ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έφη Αχτσιόγλου: Για την ήττα της πολιτικής Μητσοτάκη, για τη ζωή που μας αξίζει – Τα τέσσερα στρατηγικά πεδία για τον ΣΥΡΙΖΑ


[363541] ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΕΦΗΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

«Έχουμε αφήσει πίσω μας την εσωστρέφεια και την απογοήτευση, μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα», ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου στην ομιλία της στην κεντρική πολιτική της εκδήλωση στην Αθήνα και πρόσθεσε: «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν είναι πια το ηττημένο κόμμα των εκλογών. Είναι το κόμμα που επιστρέφει δυναμικά, ανανεωμένο και ενωμένο, για να εκφράσει τη μεγάλη προοδευτική παράταξη, τη σύγχρονη Αριστερά, και πάνω από όλα το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για μια ζωή που της αξίζει».

Ανέφερε, παράλληλα, πως «σήμερα, εδώ βρισκόμαστε άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, εμπειρίες και διαδρομές. Μας ενώνει όμως ένας κοινός στόχος για μία κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, ανθρωπιάς, δημοκρατίας και ελευθερίας. Μας ενώνει και η βαθιά αντίληψη για το τι είναι πολιτική. Η πολιτική που δίνει έμφαση στο περιεχόμενο και όχι στα συνθήματα, που μπορεί να είναι ταυτόχρονα ριζοσπαστική και ρεαλιστική». Συνεχίζοντας έδωσε έμφαση στο ότι «πρέπει να ηττηθεί η πολιτική Μητσοτάκη» και εξήγησε: «Μπροστά μας εξελίσσεται ένας κατήφορος, κυριολεκτικός και ηθικός, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ. Σε αυτόν τον κατήφορο είναι δική μας ευθύνη και χρέος να υψώσουμε ανάχωμα, να βάλουμε φραγμό».

Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε σε τέσσερα στρατηγικά για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πεδία:

  • Προτάσσουμε ένα κράτος που θα παρεμβαίνει προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, ένα κράτος “στρατηγό” που θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί πολιτικές για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, όπως η δημόσια υγεία, η δημόσια παιδεία και η κοινωνική προστασία.
  • Να συζητήσουμε σοβαρά για την αλλαγή του αναπτυξιακού, παραγωγικού μοντέλου της χώρας, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με μονοκαλλιέργεια του τουρισμού. Να συζητήσουμε για την ενίσχυση τους πρωτογενούς τομέα, της βιομηχανίας, των ψηφιακών τεχνολογιών, αυτή η ενίσχυση προϋποθέτει την εμπλοκή των χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  • H εργασία μπροστά. Το να δουλεύεις στην Ελλάδα θα πρέπει να σημαίνει αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενιαία δικαιώματα για τους εργαζόμενους.
  • Τα πολιτικά, ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια. Είναι προϋπόθεση για κάθε πολιτική αλλαγή. Ένας άνθρωπος που φοβάται, που ζει υπό καθεστώς ακραίας ανασφάλειας, δεν είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος που μπορεί να διεκδικεί. Χώρος για πρόοδο υπάρχει μόνο εκεί που οι άνθρωποι νιώθουν ελεύθεροι και διεκδικούν.

Υποστήριξε ακόμη ότι «δεν νοείται λαϊκό κόμμα να μην βρίσκεται παντού, εκεί που παράγεται πολιτική στην ελληνική κοινωνία, δηλαδή στους χώρους δουλειάς, στα επιμελητήρια, στους επαγγελματικούς συλλόγους, στα σωματεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στις γειτονιές. Είμαστε και θα είμαστε με τους πολλούς και για τους πολλούς. Για να εκφράζουμε τις αγωνίες τους και να δίνουμε προοπτική. Είμαστε κυβερνητικό κόμμα και για αυτό επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή κοινωνική, ιδεολογική και πολιτική επιρροή».

Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «αυτή είναι η δική μας πρόσκληση στην ελληνική κοινωνία: Να πιστέψουμε ότι οι πιο όμορφες μέρες μας δεν είναι πίσω μας. Είναι μπροστά μας. Αλλά δεν θα έρθουν μόνες τους. Θα έρθουν επειδή θα τις διεκδικήσουμε. Θα έρθουν επειδή θα τις κερδίσουμε. Και αυτή είναι η δική μου δέσμευση. Στις 17 Σεπτεμβρίου παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Τη δική μας υπόθεση. Τη δική μας ζωή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/eDWwPB0
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έφη Αχτσιόγλου: Για την ήττα της πολιτικής Μητσοτάκη, για τη ζωή που μας αξίζει – Τα τέσσερα στρατηγικά πεδία για τον ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">