Δεδομένου ότι δεν τους βγήκε το αποτέλεσμα ''καδράρουν'' αντί του ατόμου τους τον Ταστάνη και επιρρίπτουν τις ευθύνες της εκλογικής τους αποτυχίας στον μη συμμετέχοντα.
Διάβασα όσα έγραψε στο F/B σήμερα ο Γ. Βασιλακόπουλος αναφέροντας ότι ο Τ. Ταστάνης υπονόμευσε την εκλογική συνεργασία.
Διαβάστε όσα αναφέρει και η δική μου τοποθέτηση στο τέλος:
Ο κ. Ταστάνης, ή πως να υπονομεύσετε μια εκλογική συνεργασία
Oι απαντήσεις στο ερώτημα ‘’γιατί ο Γιώργος Παπανικολάου, έκανε ακόμη έναν περίπατο στο πάρκο ;’’, στη δημοτική κάλπη της Γλυφάδας, είναι πολλές, αλλά εύκολες στο όριο του αυτονόητου. Υπάρχουν, όμως, δυο αήττητα προαπαιτούμενα προκειμένου να ξεκινήσουμε τη σχετική συζήτηση. Πρώτον, να έχουμε το θάρρος να τις δώσουμε – με ονόματα και… διευθύνσεις- και δεύτερον να έχουμε τα ‘’άντερα’’ να τις ακούσουμε, με όλην την αλήθεια περιεχόμενη μέσα σε αυτές.
Ας ξεκινήσουμε από απλά μαθήματα… αριθμητικής της Πέμπτης δημοτικού. Ο κ. Γιώργος Παπανικολάου αύξησε πλασματικά την δύναμη του, καθώς παρά το μεγαλύτερο ποσοστό που φάνηκε ότι απέσπασε την 8η του Οκτώβρη, σε σχέση με το 2019, έλαβε περίπου 10 χιλιάδες ψήφους λιγότερες από το 2019.
Πως έγινε αυτό ; Μα λόγω της θηριώδους αποχής την οποία δεν μπόρεσε να απορροφήσει καμιά από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις. Και γιατί έγινε αυτό, ενώ ακόμη και μόνον με έναν απλό περίπατο στην Γλυφάδα καταλαβαίνεις ότι και παράπονα υπάρχουν από τους πολίτες με αποδέκτη την αλώβητη δημοτική αρχή και θηριώδη προβλήματα που αγγίζουν την καθημερινότητα και έχουν προκληθεί από επιλογές ή λάθη της παρούσας δημοτικής αρχής.
Πολλοί πολίτες όμως επέλεξαν να ‘’μείνουν σπίτι’’. Γιατί; Αδιαφόρησαν ; Επαναπαύθηκαν στον ‘’αστερισμό του αυτονόητου’’; Ή μήπως, Φοβήθηκαν, πιέστηκαν, απειλήθηκαν; Για σκεφτείτε να υπήρχαν κάπου 8 με 10 χιλιάδες περισσότεροι ψηφίσαντες, υπέρ της Αντιπολίτευσης. Δεν θα έχανε ο Γ. Παπανικολάου, αλλά θα ήταν εντελώς διαφορετικό το σκηνικό. Θα ελεγχόταν, θα λογοδοτούσε, θα πρόσεχε περισσότερο και δεν θα διαχώριζε ελαφρά τη καρδία τους πολίτες. Ας φύγουμε όμως από την θεωρητική παραφιλολογία κι ας περάσουμε στην πραγματική ‘’μεγάλη εικόνα’’ … Υπέστημεν συντριβή στα όρια της εξαΰλωσης. Γιατί;
Ο Στάθης Γεωργούλας πήρε μιαν ηρωική όπως αποδείχθηκε πρωτοβουλία να συνενώσει τρεις δημοτικές παρατάξεις σε μια, βάζοντας κάτω από την ίδια πολιτική – εκλογική στέγη το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ. Φιλόδοξο εγχείρημα, που φτέρωσε τις προσδοκίες, αλλά επί της ουσίας δεν πήρε σάρκα και οστά. Και αυτό είχε, εξαρχής ‘’πυροδοτικό μηχανισμό’’ αφορμών και αιτίων. Η ουσία είναι ότι μετά τη βόμβα που επιχείρησε να βάλει στα θεμέλια της συνεργασίας, ο ‘’αρχηγός’’ του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Ταστάνης, το φιλόδοξο εγχείρημα άνοιξε μεν, περπατησιά αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκε πλήρως. Ας κάνουμε μια μικρή παρένθεση τοπικής πολιτικής ανθρωπογεωγραφίας. Ο Τάσος Ταστάνης είναι ένας τύπος πολιτικού παράγοντα που εδώ πολλά χρόνια καμώνεται αυτάρεσκα το ρόλο του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ στη Γλυφάδα, την πολιτική επιρροή του οποίου περιέφερε στην πόλη, ακόμη κι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θύμιζε τον ‘’Ελ Σιντ’’ νεκρό καβάλα στ’ άλογο. ‘’θαυμάστε’’ επιδόσεις. Ακόμη και τα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ ‘’σάρωνε’’ πανελλαδικά με ποσοστά άνω του 35 τοις εκατό ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ βάλτωνε στις δημοτικές του 2014, σε χαμηλά διψήφια, στις δημοτικές εκλογές υπό τον Τάσο Ταστάνη, ενώ στην τελευταία αξιοπρεπή ήττα του 2019, παρά το πανελλαδικό 32 τοις εκατό, στις δημοτικές της Γλυφάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ ‘’πνίγηκε’’ κάπου στο 4 τοις εκατό. Καμία αυτοκριτική από τον ‘’καρεκλολάγνο’’ της αριστεράς στη Γλυφάδα.
