ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρωτομαγιά 2024


Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα θα συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

περγιακές κινητοποιήσεις έχουν ανακοινώσεις για την 1η Μαΐου σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Συγκεκριμένα, με σύνθημα «παντού οκτάωρο, παντού δικαιώματα, ο αγώνας συνεχίζεται!», η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, στην 24ωρη γενική απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά την Τετάρτη 1η Μαΐου και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11.00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων. Μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ απαιτεί σεβασμό στην υγεία και στην ασφάλεια των εργαζομένων, στο εργατικό εισόδημα, στα θεμελιώδη ατομικά & συλλογικά εργατικά δικαιώματα και στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.

Από την πλευρά του, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί, στις 11:00 π.μ., στην Πλατεία Κοραή. Κύριες διεκδικήσεις της είναι οι αυξήσεις κατά 10% στους μισθούς, επαναφορά των Δώρων και στο Δημόσιο, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Τέλος, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος.

Έκτακτα μέτρα τροχαίας θα ληφθούν σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, από τις 09:30 στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων στο πλαίσιο εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Τι αναφέρουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «δεν ''διεκδικεί'' από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως Αργία την 1η ΜΑΗ και μάλιστα μεταφερόμενη και περιφερόμενη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τετάρτη 1η Μαΐου και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων, στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επισημαίνει πως «καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το παρών στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 1η του Μάη 2024, σε ολόκληρη τη χώρα. Η απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην Αθήνα θα γίνει στις 11:00πμ, στην Πλατεία Κοραή».

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Διαπιστώσαμε τις ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία σε μια χώρα οικογενειοκρατίας όπου ακόμα και οι θέσεις στη πολιτική και στο δημόσιο μεταβιβάζονται όπως τα ακίνητα ! 

Διαπιστώσαμε όσα ακολουθούν τα αστικά πολιτικά κόμματα, ακόμα και στους Ο.Τ.Α, και πόσο σύγχρονη πλέον είναι η χώρα μας ανακυκλώνοντας το πελατειακό σύστημα.

Σε μια χώρα που υπονομεύουν συνολικά όσους υπηρέτησαν κανονικά , Ι1 ,  και πήραν συστατική επιστολή για σώματα ασφαλείας και δημόσιο, ενώ στον αντίποδα γίνονται αρωγοί σε όσους την ''έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια'' , Ι5 , και διορίζονται ακόμα και στο δημόσιο, είτε χωρίς να υπηρετήσουν γίνονται Βουλευτές, Υπουργοί, Δήμαρχοι, Πρόεδροι κομμάτων κ.α. !

Πολλά χρόνια διαπιστώνουμε και σε τοπικό επίπεδο τους φερόμενους ''δασκάλους'' και λοιπούς  να γίνονται ακόλουθοι και υποστηρικτές σε όσους δεν είχαν θέληση ούτε να υπηρετήσουν.

Τέλος, δεν ξεχνώ ότι πρωτοστάτησα για ραδιοτηλεοράσεις και διαμορφώθηκε διαπλοκή και εξυπηρέτηση ημετέρων σε γραφεία υπουργών, καθώς επίσης, πόσα χρόνια έτρεχα σε πορείες, συγκεντρώσεις, κ.α., ώστε να προκύψει μια κορυφαία τοπική προβοκάτσια με την κατάλυση της εντολής χιλιάδων δημοτών από άτομα τα οποία υπηρετούν αλλότριους σκοπούς.

Για όλα τα προαναφερόμενα κόμματα και κοινωνία κρατούν σιγή ιχθύος. ''Υψιστος Πολιτισμός'', ανάλογος με αυτόν που δήλωσε πρόσφατα ο Καρβέλας και παλαιότερα ο Κ. Καραμανλής. Όσοι/ες είναι βολικοί να γίνουν συνεργάσιμοι , τσιράκια , καθώς και ψηφοφόροι τους χωρούν παντού άσχετως ποιοι είναι και τι είναι. 

Κάποιοι πλήρωσαν τις αμαρτίες του συνόλου, ενώ το σύνολο όσο κυλά ο χρόνος διαβάλεται ολοένα και περισσότερο και σαπίζει τα πάντα όλα. Τα εγκλήματα - κακουργήματα πλέον θεωρούνται ανυπόστατα όσο εξυπηρετούνται προσωπικοί σκοποί κάθενος, διότι, μεταβάλλονται άπαντες.




  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρωτομαγιά 2024 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">