ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δεν είναι μια περίοδος μεγάλων κρίσεων και συγκρούσεων


Από την παραίτηση Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη , έπειτα από απ' όσα αναρτήθηκαν στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό τύπο , κράτησα το σημείο της δήλωσης που αναφέρει ότι 
''δεν είναι μια περίοδος μεγάλων κρίσεων και συγκρούσεων'' σε πολιτικό επίπεδο, άρα ο ίδιος μπορούσε να αποχωρήσει από την πολιτική για τον ιδιωτικό τομέα. 
Αν ήταν περίοδος μεγάλων συγκρούσεων και κρίσεων δεν θα αποχωρούσε ο τέως υπουργός ; 

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Αρχικά να αναφέρω ότι γράφω όσο πιο λίγο γίνεται δεδομένου ότι δεν συμφωνώ καθόλου με όσα ανέφερε ο τέως υπουργός και συμπολίτης μας για δεκαετίες. Προσωπικά θεωρώ ότι για μεγάλο φάσμα της κοινωνίας μας συνεχίζεται η περίοδος κρίσης και πάρα πολλοί βρίσκονται σε φάση περισυλλογής.

Ασφαλώς σε πληθώρα πολιτικών στελεχών από το 2014 και μετέπειτα δόθηκε η δυνατότητα να αυξήσουν τις τραπεζικές τους καταθέσεις άρα δεν διακυβεύεται το ελάχιστο με όλους αυτούς. Οι ίδιοι σε σειρά δημόσιων δηλώσεών τους ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν τι ζει η κοινωνία !

Επιπροσθέτως , μια σειρά απο προβοκάτσιες σε βάρος της κοινωνίας , και όχι μόνον , διαμόρφωσαν το πλαίσιο της πολιτικής ύφεσης - αδράνειας - ώστε να μην την χαρακτηρίσω δημόσια πολιτική παράγκα μικρού μεγέθους όσο είναι ένα κασελάκι.

Υπερτονίζω όμως την τεράστια αποχή απο τις εκλογές η οποία καταμαρτυρά ότι σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο υφίσταται κρίση διαρκείας.

Καλή σταδιοδρομία στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον ιδιωτικό τομέα  , όμως , πληθώρα πολιτών αναφέρουν ότι το σύνολο των πολιτικών εργάζεται για λογιαριασμό των ιδιωτών. Αν οι πολιτικοί εργάζονται για το κράτος , η ακόμα για τον δήμο , όποιοι έχουν την απορία κάλλιστα μπορώ να τους την λύσω.

Τέλος , πόσο συνετό είναι ο ένας Μητσοτάκης που κατοικούσε στην Γλυφάδα να σου έχει αποστερήσει μια άδεια με πληθώρα συνεπακόλουθα μέχρι και σήμερα και ο επόμενος που γεννήθηκε στην γλυφάδα να μην έχει θεσμοθετήσει επί μια πενταετία ένα νόμο αδειοδοτήσεων ; Άλλωστε δικός σας φίλος είναι ο πρωθυπουργός δεν υπήρξε ποτέ δικός μας.

Πολύ αξιόλογη η κοινωνία μας, απαρτίζεται από  νεοέλληνες - νεοελληνίδες χωρίς ίχνος συνειδήσεως και από κυβερνώντες με ιδιαίτερες συμπάθειες στα ολιγαρχικά , τα κομματικά και τα προσωπικά τους συμφέροντα. Ο νόμος για ομόφυλους απασχολεί την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση και προμοτάρεται από το σύνολο των σαβουρομίντια, ο νόμος για αδειοδοτήσεις στην Ραδιοφωνία πότε θεσπίστηκε ; Τόση ''πρόοδος'' και τόσο ενδιαφέρων ; Ποιοι διοικούν τον Ο.Τ.Α Γλυφάδας από την δεκαετία του 70 και ποιοι κυβερνούν ; Υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ Ελλήνων - νεοελλήνων ;