Ακόμη κι όταν βρήκε ‘’πόρτα διαφυγής, φοβούμενος κάποιο νέο στραπάτσο και βρήκε ‘’απάγκιο’’ στο ψηφοδέλτιο του Γ. Ιωακειμίδη, επιδίωξε να ‘’μη φυτρώσει τίποτα’’ μετά από αυτόν, στην αριστερά της Γλυφάδας. Αφού ‘’φιτίλιασε’’ την προοπτική συνεργασίας, ύστερα πάσχιζε να `την υπονομεύσει σε κάθε ευκαιρία και μάλιστα οφθαλμοφανώς, επιχειρώντας να απομακρύνει τον Γιώργο Ιωακειμίδη από τον ηγέτη της δημοτικής παράταξης που- υποτίθεται πως- στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Γλυφάδα. Ποιος ΣΥΡΙΖΑ όμως; Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη; Ο ΣΥΡΙΖΑ όσων ‘’τα έβαψαν μαύρα’’ επειδή κέρδισε ο Κασσελάκης; Ο ΣΥΡΙΖΑ του περιθωρίου;
Όποια από τις τρεις εκδοχές κι αν υιοθετήσουμε, όσοι δώσαμε αυτόν τον άνισο, σκληρό και τίμιο αγώνα δίπλα στον ηρωικό Στάθη Γεωργούλα καταλάβαμε με σκληρό τρόπο πως συνεργασία με απροσδιόριστα συνονθυλεύματα, είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Ας είναι. Για τους περισσότερους από εμάς τουλάχιστον και το Στάθη Γεωργούλα, δε βρήκε κανείς να πει για ‘’χνάρια’’ προεκλογικής προσέγγισης του κ. Γ. Παπανικολάου. Για τον Τάσο Ταστάνη πάλι, βοά η Γλυφάδα.
Γιάννης Κουρδομένος: Αρχικά διαβάζουμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας στην Γλυφάδα οι οποίοι/ες φοβήθηκαν, πιέστηκαν, απειλήθηκαν ώστε να μην ψηφίσουν ; Με βασικό δεδομένο τις 33.000 χιλιάδες ψήφους που απέσπασε η δημοτική παράταξη Παπανικολάου υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες που ''δεν μάσησαν'' και στον αντίποδα η πλειονότητα συμπολιτών μας φοβήθηκε να ψηφίσει ;
Στη συνέχεια διαβάζουμε ότι αν ψήφιζαν 10.000 χιλ. περισσότεροι δημότες θα υπήρχε αντιπολίτευση στον Δήμο Γλυφάδας. Όπως έγραψε κάποιος στον σχολιασμό αστείες τοποθετήσεις. Έχουμε ζήσει στην Γλυφάδα την εποχή παντοκρατορίας του δικομματισμού χωρίς να εκπροσωπείται ορθά ο Δήμος. Εννοώ ότι διοικούντες - αντιπολιτευόμενοι έκαναν πάρτι πελατειακού συστήματος υπέρ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ''υπόλοιπα'' και πέραν αυτού μηδέν εις το πηλίκον.
Ουσιαστικά ο γράφων επέλεξε να μην τοποθετηθεί αναφορικά με τον Τ.Τ, καθώς και τον έτερο Σ.Σ, ο οποίος συνέπραξε με παράταξη την οποία υποτίθεται ως κόμμα είχαν ως στόχο ανατροπής το 2014 , όμως , λάθος κάνω και τώρα που τοποθετούμε διότι με όσα διάβασα φρίττω.
Δεν είμαι υποκριτής ενώ στην Πόλη μας παίζεται διαχρονικά ''το θέατρο της Δευτέρας'' με ανοιχτή αυλαία και ελεύθερη είσοδο. Αδυνατείται να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους.
