ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Υποχωρεί η θερμοκρασία το ΣΚ όμως στο βάθος καύσωνας διαρκείας


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΖΕΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο. Το θερμόμετρο θα φτάνει στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς. Όμως αυτές θα είναι και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες των επόμενων (τουλάχιστον) 10 ημερών. Καθώς από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται ο πρώτος φετινός καύσωνας που το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι θα είναι διαρκείας, θα κρατήσει τουλάχιστον μια εβδομάδα. Θα έχει όμως και ένταση καθώς προς το τέλος της εβδομάδας τοπικά το θερμόμετρο θα ξεπεράσει και τους 40 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά για σήμερα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο, προβλέπονται τοπικές βροχές και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά θα φτάσει τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/eMGpCmV
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Υποχωρεί η θερμοκρασία το ΣΚ όμως στο βάθος καύσωνας διαρκείας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">