ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Την πόρτα εξόδου στον Παπανδρέου «δείχνει» η Εύα Καϊλή! (Τρέξιμο να σωθείτε)

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με άλλον πρωθυπουργό ζητεί η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, με επιστολή της προς τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θεωρεί ότι «τα σχέδια περί Δημοψηφίσματος θα εγκαταλειφθούν άμεσα και ρητά».

Η Βουλευτής Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι προχώρησε στην αποστολή επιστολής προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αφού στην χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ δεν δόθηκε ο λόγος σε βουλευτές. Φαίνεται πως μετά την Μιλένα Αποστολάκη και η Εύα Καϊλή είναι ένα βήμα πριν την ανεξαρτητοποίησή της…

 Ειδικότερα, η κ. Καϊλή αναφέρει ότι «το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ουσιαστικά ακυρώνει την συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία».

 «Εδώ που έχουνε φτάσει τα πράγματα, είναι απαραίτητο να ληφθεί πρωτοβουλία από εσάς, για μια νέα κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και Συνεργασίας, με Πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής, για την διασφάλιση αυτής της Συμφωνίας», σημειώνει στη συνέχεια.

 Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Αγαπητέ Πρόεδρε,
Στην συνεδρίαση της Κ.Ο. χθες, δεν μας δόθηκε ο λόγος, έτσι καταθέτω την παρακάτω επιστολή, για να εκφράσω την δική μου άποψη.

 Η διακυβέρνηση μας χαρακτηρίστηκε από Ιστορικά διλήμματα, με κρισιμότερο εκείνο της προσφυγής μας στο ΔΝΤ.

 Εφόσον δεν ζητήθηκε τότε η συμμετοχή όλων των Ελλήνων πολιτών, και καθώς το ΠΑΣΟΚ ενσαρκώνει την Ευρωπαϊκή Προοπτική της χώρας, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να θέσουμε σε αμφισβήτηση αυτή την προοπτική μέσω δημοψηφίσματος ή οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας, μετά τις τιτάνιες προσπάθειές σας τα τελευταία δυο χρόνια.

 Το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ουσιαστικά ακυρώνει την συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία.

 Εδώ που έχουνε φτάσει τα πράγματα, είναι απαραίτητο να ληφθεί πρωτοβουλία από εσάς, για μια νέα κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και Συνεργασίας, με Πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής, για την διασφάλιση αυτής της Συμφωνίας.

 Θεωρώ αυτονόητο αγαπητέ Πρόεδρε, ότι τα σχέδια περί Δημοψηφίσματος θα εγκαταλειφθούν άμεσα και ρητά, και θα προταχθεί το Εθνικό Συμφέρον της Ελλάδας.

 Η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει σε καμία περίπτωση να προτάξω το κομματικό ή το προσωπικό μου συμφέρον, από το Εθνικό.

 Ούτος ή άλλως και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για το Έθνος, καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, πράγμα το οποίο θα πράξω.

 Με εκτίμηση

 Εύα Καϊλή

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Την πόρτα εξόδου στον Παπανδρέου «δείχνει» η Εύα Καϊλή! (Τρέξιμο να σωθείτε) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">