ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βαρουφάκης: Να δώσετε τον αγώνα των επόμενων ημερών με χαμόγελο και ελπίδα – Όλα μπορούν να είναι αλλιώς


Varoufakis

Η περιοδεία του Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνη Βαρουφάκη στη Θεσσαλία ολοκληρώθηκε με την κεντρική ομιλία του στη Λάρισα. Την ομιλία άνοιξε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 με το γενικό κάλεσμα του κόμματος για «ρήξη με όλα όσα καθιστούν την χώρα μας μια χρεοδουλοπαροικία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, ενώ φτωχοποιεί τους πολλούς».

Σε μια αναδρομή στα ριζικά προβλήματα της Αριστεράς, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε: «Η μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ τον Ιούλιο του 2015 και η θεσμοθέτηση των χειρότερων, πιο αντιλαϊκών μέτρων στο όνομα της ριζοσπαστική Αριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η μεγαλύτερη ήττα της Αριστεράς όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη είναι εδώ για να βοηθήσει την αριστερά να ορθοποδήσει και να ανασυσταθεί η νέα, αγωνιστική, ανυπότακτη αριστερά που στόχο έχει να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο για τους πολλούς, έναντι στους λίγους».

Στη συνέχεια, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στις «τρεις μαγικές χήνες που γεννούν χρυσά αυγά για την ολιγαρχία:

·         Τον «Ηρακλή», έναν μηχανισμό απόσπασης περί των 70 δις ευρώ ιδιωτικής περιουσίας και μεταφοράς τους στα Cayman Islands, φτωχοποιώντας τους πολλούς προς όφελος των λίγων.

·         Το «Χρηματιστήριο Ενέργειας» που θεμελιώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο Σταθάκη, ο οποίος μας έλεγε ότι θα έχουμε να περιμένουμε μόνο φθηνό ρεύμα με την ίδρυσή του. Και μετά ήρθε η Μητσοτάκης Α.Ε. όπου, με την πρώτη αύξηση του ενεργειακού κόστους, χρησιμοποιήθηκε αυτό το «Χρηματιστήριο Ενέργειας» για να λεηλατούν δισεκατομμύρια ευρώ.

·         Το «Υπερταμείο», το οποίο το ελέγχουν οι ξένοι δανειστές. Αυτό μόνο σε χώρες που βρίσκονται υπό κατοχή συμβαίνει.

Το δικό μας πρόγραμμα είναι το μόνο που θέλει τα χρυσά αυγά των τριών αυτών χηνών να τα προσφέρει στον λαό της χώρας και όχι στους ολιγάρχες, τα αρπακτικά ταμεία και τις πολυεθνικές που υπηρετούν τυφλά για πάνω από μια δεκαετία όλα τα μνημονιακά κόμματα».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση του νερού, Επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη είπε χαρακτηριστικά: «Πρόσφατα το ΣτΕ ύψωσε επιτέλους το ανάστημα του και μπράβο τους, για το νερό. Αποφάσισαν ότι αυτό που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίστηκε από τη ΝΔ, δηλαδή η προετοιμασία του εδάφους για την ιδιωτικοποίηση του νερού, είναι αντισυνταγματικό. Ακόμα και στην αιματηρή σκιά των Τεμπών, όπου οι θανατηφόρες επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης έγιναν ξεκάθαρες με τον πιο βάναυσο τρόπο. Και δαιμονοποιούν εμάς που μιλάμε ξεκάθαρα ενάντια στο δόγμα της ιδιωτικοποίησης που έχει εξαθλίωση τη χώρα και τη κοινωνία μας».

Στη συνέχεια στράφηκε στα διεθνή, με το μείζων διακύβευμα της εποχής μας: «Από αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία, όλοι οι λαοί θα βγουν ηττημένοι, από την αύξηση των τιμών στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στα οπλικά συστήματα, από τον πόλεμο και την καταστροφή. Μόνο ένα νέο κίνημα αδεσμεύτων, το οποίο το μέρα, το DiEM και η προοδευτική διεθνή πασχίζουν να οργανώσουν παγκόσμιος, με συναντήσεις με τους προέδρους της κουβάς, του Μεξικού, της Βραζιλίας και άλλων, για να αντισταθμίσουμε την καταστροφική πόλωση γύρω από το ΝΑΤΟ και την Ρωσία και την απόλυτη υποδούλωση της Ευρώπης στα συμφέροντα των ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά για την επικίνδυνη γεωπολιτική που επικράτησε στην Ευρώπη.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων της περιφέρειας Λάρισας: Πέτρος Γαδιτσάκης, Ηρώ Διώτη, Διαμάντω-Αναστασία Ιωάννου, Κωνσταντίνος Κλεισιάρης, Κώστας Κούτσικος, Πολυξένη ( Τζένη) Λόκα, Ιωάννης Χλόπτσιος. 

Απευθυνόμενος στους υποψήφιους, ο Γραμματέας τους ζήτησε «να δώσετε τον αγώνα των επόμενων ημερών με χαμόγελο και ελπίδα, γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς».

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/b0rNf63
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βαρουφάκης: Να δώσετε τον αγώνα των επόμενων ημερών με χαμόγελο και ελπίδα – Όλα μπορούν να είναι αλλιώς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">