ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στ. Κασσελάκης: Γράφουμε Ιστορία – Στη σύγχρονη κυβερνώσα Αριστερά, είμαστε πολλοί και όχι λίγοι


kasselakis-synedrio-768x403

«Ηγούμαι μιας προσπάθειας που μας αγκαλιάζει όλους, που δεν θα έχει παρά μόνο νικητές. Γιατί, η αυριανή κάλπη βγάζει νικήτρια την σύγχρονη Αριστερά, βγάζει νικητή τον νέο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που θα δουλέψει για το κοινό καλό που αρμόζει στον τόπο μας και γι’αυτό πρέπει και να κυβερνήσει», τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης στην κεντρική ομιλία του στο Θησείο.

Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «μένει μια μέρα για να πάμε στην κάλπη, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα προς το καλύτερο», προσθέτοντας ότι «κάθε μέρα γράφουμε ιστορία για τους ανθρώπους αυτής της κοινωνίας που δεν ανέχονται να τους κοροϊδεύουν, που δεν αποδέχονται τη μοίρα του ηττημένου, που θα περιμένει αιώνια τον μαρμαρωμένο βασιλιά». Τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι φτιαγμένος από υλικά ελπίδας και συνταγές νίκης» και κάλεσε τους «εκατοντάδες χιλιάδες δημοκράτες, τους αριστερούς κάθε γενιάς, τους προοδευτικούς συμπολίτες μας, τα ακούραστα και ακατάβλητα στελέχη μας…», «να πλατύνουμε το μέτωπό μας».

Σημείωσε ότι «στη σύγχρονη, κυβερνώσα, πατριωτική Αριστερά είμαστε πολλοί κι όχι λίγοι (…)». Σχολίασε ότι «κάποιοι νομίζουν ότι οι αξίες είναι ουρανοκατέβατες κι όταν κατεβαίνουν, κατεβαίνουν μονάχα στα κεφάλια ενός επιλεγμένου ιερατείου, το οποίο όλοι εσείς οφείλετε να ακούτε με στοχοπροσήλωση, χωρίς λογοδοσία. Δεν τους αρέσουν οι αδιαμεσολάβητες σχέσεις, γιατί επιθυμούν τις αδιαμαρτύρητες σχέσεις: πίστευε και μη ερεύνα». Ανέφερε ότι ο ίδιος λέει: «δες, πίστευε, ερεύνα», για να προσθέσει: «Δεν είμαι κανένας Μεσσίας, είμαι ένας από εσάς, που όπως εσείς πολλές φορές στη ζωής σας παίρνετε την πρωτοβουλία να ηγηθείτε μιας κοινής, φιλόδοξης και επιτυχημένης προσπάθειας, αντί να κάθεστε με σταυρωμένα χέρια ή να κάνετε δεήσεις στον θεό σας».

Σχολιάζοντας την παρουσία του κόσμου, λίγο προτού ξεκινήσει η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι στέλνει ένα «μεγάλο μήνυμα» ότι «η μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι εδώ, είναι ζωντανή, και είναι έτοιμη να κάνει την Ελλάδα σύγχρονη χώρα, μία κοινωνία πολιτισμένη για τους ανθρώπους της». Σημείωσε ότι η μεγάλη διαφορά με την πολιτική της ΝΔ είναι «ο άνθρωπος στο επίκεντρο» και ότι εκείνος σήμερα είναι εδώ για να προσφέρει, «για να γράψουμε όλοι μαζί μια νέα ιστορία που θα υπηρετεί το κοινό καλό». Είπε ότι το κοινό καλό υπηρετείται μόνο μέσα από το κοινωνικό κράτος, που είναι «προϋπόθεση για την συμπεριληπτική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία, την αξιοπρεπή εργασία και την υγιή επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον και την ασφάλεια όλων». «Το κοινωνικό κράτος του μέλλοντος μπορεί να έρθει μόνο μέσα από μία πατριωτική, σύγχρονη Αριστερά», τόνισε, σημειώνοντας ότι «πατριωτισμός δεν σημαίνει κορώνες και εργαλειοποίηση συμβόλων» και πως «την πατρίδα μας δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν». «Τα σύνορά μας, την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα τα υπερασπιστούμε. Και θα τα υπερασπιστούμε με αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις και με υψηλό κοινωνικό φρόνημα», τόνισε.

Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «σύγχρονη Αριστερά» σημαίνει «η μεγάλη πολιτική δύναμη, η μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα εκπληρώνει τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις ολόκληρης της κοινωνίας». Μίλησε για ανασυγκρότηση θεσμική της χώρας, υψηλής ποιότητας, δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/pX1tnaA
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στ. Κασσελάκης: Γράφουμε Ιστορία – Στη σύγχρονη κυβερνώσα Αριστερά, είμαστε πολλοί και όχι λίγοι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">