ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ευρωεκλογές 2024: Αποχή 61% στην Ελλάδα


Σε πρωτόγνωρα επίπεδα διαμορφώνεται το ποσοστό αποχής στην Ελλάδα, στις ευρωεκλογές, καθώς μέχρι τις 17:30 είχαν ψηφίσει μόνο 3.161.816 εκλογείς, ήτοι το 32,9%, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε το υπουργείο Εσωτερικών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους των εκλογικών τμημάτων.

Εάν συνεχιστεί η ίδια εικόνα έως ότου κλείσουν οι κάλπες, θα καταγραφεί σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωπαϊκές εκλογικές αναμετρήσεις, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αποχής, καθώς το 2019 το ποσοστό συμμετοχής έφρασε στο 58,69%. 

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα τα ποσοστά συμμετοχής στις ευρωεκλογές το 2014, 2009 και 2004 διαμορφώθηκε στο 59,33%,  52,54% και 63,22%, αντίστοιχα.

Όπως ανέφερε η κυβέρνηση ''Το πρώτο δεδομένο είναι ότι πρέπει να μας προβληματίσει η αυξημένη αποχή'', όμως θεωρώ ότι υποκριτικά το δήλωσαν και επ' ουδενί θα τους προβληματίσει. 

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το μήνυμα της αποχής από τους πολίτες είναι πολύ ισχυρό και δεν αφορά ένα μόνο κόμμα αλλά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Έξι στους δέκα - η πλειοψηφία - δεν ψηφίζουν κανένα κόμμα

Το 60% αποχής καταμαρτυρά ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν καλύπτεται απ' όσα έχουν διαμορφώσει τα αστικά πολιτικά κόμματα και κυρίως το κυβερνών.

Η τεράστια αποχή επιβεβαιώνει ότι το πολιτικό σύστημα διέρχεται βαθιά κρίση

Γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει το μήνυμα της κοινωνίας απέχοντας της κάλπης. Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά δεν παρανομεί σε σύννομες αιτήσεις, δεν μπαζώνει - κουκουλώνει, δεν ακολουθεί στενό πελατειακό σύστημα, δεν παγιώνει την ακρίβεια, δεν καταλύει την εντολή των ψηφοφόρων, δεν παρακολουθεί, δεν παρέχει επιλεκτικά εκατομμύρια ευρώ σε ημετέρους και μεγαλοκαναλάρχες, δεν αρπάζει τις προτάσεις του αυτόχθονα και τις παρουσιάζει ως δικές του,  και τέλος, δεν διαμορφώνει κοινωνία δυο ταχυτήτων. Ένας είναι ο πολίτης της χώρας μας.

Δεν εκπροσωπούν το σύνολο

Είναι θέμα λίγων ημερών να αποδείξουν ότι τους προβλημάτισε πραγματικά η αποχή, διαφορετικά θα υποστούν μεγαλύτερο πλήγμα στις επερχόμενες εκλογές έως του σημείου της παταγώδους μειοψηφίας.

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Ποιά Ευρώπη των λαών και των κοινωνιών , Ε.Ε της ανισότητας , του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και των Αμερικανών. ( Η κοινωνία μας γνωρίζει τις ''βαλίτσες'' , ενώ ο υποφαινόμενος γνωρίΖΕΙ και τις δεκαετίες καπηλείας χωρίς ίχνος συμβολής, τόσο της Πολιτείας, όσο και της Ε.Ε. ευρωβουλευτών). Πληθώρα προτάσεων μου είχαν γίνει στα '90s , ενώ αποτελούν πολιτικές της Ε.Ε τα τελευταία χρόνια και με τον υποφαινόμενο ΕΚΤΟΣ.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ευρωεκλογές 2024: Αποχή 61% στην Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">