ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αραιές νεφώσεις και πολύ υψηλές θερμοκρασίες


Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σήμερα στην ανατολική Ελλάδα, ενώ βιαστικά θα υποχωρήσουν στη δυτική, κυρίως λόγω των πολύ ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων. 

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και πολύ υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 44 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς, με βαθμιαία στροφή τους σε δυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

Αύριο θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα με ισχυρούς βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους και καταιγίδες στα βορειοανατολικά. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα που προκαλεί από τις 12 Ιουλίου κατά διαστήματα συνθήκες καύσωνα με την ονομασία CLEON σε πολλές περιοχές: 

Σήμερα, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φτάσουν: 
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική και τη νότια Πελοπόννησο τους 43 με 45 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στο εσωτερικό της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου τους 46 βαθμούς Κελσίου 
Στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου 
Στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τις Σποράδες και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου 
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία τους 36 με 38 και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο τους 39 βαθμούς Κελσίου. 

Επισημαίνεται πως προβλέπεται μεταβολή της καιρικής κατάστασης τις αμέσως επόμενες ώρες στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, με πρόσκαιρες καταιγίδες και κυρίως με πολύ ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους. Τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επηρεάσουν από νωρίς το βράδυ την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία από τη νύχτα τις υπόλοιπες περιοχές του βορείου Αιγαίου και την ανατολική Μακεδονία. 

Αύριο 27/07/2023

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε όλη τη χώρα τουλάχιστον κατά 8 βαθμούς και δε θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου 
Στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τις ανατολικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως περιοχές της Χαλκιδικής) και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους (μπουρίνια).

Γιάννης Κουρδομένος: Πάντως η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι δεδομένη. Η κλιματική αλλαγή απ' όσο θυμάμαι δεν προβλημάτιζε κανένα πριν από δεκαετίες και ήμουν ο μόνος που καθημερινά ανέφερα τι θα ζήσουμε στο μέλλον από τους πλεονέκτες καπιτάλες , δεξιούς - κεντροαριστερούς, ολιγάρχες , πλανητάρχες, εργοστασιάρχες, εθνάρχες και λοιπούς καταστροφείς. 

Ακόμα και το γεγονός έπειτα από 30 χρόνια να κάνουν στροφή στις ΑΠΕ δηλώνει ευθαίως ότι: Οικονομικοί ολιγάρχες, κυβερνήσεις, διοικήσεις, Ε.Ε., και λοιποί αδίκησαν τον πλανήτη μας διότι ακολουθούν, δεν προηγούνται, ενώ στρέφονται κατά όσων αυταπόδεικτα προηγήθηκαν. Δεν γνωρίζω πως συμβάλουν την κλιματική αλλαγή καίγοντας δασικές εκτάσεις ώστε να γίνουν αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, βιομηχανίες και πολυτελείς βίλες !!

Σε πλήρη αντιδιαστολή με το κεφάλαιο εμείς δεν είχαμε την δυνατότητα θεαμάτων και σόου, όμως, παρείχαμε σε ανύποπτο χρόνο τις σκέψεις μας και τις θέσεις μας για τον κόσμο μας και ζούμε τις συνέπειες από τους μέγιστα οφελημένους , οι οποίοι κέρδισαν δις από τα πετρελαϊκά προϊόντα , ενώ σήμερα κάνουν την στροφή σε όσα ανακινούσα πριν από δεκαετίες ώστε να αποκομίζουν και στον μέλλοντα χρόνο και παράλληλα διαμορφώνοντας ποιοι θα διοικούν σε βάρος μας !!

Τα οφέλη κομμάτων και 'οικολόγων' αντί όσων πρωτοστάτησαν

Την εποχή που ανακινούσα ραδιοφωνικά την προστασία του περιβάλλοντος , την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη , την ανταποδοτική ανακύκλωση , τα ηλεκτρικά οχήματα, την ψηφιακή μετεξέλιξη των ραδιοτηλεοράσεων - τηλεπικοινωνιών ώστε να μην προκύπτει επιβάρυνση της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, τις χάρτινες και πάνινες σακούλες αντί των πλαστικών, κ.α., τι έκαναν ο Παπανικολάου, η Καυκά και οι λοιποί συμπαραταξιακοί τους ? Μήπως θυμάστε τι έκαναν οι λοιποί της 'αριστεράς' και της 'οικολογίας' ; Ζούμε σε μια πόλη 86.000 χιλιάδων, και ακόμα και όσοι ήρθαν τοπικά ετεροχρονισμένα κάλλιστα μπορούν να ρωτήσουν και να μάθουν.

Τέλος με δεδομένο τον καύσωνα δυο εβδομάδων που ποτέ άλλοτε δεν έχει υπάρξει κάτι αντίστοιχο στη χώρα μας, καθώς και ευρύτερα , σημαντικοί επιστήμονες αναφέρουν ότι για τον ΚΑΙΡΟ, ( κλίμα ), κάθε πέρυσι και καλύτερα !! Από το 2024 η κατάσταση θα είναι ακόμα χειρότερη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αραιές νεφώσεις και πολύ υψηλές θερμοκρασίες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">