ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Τοπικές λασποβροχές και πτώση της θερμοκρασίας


pexels-pixabay-432786

Την Τρίτη βροχές προβλέπονται στο Ιόνιο και σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές (και λασποβροχές λόγω της ύπαρξης σκόνης στην ατμόσφαιρα), η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Λίγες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια.

Την Τετάρτη λίγες βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, και το μεσημέρι απόγευμα και λίγες μπόρες και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει ξανά, κάποιες βροχές και τοπικές μπόρες θα σημειωθούν κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Με τυπικά ανοιξιάτικο καιρό το Σαββατοκύριακο και τη θερμοκρασία το μεσημέρι στους 25 με 28 βαθμούς.  Δευτέρα και Τρίτη με τα πρώτα στοιχεία έντονα άστατος καιρός στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά  σήμερα Τρίτη:

Αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.


Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί ενώ βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και θα φτάσει, στα δυτικά τους 23 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από αργά το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.  Η θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/FXfGskm
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Τοπικές λασποβροχές και πτώση της θερμοκρασίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">