Στον Δήμο Γλυφάδας το σύνολο των δημοτών γνωρίζει ότι όποια και να είναι τα ποσοστά των παρατάξεων αντιπολίτευση δεν υφίσταται. Στον αντίποδα η εκάστοτε διοίκηση εκπροσωπεί κυρίως την εκλογική της πελατεία και σε έναν βαθμό ''τα υπόλοιπα''. Αν είναι ισχυρά τα υπόλοιπα, όπως επιθυμούσατε εσείς όμως έχετε υποστεί συντριβή, εκπροσωπούνται καλύτερα, όμως , αυτό δεν συνεπάγεται ότι παράλληλα εκπροσωπούνται και οι συμπολίτες μας στο σύνολό τους, άρα ο Δήμος και το δημόσιο συμφέρον.
Έπειτα από την προβοκάτσια του 2014 , (ποιοι την έκαναν από κοινού , μπορεί να λογίζονται ηγέτες ? ) , την οποία αποσιωπήσατε άπαντες τοπικά, ενώ είχατε το θράσος να αξιώσετε την εκλογή σας, αποδεικνύεται ότι η Γλυφάδα βοά για όλους σας - μηδενός εξαιρουμένου και περισσότερο για όσους υπόσχονται ''λαγούς με πετραχήλια'' ενώ οι αργομισθίες και τα δωράκια διαφθοράς είναι δεδομένα όπως δεδομένη ήταν και η αποχή. Η αποχή είναι πολιτική πράξη και εν την παρόδο του χρόνου θα διαπιστώσετε και εσείς τι διαμορφώνει η τοπική μας κοινωνία.
ΥΓ: Πολλές δεκαετίες όσοι δεν γεννηθήκατε στην Γλυφάδα έχετε απολαύσει το δημοτικό χρήμα, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο εκτός των αυτοχθόνων. Τι εξυπηρετούν οι βαλτοί, όσο και οι συμμετέχοντες το γνωρίζουμε άπαντες. Αναφορικά με την ανταποδοτικότητα στην γεννέτηρά μου, τον Βόσπορο Γλυφάδας , όσοι συμμετέχουν στη νέα προβοκάτσια θα λογοδοτήσουν. Δεν προκύπτει ανταποδοτικότητα για τους αυτόχθονες. Όσοι θεωρούν ότι για λογαριασμό της ''γαλάζιας'' πελατείας τους συναντήθηκαν με τον επενδυτή σε βάρος των αυτοχθόνων λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο.
- Έπειτα της ανάθεσης θα κάνουν και μια προκήρυξη ώστε να εξυπηρετήσουν μερικές δεκάδες ''γαλάζιους'' ημετέρους τους με συμβάσεις όπως ισχύει επί 46 χρόνια σε βάρος των αυτοχθόνων ; Διαπίστωσαν, τόσο οι ίδιοι, όσο και ο επενδυτής, ότι η πλειονότητα των ΓΛΥΦΑΔΙΩΤΩΝ δεν εκτιμά την ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
- Ενώ ο Παπανικολάου μεθόδευσε προεκλογικά να δημοσιοποιηθεί ''το επίτευγμα του'' , που απορρέει από την ΜΥΣΤΙΚΗ συνάντησή του με τον Επενδυτή, η ΑΠΟΧΗ νίκησε στις εκλογές. Με μυστικές συναντήσεις και περίεργες εργολαβίες που ουδεμία σχέση έχουν με τους αυτόχθονες θεωρεί ο ''γαλάζιος'' δήμαρχος ότι εκπροσωπούνται οι αυτόχθονες ; Άλλο βαλτός, άλλο πελατειακό σύστημα ΟΝΝΕΔιτών - Νεοδημοκρατών και συμβασιούχοι - αργόμισθοι και εντελώς διαφορετικό να κάνει επανειλημμένα προδοσίες. Σε ποιά βάση συναντήθηκε ως δήμαρχος με τον επενδυτή χωρίς παρουσία και τα αιτήματα των αυτοχθόνων τα οποία είναι αναρτημένα δημόσια επί σειρά ετών ; Αν θεωρεί ότι ο υποφαινόμενος πράττει ανάλογα με τον ίδιο λανθάνει 100%.
ΥΓ 1: Δείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της αναρτήσεως μήπως εμφανίζεται για πολλοστή φορά ''εντελώς τυχαία'' το 91 ; ( Το πρόσεξα έπειτα της δημοσιοποιήσης. ) Πόσες πιθανότητες υπήρχαν να εμφανιστεί γνωρίζεται ; Τι σημαίνει το 91 γνωρίζετε ; Είναι η πρώτη σας ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου