνει τον διπλασιασμό του προγράμματος “ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ”, εφόσον το πρόγραμμα «τρέξει» καλά.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Εμμανουέλλα Αργείτη, Δημήτρης Γκάτσιος, Γιάννης Φασουλάς

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/sTx1U8k
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μητσοτάκης: «Θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;» – Τσίπρας: «Αλλαγή ή Μητσοτάκης» το δίλημμα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">