ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αντίστροφη μέτρηση για την εσωκομματική κάλπη ανάδειξης ηγέτη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στις οκτώ το πρωί της Κυριακής ανοίγουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι δημοσκοπήσεις παραπέμπουν σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση και οι 5 υποψήφιοι στέλνουν τα μηνύματά τους, ευελπιστώντας ότι θα πετύχουν τον μέγιστο βαθμό συσπείρωσης. Σε κάθε περίπτωση το μεγάλο στοίχημα, είναι η όσο το δυνατόν μαζικότερη προσέλευση της βάσης και των φίλων του κόμματος στις κάλπες.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15ετών και άνω, οι οποίοι έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ακόμη και αν εγγραφούν αύριο, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα. Απαραίτητο να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έκαναν εγγραφή στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

Αναλυτικά:

1. Πώς ψηφίζω για πρόεδρο;

Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

2. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8.00 πμ μέχρι και τις 8.00 μμ.

3. Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

4. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

5. Πώς ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 πμ μέχρι τις 8.00 μμ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι εγγραφούν στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Όσα πρέπει να γνωρίζουν όσοι ψηφίσουν για πρόεδρο στις 17 Σεπτεμβρίου

Ν. Παππάς: «Αύριο χτίζουμε την παράταξη, ανοίγουμε τον δρόμο για τη νίκη»

Ε. Αχτσιόγλου: «Στις 17/9 παίρνουμε την υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στα χέρια μας. Μαζί φτιάχνουμε το μέλλον»

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/webEOUj
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αντίστροφη μέτρηση για την εσωκομματική κάλπη ανάδειξης ηγέτη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">