ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σοβαρό πλήγμα υφίσταται στη ΝΔ


Το πολιτικό σκηνικό άλλαξε. Ο ένας στους δυο πολίτες στην Ελλάδα δεν ψηφίζει κανένα από τα αστικά πολιτικά κόμματα , τόσο της βουλής όσο και τα εξωκοινοβουλευτικά , ενώ το κυβερνών κόμμα, και ειδικότερα ο πρωθυπουργός κάνει ''τα στραβά μάτια'' στις παρανομίες των υπουργών του.
Αυτούσια το έλλειμμα εμπιστοσύνης του 50 - 80% της κοινωνίας σε συνάρτηση με την αποχή στις εθνικές και δημοτικές εκλογές κατάμαρτυρά την ποιότητα του πολιτεύματος και της αντιπροσώπευσης στη χώρα μας.

Οι αποκαλύψεις για τα Τέμπη, η πρόταση δυσπιστίας, τα όσα ακούστηκαν στη Βουλή και η απομάκρυνση των Παπασταύρου -Μπρατάκου από το Μαξίμου, επέφεραν σοβαρό πλήγμα στην κυβέρνηση. Ολοι το αποδέχονται – ακόμη και κυβερνητικοί παράγοντες και κορυφαία στελέχη της ΝΔ.

Σημαντική συρρίκνωση του εκλογικού -δημοσκοπικού- ποσοστού της ΝΔ και προσωπική πολιτική φθορά του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνουν τα ευρήματα των ερευνών κοινής γνώμης που έγιναν τις τελευταίες μέρες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή επί της προτάσεως δυσπιστίας και μετά την παραίτηση-αποπομπή  των δύο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού.

Τα πρώτα στοιχεία αναμένεται ότι θα δημοσιοποιηθούν τη Δευτέρα-Τρίτη και θα προκαλέσουν νέο κύκλο σεναριολογίας για τις αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είναι πλέον αναγκασμένος να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις στο επιτελείο του Μαξίμου – ενδεχομένως και σε μία-δύο αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο - φροντίζοντας να διατηρήσει υφιστάμενες ισορροπίες και να μην προκαλέσει “δυσαρέσκειες” στο κόμμα και στην κοινοβουλευτική ομάδα του.

Από τη συρρίκνωση των δημοσκοπικών ποσοστών της ΝΔ, το σημαντικότερο εύρημα των ερευνών κοινής γνώμης είναι ένα “ποιοτικό” στοιχείο: Δείχνει ότι σε έναν μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων  και δυνητικών ψηφοφόρων της ΝΔ, κλονίζεται η απόλυτη εμπιστοσύνη προς τον πρωθυπουργό και εκφράζεται σκεπτικισμός ή και αποδοκιμασία ως προς τους χειρισμούς του.

Στα κομματικά επιτελεία της αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι η αποσυσπείρωση της εκλογικής βάσης της ΝΔ θα συνεχιστεί. Προβλέπουν μάλιστα ότι αν δεν συμβεί κάποιο σημαντικό πολιτικό ή άλλο γεγονός που θα μπορούσε να ανακόψει αυτή την τάση, το ποσοστό της ΝΔ  θα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

Κατά τις εκτιμήσεις τους η πρόθεση ψήφου με το αργό “ροκάνισμα” που υφίσταται, ώσπου να ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών θα έχει πέσει κατακόρυφα.

Το Μαξίμου και οι επικοινωνιακοί του σύμβουλοι δεν έχουν πλέον πολλές επιλογές. Θα αναδείξουν ως βασικό θέμα στην προεκλογική καμπάνια των ευρωεκλογών τη “σταθερότητα” της χώρας σε συνάρτηση με την πορεία της οικονομίας. Οι ευρωεκλογές δεν βγάζουν κυβέρνηση, ούτε την ανατρέπουν. Μπορούν όμως να την αποδυναμώσουν και να της ''δέσουν τα χέρια''.

