ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό από την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη – Εν αναμονή εξελίξεων


Αλέξης Γεωργούλης Alexis Georgoulis

Πολιτικούς τριγμούς προκαλεί η υπόθεση Γεωργούλη. Ο ίδιος επιμένει στην αθωότητά του και αρνείται όλες τις κατηγορίες, επαναλαμβάνοντας πως όσα ακούγονται είναι «ψεύδη και συκοφαντίες» και ότι δεν θεωρεί τυχαία τη στιγμή, που δημοσιοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, η τελευταία εξέλιξη έχει να κάνει με την ανακοίνωση από την πλευρά των Βέλγων δικηγόρων του κυρίου Γεωργούλη. Από αυτήν προκύπτει ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία, γεγονός που δεν είναι κάτι περίεργο, διότι αυτή τη στιγμή είναι σε ισχύ η ασυλία του κ. Γεωργούλη. Όπως εξηγήθηκε για να κληθεί ενώπιον δικαστικών αρχών πρέπει πρώτα να αρθεί η ασυλία του και μετά να υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε στέλεχός του, μετά από ανάρτησή του, στην οποία ενέπλεκε τον Νίκο Ανδρουλάκη.`

H ΝΔ ζητά τη διαγραφή δύο ακόμη υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για αναρτήσεις τους.

Ερωτηματικά, σχετικά με την προεκλογική συγκυρία της αποκάλυψης της καταγγελίας, που έχει γίνει από το 2020, θέτουν οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη.

Την ίδια ώρα μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αναφορές κατά του ανεξάρτητου -πλέον- ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη μετά την καταγγελία από τη νομική εκπρόσωπο της Κομισιόν για βιασμό και σωματική βλάβη. Τουλάχιστον δυο πρώην συνεργάτες του, φέρεται να τον έχουν καταγγείλει στην αρμόδια υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου για ύβρεις και εργασιακό εκφοβισμό, δίνοντας στην υπόθεση ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, από την αρχή της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο, τουλάχιστον πέντε άτομα που εργάστηκαν στο γραφείο του φέρεται να αποχώρησαν λόγω της κακής συμπεριφοράς του

Αλληλοκατηγορίες και πολιτικοί κλυδωνισμοί

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής, χαρακτηρίζοντας “ηθική εξαίρεση” την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Επικαλούνται το ηθικό πλεονέκτημα αυτοί που δεν ήξεραν τι έκανε ο ευρωβουλευτής τους. Σήμερα θα μπορούσα να τον ονομάσω και “ηθική εξαίρεση” στη δημόσια ζωή, για την τοξικότητα με την οποία τη δηλητηρίασε συστηματικά εδώ και μία τετραετία. . Ένας λάκκος ο οποίος σκαβόταν ύπουλα για τους άλλους. Όλη αυτή η παράταξή μας έπεσε θύμα αυτών των χυδαιοτήτων. Ένας λάκκος στον οποίο οι ίδιοι τώρα πέφτουν μέσα, δειλιάζοντας να ζητήσουν συγγνώμη ακόμα και όταν όλα και όλοι τους διαψεύδουν» σημειώνει.

Για πρωθυπουργό της άγνοιας, που δεν γνώριζε τίποτα, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Δράμα.

«Δεν ήξερε τι κάνει ο Πάτσης, τι κάνει η Νικολάου, τι κάνει ο Λιγνάδης, τι κάνουν οι άριστοι που διόρισε, στήριξε και στηρίζει. Αλλά φρόντιζε να τους προβιβάζει και τους στηρίζει» επισημαίνει ο ίδιος.

Για ψηφιακό παρακράτος του διαδικτύου μιλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη λειτουργία ενός ψηφιακού παρακράτους κουκουλοφόρων, συμμοριών οι οποίες στοχοποιούν προσωπικότητες ανθρώπων που θεωρούν ότι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά τους. Θεωρώ ότι κάθε δημοκράτης προοδευτικός πολίτης έχει χρέος να σταθεί απέναντι σ’ αυτές τις απάνθρωπες πρακτικές» σημειώνει.

Για την τοξική συμπεριφορά που είχε επιδείξει στο παρελθόν, σε ανάλογες περιπτώσεις, εγκαλεί η κυβέρνηση την αξιωματική αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επαναλαμβάνει τη θέση του «καμία συγκάλυψη».

