ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΑΜΕ: Βρέθηκε εγγραφο για αναστολή των κλαδικών συμβάσεων


Έγγραφο που αναφέρεται σε αναστολή της ισχύος των ομοιοεπαγγελματικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, παρουσίασε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Γιώργος Πέρρος.

Υποστήριξε ότι το βρέθηκε κατά τη διάρκεια της εισβολής στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ, και δικαιολογεί την ενέργεια του ΠΑΜΕ να διακόψει με τη βία τη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων.
Ο κ. Πέρρος κατηγόρησε στις συνδικαλιστικές παρατάξεις και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που καταδίκασαν την ενέργεια ότι «έσπευσαν να υπακούσουν στα κελεύσματα του ΣΕΒ». Πρόσθεσε ότι το ΠΑΜΕ παρεμπόδισε τον κοινωνικό διάλογο, που επρόκειτο να αρχίσει στην Τετάρτη, θεωρώντας ότι με αυτόν επιδιώκεται η μείωση των αμοιβών των εργαζομένων, και καταλόγισε υποχωρητικότητα στην αυτόνομη παρέμβαση, παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ . Επανέλαβε ακόμη την πρόταση για 24ωρη απεργία στις αρχές του Φεβρουαρίου και θέλησε να στείλει ένα μήνυμα, όπως το χαρακτήρισε, στην ηγεσία του ΣΕΒ «ότι στο εξής οι χώροι δουλειάς θα γίνουν κόλαση για τους εργοδότες».

Στο έγγραφο, το οποίο δεν έχει ημερομηνία ή κάποιο άλλο στοιχείο που να δείχνει τον συντάκτη ή τον κάτοχό του, προτείνονται τροποποιήσεις των άρθρων 4, 5, 7 και 9 του νόμου 1876/1990, για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τέτοιες ώστε να αναστέλλεται η ισχύς των κλαδικών ομοιοεπαγγελματικών και τοπικών συμβάσεων εργασίας, και οι αποφάσεις της διαιτησίας για αόριστο χρονικό διάστημα και να προωθούνται οι ατομικές συμβάσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Πέρρος είπε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει ποιος από τους κοινωνικούς εταίρους εισηγείται μια τέτοια πρόταση, θεωρεί όμως σημαντικό ότι το έγγραφο βρέθηκε στο «τραπέζι του διαλόγου» και άρα αποτελεί αντικείμενο της διαπραγμάτευσης. Κατηγόρησε επίσης τη ΔΑΚΕ ότι προτείνει διετές πάγωμα μισθών, πλαφόν στο 13ο και 14ο μισθό, καθώς και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογίας των επιχειρήσεων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΑΜΕ: Βρέθηκε εγγραφο για αναστολή των κλαδικών συμβάσεων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">