Σημείωση του Γ.Κ: Ένα κόμμα - κυβέρνηση το οποίο παρανομεί κατά σύννομων αιτήσεων -ενεργειών , ενώ καταλαμβάνει υπουργεία και δήμους αποκλειστικά με γνώμονα την ευημερία των στελεχών , των ημετέρων , και των 100 γνωστών οικογενειών... του χρειάζεται ''να του δέσουν και τα χέρια και τα πόδια''. 

Από το 1974 έως και σήμερα , το 2024 , ( επί 50 χρόνια ), το συγκεκριμένο αστικό πολιτικό κόμμα , είτε εθνικά είτε ακόμα και τοπικά, όποτε καταλαμβάνει την εξουσία - διαχείριση, διαμορφώνει άκρατο πελατειακό σύστημα , μια μειοψηφία προνομιούχων, αδιαφάνεια, ανισότητα, ανομία, διαπλοκή, συγκάλυψη, έλλειμμα κράτους δικαίου και απόλυτη αδιαφορία για την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Τόσο τοπικά, όσο και σε επίπεδο κυβέρνησης ΝΔ, οι ενέργειές μου ήταν σύννομες και διαφανείς, όμως, επικράτησε το γνωστό σύστημα των ''γαλάζιων'' στελεχών. Μια δεκαετία κατάλυσης της εντολής χιλιάδων δημοτών στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας, και στον αντίποδα, μια πενταετία εκδικητικών πολιτικών και ανομίας σε σύννομες αιτήσεις από τα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ. 

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ετών, γνωρίζω και γνωρίζετε τους προνομιούχους, τα golden boys και τους αργόμισθους. Ειδικότερα, ακόμα και να υπήρχε η δυνατότητα το ''γαλάζιο'' πελατειακό τους σύστημα να καλύψει το 100% της κοινωνίας, ο υποφαινόμενος θα ήταν απέναντι για ευνόητους λόγους. 

Επί μια πενηνταετία, τόσο εθνικά , όσο και τοπικά, γνωρίζοντας ποιοι ωφελούνται από το γνωστό πελατειακό τους σύστημα, δεν διαπίστωσα ούτε έναν/μια σε πολιτικό & κοινωνικό επίπεδο να επιδιώκει το ισχύον για τους ιδίους να θεσπιστεί επίσημα ως νόμος του κράτους για το σύνολο από το κόμμα της ΝΔ. Αυτοί είστε. Χωρίς ισοπολιτεία τι υφίσταται ;

* Υπάρχει έστω ένας/μία από εσάς που δεν γνωρίζει τι ισχύει ειδικά στους Ο.Τ.Α από τους πολιτικούς - αστικά πολιτικά κόμματα - παρατάξεις ; Τι σύστημα είναι το συγκεκριμένο και τι σχέση έχει με ισοπολιτεία , αξιοκρατεία, διαφάνεια , αναλογικότητα και δημοκρατία ; Το κανάλι - μέσο - όλων των δημοτών στον Δήμο Γλυφάδας, έπειτα από εντολή στην κάλπη χιλιάδων δημοτών, το 2014, λειτουργεί, δεδομένου ότι δεν πέρασε στο Δ/Σ του Δήμου Γλυφάδας ; Ποιοι και για ποιούς λόγους , εκτός του πελατειακού τους συστήματος, τους ψηφίζουν από την τοπική μειοψηφία που τους εκλέγει ;

* Οι παράνομες κ.α. συμβάσεις σε πληθώρα ''γαλάζιων'' ,ακόμα και των αργόμισθων, καθώς και τα τυχερά, ( '' μεροκαματάκι '' ) σε ορισμένους/ες,  ήταν και είναι δεδομένα επί πολλά χρόνια, όμως, το μέσο του συνόλου για το μέλλον του συνόλου δεν προκύπτει από δαύτους. Πόση πλεονεξία πλέον , δεδομένου ότι διαχειρίζονται άνισα και καταχρηστικά υπέρ 'ημετέρων & συνεργατών' τα οικονομικά του Ο.Τ.Α Γλυφάδας επί δεκαετίες ;



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σοβαρό πλήγμα υφίσταται στη ΝΔ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">