«Αν αποδειχτεί ότι καταγγελίες ευσταθούν τι σημαίνει αυτό; ότι θα πρέπει να πούμε ότι ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα βιαστών όπως έκαναν στελέχη, μηχανισμοί και βραχίονές του για τον Κολωνό για τα χάσταγκ ΝΔ παιδεραστές; Δεν αισθάνονται την ανάγκη να απολογηθούν γι΄αυτή την υποκριτική τοξική συμπεριφορά με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι τώρα» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Είμαστε με τα θύματα. Πάντα και αδιαπραγμάτευτα. Άραγε μπορεί να πει το ίδιο και η Νέα Δημοκρατία; Με παρελθόν στη συγκάλυψη, θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλή αντί να αφήνει τα στελέχη της δυο μέρες τώρα να χυδαιολογούν. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Γι’ αυτό ας είναι πιο προσεκτικοί και μετρημένοι» ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου.

«Με όλη τη συμπεριφορά τους στον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν ότι δεν έμαθαν τίποτα, ούτε όταν είδαν τη λάσπη που εκτόξευαν, πολιτικοποιώντας ποινικές υποθέσεις και ταυτίζοντας με αυτές μια παράταξη, να τους γυρίζει μπούμερανγκ. Συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο της λάσπης και της χυδαιότητας» απαντά η Νέα Δημοκρατία.

Απαράδεκτες αναρτήσεις για υπόθεση Γεωργούλη

Στο μεταξύ, εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε το στέλεχος της νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας Βασίλης Μίγας μετά από ανάρτησή του, που συνέδεε την καταγγέλουσα με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Είχαν προηγηθεί ανάλογες αναρτήσεις από τις υποψήφιες με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασία Γαϊταρτζή και Ζωή Βαρέλη – Στεφανίδη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Επιμένοντας στη θέση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη διαρροή του ονόματος της καταγγέλουσας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε σε αποκαλύψεις.

«Το όνομα της κυρίας που διέρρευσε το όνομα της καταγγέλλουσας στο διαδίκτυο, επειδή ακούω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποποιείται την ευθύνη, και το tweet της έχει ανακαλυφθεί, αν και το διέγραψε, είναι η κυρία Αρετή Αθανασίου, είναι κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε.

Σε ανάρτησή της η δημοσιογράφος κάνει λόγο για συκοφαντίες. Διαψεύδει ότι είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και καλεί τον υπουργό Ανάπτυξης να αποδείξει τις καταγγελίες του.

«Διαφορετικά, αν δεν το κάνει, θα αποδειχθεί πως είναι ένας κοινός συκοφάντης και θα προστατέψω με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματά μου» αναφέρει η ίδια.

Εστία τριβής αποτελεί ο χρόνος που ενημερώθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Γεωργούλη με στελέχη της κυβέρνησης να μιλούν για αντιφάσεις.

«Ο κ. Κούλογλου λέει φήμες πριν 2 χρόνια, άκους την κα Τσαπανίδου να λέει με εντολή Τσίπρα διερεύνηση και άκουσα Παπαδημούλη να λέει για φήμες. Ποιες είναι αυτές οι φήμες;» σημείωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Τη συγκεκριμένη καταγγελία την πληροφορηθήκαμε τη Δευτέρα του Πάσχα. Είναι χοντρό ψέμα και μεγάλη λάσπη και ντροπή για την πολιτική ζωή να δεχόμαστε ότι ο κ. Ανδρουλάκης το έμαθε τη Δευτέρα του Πάσχα, ενώ η καταγγέλουσα είναι στενή του συνεργάτης» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Εξέφραζε την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την αξιωματική αντιπολίτευση η ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, στην οποία επικαλείται τάχα πολιτική δίωξη και αφήνει απαράδεκτα υπονοούμενα για τον χρόνο του αιτήματος άρσης της ασυλίας του;» διερωτώνται από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Έρευνα σε βάθος ζήτησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με την επισήμανση «να μην καλύπτονται κορυφαία θέματα με επιμέρους σκάνδαλα».

Απορρίπτει τις κατηγορίες ο Γεωργούλης

Οι Βέλγοι συνήγοροι του Αλέξη Γεωργούλη επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους ότι δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία εναντίον του.

