ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Σταδιακή βελτίωση του καιρού, νέα αλλαγή από Μ. Παρασκευή



Σταδιακά η συννεφιά θα αρχίσει να διαλύεται και ο ήλιος να παίρνει πρωταγωνιστική θέση μέχρι και την Μ. Πέμπτη.

Η ατμόσφαιρα σαφώς πιο ζεστή με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 22 με 25 βαθμούς σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας. Από την Μ. Πέμπτη αρχίζουν να επιδρούν οι νοτιάδες, επαναφέροντας την αστάθεια αλλά και τις τοπικές βροχές από το βράδυ της Μ. Παρασκευής.

Σήμερα Μ. Τρίτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με σταδιακά μεγαλύτερα ανοίγματα ηλιοφάνειας. Πιο πυκνές νεφώσεις θα έχει στα κεντρικά και ανατολικά της χώρας, όπου αναμένονται βροχές στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά νωρίς το πρωί και πιο έντονες στα νησιά του Αιγαίου μέχρι το απόγευμα. Ασθενής χιονόπτωση θα σημειωθεί στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και την Κρήτη.

Οι βόρειοι άνεμοι θα εξακολουθήσουν στα πελάγη με ένταση μέχρι τα 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα βόρεια και δυτικά, με τις μέγιστες τιμές μέχρι τους 17 με 19 βαθμούς.


Στην Αττική θα έχει λίγη συννεφιά με μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχή που μέσα στην ημέρα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με ήλιο. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βορειοδυτικοί και η θερμοκρασία στην πόλη από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Την Μ. Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές να αναμένονται στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι βόρειοι μέχρι τα 5 μποφόρ και τοπικά τα 6 μποφόρ στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε περεταίρω άνοδο θα αγγίξει στα κεντρικά και βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς.

Την Μ. Πέμπτη θα διατηρηθεί ο καλός καιρός, ενώ από την Μ. Παρασκευή το μεσημέρι αναμένονται κάποιες τοπικές βροχές στα βόρεια και δυτικά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους, και η θερμοκρασία χωρίς μεταβολές αλλά με μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.


Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/RDWijdV
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Σταδιακή βελτίωση του καιρού, νέα αλλαγή από Μ. Παρασκευή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">