ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το Πεκίνο στρέφει την προσοχή του στην εγχώρια βιομηχανία Τεχνητής Νοημοσύνης


Κινεζικές εταιρείες όπως η SenseTime, που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης (Generative AI), τρέχουν πια να αναπτύξουν τις δικές τους απαντήσεις στο ChatGPT της αμερικανικής OpenAI.

Η κινεζική SenseTime, που ξεχωρίζει ως η μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης στην Κίνα, παρουσίασε στη Σαγκάη τη νέα αναβαθμισμένη έκδοση του εργαλείου SenseNova 5.0, μια έκδοση με σημαντικά βελτιωμένες γλωσσικές και δημιουργικές δυνατότητες όπως αναφέρουν οι FT.

Υπενθυμίζεται ότι το μοντέλο SenseNova παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δημόσια τον Απρίλιο του 2023, πλην όμως αυτό «κουβαλά» πίσω του έρευνες και δοκιμές τουλάχιστον δέκα ετών, όπως αναφέρεται.  

Η SenseTime παρουσιάζει, ωστόσο, ιδιαίτερο όχι μόνο τεχνολογικό αλλά και γεωπολιτικό ενδιαφέρον, καθώς βρέθηκε τα περασμένα χρόνια στο στόχαστρο αμερικανικών κυρώσεων.

«Οι ΗΠΑ έβαλαν στη μαύρη λίστα τη SenseTime το 2019 για καταγγελίες σχετικά με παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επαρχία Ξινγιάνγκ και αργότερα απαγόρευσαν τις αμερικανικές επενδύσεις στη SenseTime», γράφουν οι FT, υπογραμμίζοντας ότι «το Πεκίνο στρέφει πια την προσοχή του στην ενίσχυση των επενδύσεων στην εγχώρια βιομηχανία Τεχνητής Νοημοσύνης».

Επισήμανση του Γ.Κ: Στη δική μας χώρα που δίνετε η έμφαση ;Ποιά βιομηχανία, ούτε βιοτεχνία ! Συγκεκριμένα είχα γράψει για το παντελές έλλειμμα της Ελληνικής γλώσσας από το Visual Studio Code της microsoft, ενώ υποστηρίζονται ακόμα και τα Βουλγαρικά, μιας χώρας με τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας, και ακόμα περιμένω μια τοποθέτηση από τους φερόμενους εκπροσώπους του Ελληνικού λαού.

Παράλληλα επικοινώνησα με την microsoft, αντί του υπουργού ''ψηφιακής διακυβέρνησης'' ο οποίος πληρώνεται από τον Ελληνικό λαό, και όπως όλα δείχνουν υπάρχει κοινή γραμμή κυβέρνησης και ξένων πολυεθνικών ! ''Κάτι πολύ περίεργο παίζει''... σύμφωνα με τα προαναφερόμενα αναλογιστείτε τι ακριβός.

Είμαστε η μοναδική χώρα που αποδεδειγμένα έδωσε τα ''φώτα'' της επιστήμης παγκόσμια , όλοι οι επιστημονικοί όροι είναι Ελληνικά , και όμως , τα Ελληνικά απουσιάζουν στην πλειονότητα όσων κυκλοφορούν στο εμπόριο. 

Ακόμα και σήμερα επικοινώνησα πριν από λίγο με τον CEO μιας γνωστής πολυεθνικής εταιρίας για το συγκεκριμένο ζήτημα απουσίας της Ελληνικής γλώσσας. Τονίζω ότι είναι καθαρά ζήτημα πολιτικής. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τους αντιπροσώπους της χώρας μας.

Στην ψηφιακή εποχή και την παγκοσμιοποίηση χωρίς γλώσσα είστε συνολικά τελειωμένοι. Οι οπαδοί του ιμπεριαλισμού, είτε είστε τυφλοί και δεν βλέπετε τι ακολουθούν άλλες χώρες και όσα ισχύουν είτε είστε στο κόσμο σας !

Ειδικότερα:Χωρίς την ελληνική γλώσσα, αν οι χιλιάδες vlogger της δικής μας χώρας στόχευαν στην διεθνή κοινότητα μιλώντας απόλυτα αγγλικά , διότι το μισό τους λεξιλόγιο είναι πλέον στην αγγλική γλώσσα , τι αποδοχή θα είχαν ;(Τρείς και ο κούκος ;)Εννοώ ποιοι θα παρακολουθούσαν ένα περιεχόμενο το οποίο έχει παρουσιαστεί στα αγγλικά από αμερικανούς, άγγλους, ινδούς, κ.α. σε δεύτερη και τρίτη έκδοση από νεοέλληνες ;

Από την περίοδο της 400ετούς Τουρκοκρατίας έως και τους Α & Β παγκόσμιους πολέμους μέχρι τον εμφύλιο και την χούντα όλα συνηγορούσαν ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με την φυλή των νεοελλήνων, όμως , στην εποχή του wifi , του internet και των sosial κατέστη σαφής η παθογένεια. 

Οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Κίνα είναι δεδομένες, όμως , και οι Η.Π.Α είναι των δυο μέτρων και σταθμών, όπως και οι νεο δημοκράτες και συνολικά οι νεο έλληνες, αντίστοιχα οι φερόμενοι σοσιαλιστές ''αριστεροί'' και οι πάσης φύσεως ''προοδευτικοί'',  οι οποίοι ήταν ανύπαρκτοι επί δεκαετίες και έπειτα ''τα κατέβασαν''. 

