ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

μικροί Μεγάλοι Έλληνες...


Η Υπηρεσία και το Ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Αττικής, παρουσιάζουν την μουσική εκδήλωση  με τον τίτλο: «Μικροί Μεγάλοι Έλληνες», την Παρασκευή 30 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του  Μητροπολιτικού και Καθεδρικού Ναού των Αθηνών, 
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ», πλατεία Μητροπόλεως Αθήνα και ώρα 20:30 μ.μ.

Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό δρώμενο το οποίο μέσα από τραγούδια και μουσικές που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, αναδεικνύει το μεγαλείο των Ελλήνων. Των Ελλήνων, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια, πολεμούν, αγωνίζονται, προσπαθούν, μεγαλώνουν και ματώνουν έχοντας μέσα τους μια πατρίδα που αγαπούν, που είναι μάνα για αυτούς. 

Ο Δημήτρης Μπάσης και η Σοφία Μάνου έρχονται να τραγουδήσουν τους ανθρώπους που βίωσαν την αγάπη για αυτό το τόπο ως τρόπο ζωής, ως θυσία. Τραγουδούν για τους ήρωες, για τους αγωνιστές,  για όλους τους ανώνυμους  «…μικρούς Μεγάλους Έλληνες…». Αυτοί οι Έλληνες τους χθες και του σήμερα που γίνονται μεγάλοι. 

Η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Γεώργιου Δεμελή και τις ενορχηστρώσεις του Θεοδόση Συκιώτη, μας ταξιδεύει στα σύγχρονα ακούσματα της ελληνικής μουσικής, μέσα από τις μελωδίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών, ενώ ο Θανάσης Βισκαδουράκης αφηγείται τα κείμενα τα οποία έγραψε ο Ρένος – Νεκτάριος Παυλάκης και συνταξιδεύουμε όλοι μαζί στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον του τόπου μας. 

Συμμετέχει ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος και η χορωδία Cantus Angelicus του Ι.Ν. Ταξιαρχών Μοσχάτου υπό τη διεύθυνση της Αναστασίας Χατζηπαύλου.

Είσοδος ελεύθερη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: μικροί Μεγάλοι Έλληνες... Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">