ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μητσοτάκης: Προτείνω παγκόσμια συμμαχία για την κλιματική κρίση – Tο 112 σώζει ζωες, ακούστε την Ελλάδα


Kyriakos Mitsotakis

«Πρέπει να δράσουμε σήμερα και όχι αύριο, η κλιματική κρίση είναι εδώ, επηρεάζει τις ζωές μας και πλήττει την οικονομία μας και αυτή η πραγματικότητα αντιπροσωπεύει μια αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δαπανούμε ελάχιστα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης και αυτό πρέπει να αλλάξει», τόνισε κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για την δημιουργία μιας παγκόσμιας συμμαχίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. «Όταν δρούμε μαζί μπορούμε να κάνουμε την διαφορά», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ενώ πρόσθεσε: «(…) Ακούστε την Ελλάδα για το νούμερο 112. Αυτός ο αριθμός έκτακτης ανάγκης έκανε τη διαφορά. Είναι μια οικονομική λύση που παρουσιάζει τις δυνατότητες της τεχνολογίας για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Για το μεταναστευτικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε πως η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της μεταναστευτικής κρίσης παγκοσμίως και τόνισε ότι απαιτούνται τόσο διμερείς, όσο και πολυμερείς συνέργειες, ώστε να παταχθούν τα κυκλώματα διακινητών, αλλά και να δημιουργηθούν νόμιμα μονοπάτια μετανάστευσης.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «(…) Η Ελλάδα την τελευταία δεκαετία έχει προσφέρει προστασία σε εκατοντάδες χιλιάδων αιτούντων άσυλο (…) Η Ελλάδα θα είναι πάντα μια χώρα που θα παραμένει ανοιχτή για όσους αναζητούν διέξοδο από τη βία, ακολουθώντας όμως νόμιμες οδούς. Η πίεση στα σύνορά μας είναι αυξητική για άλλη μία φορά. Πρέπει να ενισχύσουμε τη συνοριοφυλακή και τους μηχανισμούς που εντοπίζουν τους διακινητές».

Σε ό,τι αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι η μόνη μας διαφορά, δηλαδή η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, μπορεί να επιλυθεί μέσω του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας και των σχέσεων καλής γειτονίας. «(…) Έχουμε κανονικοποιήσει τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Το θέμα της Κύπρου παραμένει στον πυρήνα» είπε.

Επανέλαβε δε πως το Κυπριακό αποτελεί «ύψιστη προτεραιότητα» για την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Πηγές: ΕΡΤ / ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/hbrFR0q
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μητσοτάκης: Προτείνω παγκόσμια συμμαχία για την κλιματική κρίση – Tο 112 σώζει ζωες, ακούστε την Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">