Η προσοχή μπορεί να επικεντρωθεί στα εξής όσον αφορά στην ανακοίνωση της υπεράσπισης του κ. Γεωργούλη:

Πρώτον, δεν υπάρχει πρόσβαση στο φάκελο. Αυτό εξηγείται διότι ο πελάτης του δεν έχει περάσει από ακρόαση και αυτό δεν μπορεί να συμβεί εφόσον υπάρχει ασυλία. Ο ανακριτής θα μπορούσε να δείξει τη δικογραφία αν ήθελε βέβαια αλλά συνήθως κάτι τέτοιο δεν γίνεται χωρίς να έχει προηγηθει ακρόαση.

Οι Βρυξέλλες εστιάζουν επίσης και σχολιάζουν το γεγoνός ότι η υπεράσπιση αναδεικνύει στην επιχειρηματολογία την χρονική πολιτική συγκυρία που ήρθε στο φως η υπόθεση, λίγο πριν από εκλογές.

Ο κ. Γεωργούλης εκφράζει απορία για την χρονική στιγμή της έρευνας αναφέρει η ανακοινωση.

Όσον αφορά στον συνεργάτη του Αλέξη Γεωργούλη, πληροφορίες αναφέρουν ότι καποια στιγμή εξαφανίστηκε και όλοι απορούσαν τι συνέβη. Ούτε στα τηλέφωνα απαντούσε εύκολα. Αργότερα, έμαθαν για το bullying που έλεγε ότι δεχόταν. Δεν αποκλείεται πάντως τις προσχείς ημέρες να δει το φως της δημοσιότητας και άλλη επίσημη καταγγελία από καποιο πρόσωπο.

Η καταγγέλλουσα είναι αποφασισμένη για τη δικαίωσή της και δεν θα αφήσει την υπόθεση να μπει εμπόδιο στην προσωπικότητά της, αλλά θέλει επίσης να αφήσει τη δικαιοσύνη να προχωρήσει, αναφέρουν πληροφορίες.

Οι καταγγελίες κατά Γεωργούλη

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αναφορές κατά του ανεξάρτητου -πλέον- ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη μετά την καταγγελία από τη νομική εκπρόσωπο της Κομισιόν για βιασμό και σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, από την αρχή της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο, τουλάχιστον πέντε άτομα που εργάστηκαν στο γραφείο του φέρονται να αποχώρησαν λόγω της κακής συμπεριφοράς του.

«Υπήρξε καταγγελία σε αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για εργασιακή κακομεταχείριση από συνεργάτη του περίπου στην αρχή της θητείας του. Έβριζε και είχε εξάρσεις», αναφέρει μαρτυρία.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει να αρθεί η βουλευτική του ασυλία, ώστε να ριχτεί φως σε αυτή την υπόθεση, όπως μεταφέρουν οι Βέλγοι δικηγόροι του. 

«Εμπιστεύεται πλήρως τις βελγικές αρχές για την αποκάλυψη της αλήθειας. Ζήτησε να κληθεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει τις εξηγήσεις του. Παραμένει σε αναμονή αυτής της κλήσης και στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατό» σημειώνει η δικηγόρος του Olivia Venet.

Ο Αλέξης Γεωργούλης -μέσω των δικηγόρων του- αμφισβητήσει τη χρονική συγκυρία που βγαίνει στην επιφάνεια η έρευνα.

«Ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό που μόλις 3 χρόνια αργότερα, αυτή η καταγγελία δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων σχετικά με την ακριβή ημερομηνία, ο κ. Γεωργούλης έμαθε την ύπαρξη της καταγγελίας την Παρασκευή 14 Απριλίου (ημερομηνία της επιστολής σχετικά με την άρση της ασυλίας του)» αναφέρεται στη νεότερη ανακοίνωση της δικηγόρου του.

Παρέμβαση για τη διαρροή στοιχείων

«Η […] διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας» ανέφερε στην ανάρτησή της η καταγγέλουσα. 

Την παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προκάλεσε η δημοσιοποίηση του ονόματος και φωτογραφιών.

«Κατόπιν και της υποβολής σχετικής καταγγελίας, να κινήσει τη διαδικασία εξέτασης τυχόν παραβίασης της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων καθώς και της έκδοσης προσωρινών διαταγών περιορισμού της επεξεργασίας» αναφέρουν.

Ο Αλέξης Γεωργούλης μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων αρνείται τις κατηγορίες, τις χαρακτηρίζει ψευδείς και συκοφαντικές και αναμένει τις δικαστικές εξελίξεις.

Πηγές: Πρώτο Πρόγραμμα, EΡΤNEWS, ΕΡΤ1

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/SzvwFLC
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό από την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη – Εν αναμονή εξελίξεων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">