ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρωτοβουλία Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό και τις φυσικές καταστροφές


Ï ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÓ ÊÕÑÉÁÊÏÓ ÌÇÔÓÏÔÁÊÇÓ ÓÔÇ ÓÕÍÏÄÏ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÓÔÉÓ ÂÑÕÎÅËËÅÓ Ã.Ô Ðñùèõðïõñãïý ÐÁÐÁÌÇÔÓÏÓ ÄÇÌÇÔÑÇÓ

Την ανάγκη αύξησης των κονδυλίων για το Μεταναστευτικό και των πόρων του Ταμείου Αλληλεγγύης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αποψινή συζήτηση για την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Τόνισε, επίσης, ότι η κλιματική αλλαγή και οι φυσικές καταστροφές απαιτούν νέους πόρους στον προϋπολογισμό της Ένωσης, ειδικά για τις χώρες της Μεσογείου.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι τη συγκεκριμένη θέση είχε διατυπώσει ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, προαναγγέλλοντας μάλιστα τότε την πρωτοβουλία του να θέσει το θέμα μέσω επιστολής του προς τους ηγέτες της MED9, ώστε να υπάρξει κοινή παρέμβαση των ηγετών του Νότου προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μάλιστα, η πρόταση του πρωθυπουργού είχε συζητηθεί στη Σύνοδο της MED9 στη Βαλέτα και είχε αποσπάσει ευρεία στήριξη τόσο δημοσίως όσο και κατ’ ιδίαν. Η Ελληνική πρωτοβουλία κατέληξε με την αποψινή επιστολή προς τον Σαρλ Μισέλ, την οποία υπογράφουν οι 8 από τους 9 ηγέτες της MED9.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/jE2PApD
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρωτοβουλία Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό και τις φυσικές καταστροφές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">