ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο πρωθυπουργός ''όλων των Ελλήνων'' , με τον ένα στους δυο να μην έχει ψηφίσει !


Ένας στους δύο Έλληνες δεν ψήφισε στις εκλογές του Ιουνίου. Στις εκλογές τον Μάιο του 2023 καταγράφηκε αποχή της τάξης του 38,9%, στις εθνικές εκλογές τον Ιούλιο του 2019 η αποχή ήταν 42,22%, ενώ στις εκλογές τον Ιούνιο του 2023 η αποχή αγγίζει σχεδόν το 50%. (47,2%)

Με βασικό δεδομένο ο ένας στους δυο έλληνες να απέχει της κάλπης η δήλωση Μητσοτάκη ότι θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων είναι τουλάχιστον άστοχη. Όταν μοίραζε τα εκατομμύρια ευρώ επιλεκτικά με τις λίστες Πέτσα ήταν και τότε πρωθυπουργός ''όλων των ελλήνων'' ;

Eξαιτίας του συστήματος της ενισχυμένης αναλογικής χάνουν την έδρα τους από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ: (Πρόεδρε αν κοιτάξεις σε είχα ενημερώσει έγκαιρα.)

Πόπη Τσαπανίδου (ψηφοδέλτιο Επικρατείας), Νίκος Βούτσης (Α' Αθηνών), Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Βόρειος Τομέας Β' Αθηνών), Γιάννης Μουζάλας (Νότιος Τομέας Β' Αθηνών), Χρήστος Σπίρτζης, (Ανατολική Αττική), Γιάννης Ραγκούσης (Β' Πειραιώς), Γιώργος Τσίπρας (Δυτική Αττική), Γρηγόρης Θεοδωράκης (Αιτωλοακαρνανία), Γιάννης Αμανατίδης (Α' Θεσσαλονίκης), Δώρα Αυγέρη (Β' Θεσσαλονίκης), Σάκης Γκούνας (Πιερία), Σωκράτης Βαρδάκης (Ηράκλειο), Τάνια Ελευθεριάδου (Καβάλα), Άγγελος Τόλκας (Ημαθία), Γιάννης Στέφος (Ιωάννινα), Γιώργος Ψυχογιός (Κορινθία) κ.α.

Αναφορικά με την κυβέρνηση η οποία θα συσταθεί, ασφαλώς θα είναι ''όλων των Ελλήνων'', όσο είναι διοίκηση όλων των δημοτών η ''γαλάζια'' δημοτική αρχή του δήμου Γλυφάδας, στην υπηρέτηση - εξυπηρέτηση κυρίως της εκλογικής τους πελατείας καθώς και των συνεργαζόμενων.

Δεδομένου ότι δεν μου αρέσει η υποκρισία οφείλω στο άτομό μου και σε λίγους από εσάς να είμαι σαφής και ειλικρινής. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει όσα ισχύουν επί των ημερών μας. Δεν είναι ηλίθιος ο ένας στους δυο Έλληνες - Ελληνίδες, και όφειλουν άπαντες και διεξοδικά , αντί να επαναπαύονται με το αποτέλεσμα των εκλογών να αναζητούν τα αίτια. Όσο κυλά ο χρόνος η αποχή μεγιστοποιείται έναντι του παρελθόντος. 

Όταν οδηγηθούμε να απέχει πέραν του 50% των ελλήνων από την κάλπη, θα προκύπτει κυβέρνηση, καθώς και κόμματα της βουλής, ασφαλώς όμως από την μειοψηφία του λαού, και άλλωστε αυτό είναι ζήτημα χρόνου. Προσεχώς θα έχουμε κυβερνήσεις και κόμματα μειοψηφίας.

Το πραγματικό ποσοστό της ΝΔ επί του συνόλου του λαού είναι 21% ! Το 40,56 προκύπτει από την συμμετοχή του 52,8%.