ΥΓ: Αναφορικά με τους κατά τόπους του κόμματός σας , οι οποίοι από το 2014 έχουν συνδράμει - εξυπηρετήσει χιλιάδες και έχουν βγάλει μεροκαματάκι σε πληθώρα ''κουτσοί - στραβοί στον άγιο παντελεήμονα'', ακόμα και για ''ειδικούς'' λόγους - σκοπούς, ενώ κατέλυσαν την εντολή χιλιάδων δημοτών - ψηφοφόρων. . προφανώς ''αναγάγουν πολύ ψηλά'' την πολιτική. Τόσο ψηλά που ο Ο.Τ.Α έχει καταστεί μονοπώλιο μιας παράταξης & συνεργαζόμενοι χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση, διάλογο, πλουραλισμό & πολυφωνία. Συνολικά η κοινωνία παρακολουθεί τι απασχολεί την κυβέρνηση όσο και τους κατά τόπους και προφανώς γνωρίζει τι διαμορφώνει. Πολιτικοκοινωνική - αξιακή αποσύνθεση - αδιαφάνεια - μαζοποίηση και μονοπώλιο , άρα πρέπει να το ζήσουν και οι ίδιοι/ες χωρίς να έχουν αξιώσεις για τον κλάδο και το άτομό τους. Πόσο ορθό είναι να διαμορφώνουν τα προαναφερόμενα και παράλληλα να αξιώνουν εξυπηρετήσεις για το άτομό τους συντηρώντας το αναχρονιστικό πελατειακό σύστημα ; Δεδομένου ότι άπαντες έχουν γίνει επιχειρηματίες και επενδυτές γιατί παράλληλα αξιώνουν τις δημόσιες θέσεις και τις αποδοχές και ποιοι τους τις παρέχουν ; Στον αντίποδα επί μια δεκαετία , και έπειτα από εντολή χιλιάδων στην κάλπη , που λειτουργεί το δημοτικό κανάλι όλων των δημοτών στον Δήμο Γλυφάδας ;

* Ευελπιστώ να μην βρεθούν ορισμένοι/ες εμπαθείς έπειτα από την ''καραχαλιάδα'' να παρεξηγήσουν σκόπιμα μια λαϊκή ρήση η οποία αποτυπώνει τα ισχύοντα σε πολιτικό επίπεδο στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας. Δεδομένου ότι πρέπει να συμπεριλάβω και τους κατά τόπους της αριστεράς, σας γνωστοποιώ για πολλοστή φορά ότι και εσείς ζείτε όσα διαμορφώσατε από το 2014 μέχρι και πρότινως. Μήπως χρειάζεται να επανεξετάσετε τα πεπραγμένα σας και με έμφαση όσα ακολουθήσατε κατά ημών ; Εννοώ ότι είχατε ουσιαστική συμμετοχή στο μονοπώλιο της ΝΔ και σε όσα προαναφέρονται. Θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να αναφέρει ότι υπήρχε μυστική συμφωνία μεταξύ σας, όμως, ο υποφαινόμενος γνωρίζει ότι φταίει η νεοελληνική νοοτροπία απόρροια 400 ετών Τουρκοκρατίας. Αυτοί είστε όλοι σας. Μια νεοελληνική κοινωνία σε καθολική πολιτικοκοινωνικοπολιτιστική αποσύνθεση. Και για όσους/ες δεν γνωρίζουν Ελληνικά, όμως, καθημερινά σχολιάζουν παντού ανορθόγραφα, είναι δυνατόν να υπάρχει σύνθεση όπου διαμορφώνονται μονοπώλια και ένα τμήμα της κοινωνίας προσκυνά πολιτικοοικονομικά ''ολιγοπώλια'' & ''τοτέμ'' ; 

* Τώρα που δεν είστε πολιτικός δεν μπορείτε να προβείται σε ορισμένες αποκαλύψεις απο το παρασκήνιο της πολιτικής ; Γιατί επί μια πενταετία έχετε νομοθετήσει περισσότερους από πέντε χιλιάδες νόμους και απουσιάζει ένας (1) για την ραδιοφωνία ; H ΝΔ και οι πολιτικοί εργάζονται για το κράτος η για τους ολιγάρχες ιδιώτες ; Δεν το έκανε το ερώτημα ο ''ταλιμπάν'' ! Είδες ''δημοσιογραφία'' από άτομο το οποίο είναι ιδιοκτήτης και παράλληλα υπάλληλος ολιγαρχών ; Την παλιά τους ''τέχνη'' δεν την αποχωρίζονται και έπειτα φταίνε οι δηλώσεις του Νταλάρα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δεν είναι μια περίοδος μεγάλων κρίσεων και συγκρούσεων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">