Το ''μονοπώλιο'' των Η.Π.Α είναι αυτούσια η καθολικότητα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμια κλίμακα, διότι , προέκυψε η παγκόσμια άλωση πολιτισμών - κοινωνιών καθώς και πολιτισμική διάβρωση. Οι Αρχαίοι ΕΛΛΗΝΕΣ ήταν οι πρώτοι Φιλόσοφοι και άνθρωποι της Επιστήμης και της Πολιτικής του πλανήτη τους οποίους ‘’ανακάλυψαν‘’ στην περίοδο της αναγέννησης. Επί 2.000 χιλιάδες χρόνια τι ίσχυε και από ποιούς ;Ακόμα και αυτό που αποκαλείται ''υπολογιστής'' από τούτη τη ρημαγμένη χώρα ξεκίνησε πριν από 2.300 χρόνια.( Μηχανισμός των Αντικυθήρων). Αν υπήρχε συνοχή ανάμεσα στους Έλληνες και τους νεοέλληνες τι θα ίσχυε σήμερα ;Σε τούτη τη χώρα αγνοούν τα Ελληνικά ενώ αναμασούν αγγλικά ! Μπορείτε να βγάλετε όλη την επιστημονική ορολογία από την Αγγλική γλώσσα να δούμε τι μένει ;

lambda x : x + x


Ήδη από τα αρχαία χρόνια µεγάλη ήταν η επίδραση καθώς εντυπωσιασµένοι οι Βρετανοί από τον πολιτισµό και την κοινωνία της Ελλάδας και την ανάπτυξη που αυτή βίωνε εκείνη την εποχή βασισµένη στα γράµµατα προσπάθησαν να αφοµοιώσουν αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Όπως πλευρές της κοινωνικής ζωής του ανθρώπου, οι πρώτες επιστήµες, η φιλοσοφία ξεκίνησαν από την αρχαία Ελλάδα και οι λέξεις για να εκφράσουν αυτές τις έννοιες γεννήθηκαν στα ελληνικά. Συγκεκριµένα, οι Ευρωπαίοι δεν πήραν από τους Έλληνες µόνο την Επιστήµη, την Φιλοσοφία, τα Μαθηµατικά, το Θέατρο, την Αρχιτεκτονική, την Πολεοδοµία, τη Μουσική, τη Δηµοκρατία, τον Αθλητισµό – πάνω από όλα πήραν αυτούσια την ελληνική γλώσσα (35.000 λέξεις) και δόµησαν προφορικό λόγο.


Το Πεκίνο στρέφει την προσοχή του στην εγχώρια βιομηχανία Τεχνητής Νοημοσύνης , ενώ στη δική μας εθνική πραγματικότητα , και ειδικότερα την τοπική, αυταπόδεικτα έχει απολεστεί προ πολλού η ''νοημοσύνη'' ! Η σημαντική φυλή των νεοελλήνων λειτουργεί, έπειτα από τα 400χρόνια τσιράκι και ραγιάς των Τούρκων ώς ραγιάς του παρόντος. Μα γιατί και οι Κινέζοι δεν ακολουθούν όσα εσείς και οι πολιτικοί σας ?

Σημείωση:Τόσο η Κινεζική κυβέρνηση, όσο και πληθώρα βιομηχάνων της Κίνας βλέποντας ότι η ΑΙ των αμερικάνων θα μονοπωλήσει, και ενώ είχαν θέσει την υποδομή πριν από μια δεκαετία, προχωρούν, ενώ στη δική μας χώρα, οι 300, καθώς και το κυβερνών κόμμα περίμεναν το Ghat GPT ! Αντίστοιχα και στην Ε.Ε. οι ισχυρές οικονομίες - χώρες είναι συνολικά ουραγοί των εξελίξεων. Αν επισημάνω τι μετέδιδα την δεκαετία του 90 θα παρεξηγηθώ από την φυλή των ''νεο..............'' 

Καλό βόλι στις ευρωεκλογές σε μια Europe με τη χώρα μας ουραγό !

Μη ξεχάσετε να τιμήσετε πέραν του δέοντος το σύνολο των κομμάτων τα οποία επί δεκαετίες κατέστρεφαν οτιδήποτε ΕΛΛΗΝΙΚΟ προς χάριν των ξένων και της τσέπης τους. Κόμματα τα οποία ακόμα και σήμερα δεν έχουν Ελληνικές προτάσεις και πρόγραμμα ενώ δαπανούν δις για εισαγόμενες τεχνολογίες πάσης φύσεως ! Μη κάνετε το λάθος και παραλείψετε όσα ακολουθείτε και σε τοπικό επίπεδο δείχνοντας το πραγματικό σας πρόσωπο.

* Μια ολόκληρη δεκαετία διαπιστώνεται σε τοπικό επίπεδο όσα ακολουθεί το καλοβολεμένο στέλεχος της ΝΔ και τέως Ευρωβουλευτής. Γνωρίζει έστω ένας δημότης/ισσα έστω μια (1) ελληνική πρόταση από τον εν λόγω ;Πόσο Ελληνικό η Δημοκρατικό ήταν να καταλύσει την Εντολή χιλιάδων δημοτών , ενώ στον αντίποδα, παράλληλα των υπολοίπων, να εξυπηρετεί πληθώρα ημετέρων ,αυλοκολάκων, παρατρεχάμενων, κ.α. ;Όσο διατέλουσε ευρωβουλευτής διαπιστώσατε μια πρότασή του η οποία αφορούσε την Γλυφάδα και την τοπική της κοινωνία ; Ως δήμαρχος, επί μια δεκαετία, τι ακολουθεί ;Τι εκπροσωπείται ,o δήμος, ο δημότης  η ημέτεροι ;

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το Πεκίνο στρέφει την προσοχή του στην εγχώρια βιομηχανία Τεχνητής Νοημοσύνης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">