Αν κοιτάξει κάποιος αναλυτικά την συμμετοχή στις εκλογές θα διαπιστώσει ότι όλες οι περιφέρειες έχουν περίπου 50% αποχής, ενώ όσο πλησιάζουμε στον Ν.Αττικής η συμμετοχή ανεβαίνει. Ασφαλώς η ''πλύση'' εγκεφάλου των ολιγαρχικών μίντια στο Ν.Αττικής είναι δεδομένη και καθοριστική.

ΥΓ: Τώρα θα έχετε και σπαρτιάτες στην βουλή ! Το θέμα είναι ότι θα λείπει ο Λεωνίδας με τους 300. Τα περισσότερα κόμματα πλέον είναι δεξιά , ακροδεξιά, συστημικά και αμερικανοκίνητα. Τα χρώματα σήμερα δεν καθορίζουν το ελάχιστο, οι ιδεολογίες έχουν ''ψοφήσει'', άρα μένουν συμφέροντα και πολιτική ένδεια

- Στο Νομό Ροδόπης δεν έχουν και μεγάλη επιρροή τα ολιγαρχικά του Ν.Αττικής ! Αποτελεί την απόδειξη τι ψηφίζουν όσοι ψηφίζουν.

- Σε πλήρη αντιδιαστολή όσων σε τοπικό επίπεδο, Δήμου Γλυφάδας, κάνουν αναφορά σε ''αυτοθυσία'' , ''αυταπάρνηση'' κ.α. τέτοια , τα οποία ασφαλώς δεν τα βιώνουν και αποτελούν σχήμα λόγου, υπάρχουν έτεροι οι οποίοι ουδέποτε πρόδωσαν όσα διακήρυξαν και πιστεύουν. ( Άλλοι έχουν το όνομα άλλοι έχουν την χάρη ! ) 

- Αναφορικά με την διευρυμένη αποχή που ισχύει και στην Αμερική, όπως ανέφερε η παρουσιάστρια της ΝΔ από την ''κομμουνιστική'' οικογένεια , η δική μας χώρα δεν είναι αμερική, είναι ''αποικία των Η.Π.Α'' χωρίς ενιοποιημένο θεσμικό πλαίσιο, καθώς επίσης, στις Η.Π.Α ισχύει διαχρονικά ο δικομματισμός, ενώ στη δική μας χώρα ο ένας στους δυο - νεοκαπιτάλας - ψηφίζει ΝΔ λόγω του πελατειακού συστήματος και της αισχροκέρδειας.

- Μένει να διαπιστώσετε εμπράκτως πόσων Ελλήνων θα είναι πρωθυπουργός ο Κ.Μητσοτάκης και την περίοδο 2023 - 2027. Να είστε βέβαιοι ότι θα το διαπιστώσετε , διότι στις εκλογές του 2027 η ψαλίδα αποχής θα ανοίξει ακόμα περισσότερο με μειοψηφική κυβέρνηση και με διεύρυνση κομμάτων τοπικών ονομασιών τύπου σπαρτιάτες, άρα με αναχρονισμό σε όσα ίσχυαν πριν από χιλιάδες χρόνια. Τέτοιο επίπεδο ''δημοκρατίας'' και κοινοβουλευτικής εκπροσωπήσεως. Παράλληλα με τους ''Σπαρτιάτες'', γιατί όχι και ''Χιώτες'' και ''Σαμιώτες'', ''Αρκάδες'' , ''Καρδιτσιώτες'' , καθώς ''Λασιθιώτες'';


ADVERTISEMENT
Εκτός Βουλής είναι πιθανό να βρεθεί και ο Γιάννης Δραγασάκης, η τύχη του οποίου εξαρτάται από τις καραμπόλες του εκλογικού νόμου στην κατανομή των εδρών.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο πρωθυπουργός ''όλων των Ελλήνων'' , με τον ένα στους δυο να μην έχει ψηφίσει ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">