ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δ. Παπαδημούλης: Στους 20 κορυφαίους ευρωβουλευτές σύμφωνα με έκθεση της MEP Influence Index 2023 – Ο μόνος Έλληνας


ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Mε μια σύντομη βίντεο-δήλωσή του, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, υποδέχθηκε για μια ακόμη, συνεχόμενη χρονιά, τη διάκρισή του στους κορυφαίους «Ευρωβουλευτές με τη μεγαλύτερη Πολιτική και κοινωνική επιρροή», σύμφωνα με την Έκθεση MEP Influence Index 2023, που δόθηκε προχθές στη δημοσιότητα, από την EU Matrix. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η τρέχουσα θητεία του (τρίτη συνεχόμενη) στο Ευρωκοινοβούλιο, θα είναι και η τελευταία, καθώς όπως τόνισε πρέπει να περάσει η σκυτάλη στις νεότερες γενιές.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Με την Ελλάδα να βρίσκεται σε πολύ χαμηλή θέση της συνολικής κατάταξης, η συνεχιζόμενη διάκριση του Δημήτρη Παπαδημούλη στους 20 κορυφαίους Ε/Β, γίνεται ακόμη πιο σημαντική και τιμητική για τη χώρα μας: Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Top 100 των ευρωβουλευτών με τη μεγαλύτερη επιρροή, ο Δημ. Παπαδημούλης είναι ο μόνος Έλληνας.

Ωστόσο, αυτή η διεθνής διάκριση – κατά τον Δημ. Παπαδημούλη “σημαντική και τιμητική όχι μόνο για τον ίδιο και την παράταξή του, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και για την πατρίδα μας, την Ελλάδα”, θάφτηκε επιμελώς, από την συντριπτική πλειοψηφία των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, καθώς δεν εξυπηρετεί τις πολιτικές και προεκλογικές σκοπιμότητες της προπαγάνδας της ΝΔ.

Η έκθεση της Eumatrix συνιστά μια μελέτη αξιολόγησης του έργου όλων των μελών του Ευρωκοινοβουλίου, από την αρχή της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου μέχρι σήμερα και αναδεικνύει τους 100 κορυφαίους Ε/Β που επηρεάζουν περισσότερο την χάραξη πολιτικής της ΕΕ και την διαμόρφωση της νομοθεσίας για πάνω από 440 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες.

Η κραυγαλέα απουσία της είδησης από τα ελληνικά ΜΜΕ εξηγεί και δικαιώνει σε μεγάλο βαθμό την πρόσφατα κατακτηθείσα 107η θέση στην παγκόσμια κατάταξη για την Ελλάδα στην Ελευθερία του Τύπου, στην οποία έχει “καταδικάσει” την χώρα μας η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στη διάκρισή του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε σχετικά: «H αξιολόγησή μου και πάλι, και για το 2023, στους κορυφαίους 20 Ευρωβουλευτές από το σύνολο των 705, αποτελεί ασφαλώς μια σημαντική και τιμητική διάκριση. Όχι μόνο για μένα και την παράταξή μου, αλλά και για την πατρίδα μας, την Ελλάδα.

Σε μια δεξιόστροφη, γερμανοκρατούμενη ΕΕ, αυτή η επιτυχία δεν είναι καθόλου εύκολη για έναν Έλληνα και μάλιστα από την Αριστερά.

Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση αλλά και συγκίνηση, καθώς βαδίζω προς την ολοκλήρωση της τελευταίας κοινοβουλευτικής μου διαδρομής. Τρεις θητείες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι υπεραρκετές. Έχω αποφασίσει να δώσω τη σκυτάλη στις νεότερες γενιές.

Έως και τον Ιούνιο του 2024, μαζί και με τους συνεργάτες μου, προσωπικά δεσμεύομαι να συνεχίσω να εκπροσωπώ όσο καλύτερα μπορώ την Ελλάδα και την Αριστερά. Και πάνω απ’ όλα, φυσικά, να αγωνίζομαι για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, μέσα στον δύσκολο και εξαιρετικά ανταγωνιστικό στίβο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/WYNnicK
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δ. Παπαδημούλης: Στους 20 κορυφαίους ευρωβουλευτές σύμφωνα με έκθεση της MEP Influence Index 2023 – Ο μόνος Έλληνας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">