ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διεκδίκησαν την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» – Κινητοποίηση φορέων


IMG-df0b8d2fc3db7c896fbb1fa8fba4dedb-V

«Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15/5 στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»  για την τεράστια υποβάθμιση του τμήματος Ανοσολογίας-Ιστοσυμβάτοτητας», αναφέρει η πενταμελής επιτροπή της  ΕΙΝΑΠ  στο νοσοκομείο.

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων παιδιών με ανοσοανεπάρκεια, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων Παιδιών ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, της 5μελους επιτροπής ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου, της Συντονιστικής Επιτροπής Αναπήρων. Επίσης συμμετείχαν εργαζόμενοι από το νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού, ο σύλλογος γυναικών Ζωγράφου και παρευρέθηκαν η Αλεξάνδρα Τσιρογιάννη, βιοπαθολόγος, διευθύντρια στο τμήμα Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας στο ΓΝ. Ευαγγελισμού, τέως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ανοσολογικής Εταιρείας και υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ, όπως και ο Χάρης Χουρδάκης , επικεφαλής Συντονιστικής Επιτροπής Αναπήρων, συνταξιούχος εργαζόμενος και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να μην συρρικνωθούν, υποβαθμιστούν κρίσιμα τμήματα του νοσοκομείου για παιδιά με σοβαρές χρόνιες παθήσεις. Στο επίκεντρο τέθηκε το Τμήμα Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας , το οποίο όπως αναφέρθηκε από τους εργαζόμενους, αποτελεί φάρο για τα παιδιά , είναι κέντρο παιδιατρικής ανοσολογίας και αναφοράς για τις πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες. Κάθε παιδί που διαγιγνώσκεται με λευχαιμία, κάθε παιδί που έχει ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος , κάθε παιδί που χρειάζεται μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι απαραίτητο να κάνει εξειδικευμένες εξετάσεις στο τμήμα Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας. Το κλινικό διαγνωστικό έργο είναι τεράστιο και όλα αυτά απειλούνται λόγω διαχρονικής έλλειψης προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα θα μείνουν μόνο 2 γιατροί, 2 Βιολόγοι /Βιοχημικοί, ενώ από τους 8 Τεχνολόγους/ Παρασκευαστές μένουν μόνο 3 και από 3 νοσηλευτές παραμένει 1 νοσηλεύτρια!

Όπως καταγγέλλουν γονείς και εργαζόμενοι, με κριτήριο τα κέρδη που αποφέρει η παιδιατρική περίθαλψη στον ιδιωτικό τομέα, κάθε χρόνο, με κάθε κυβέρνηση, η κατάσταση και στο συγκεκριμένο Τμήμα επιδεινώνεται , επίσης σημειώνουν ότι αν σταματήσει να λειτουργεί το μοναδικό αυτό Παιδιατρικό Τμήμα Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας οι οικονομικές δυσκολίες θα είναι μεγάλες τόσο για τους ασθενείς όσο και για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία εργαζομένων και γονέων προχώρησε σε παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου, που αρνήθηκε να δεσμευτεί για προσλήψεις μόνιμων γιατρών.Από τη μεριά της η αντιπροσωπεία ανέδειξε την ανάγκη πριν φύγει το έμπειρο προσωπικό που υπηρετεί, να στελεχωθεί πλήρως με μόνιμο προσωπικό, καθώς «χρειάζεται τουλάχιστον δύο χρόνια εκπαίδευση». Kάτω από την πίεση της κινητοποίησης και της ανάδειξης των προβλημάτων δεσμεύτηκε για την στελέχωση του τμήματος με έναν βιολόγο και τεχνολόγο.

Με την κινητοποίηση αναδείχθηκαν οι ζωτικές διεκδικήσεις για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών, γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, για να γίνει το ταχύτερο η πρόσληψη νέων μόνιμων εξειδικευμένων γιατρών. Να παρέχονται όλα τα σύγχρονα θεραπευτικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας δωρεάν για όλα τα παιδιά».

Σχετική είδηση: ΕΙΝΑΠ: Kινητοποίηση στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» τη Δευτέρα 15/3

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/3T0sPa9
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διεκδίκησαν την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» – Κινητοποίηση φορέων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">