ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Σημίτης να το βουλώσει και να εξαφανιστεί


Κώστας Σημίτης πέρασε στην Ιστορία, μεταξύ άλλων, για το… μπλοκάκι του, για το απόλυτο υποταγής σε διαπλεκόμενους και διαγραφή Αντισυνταγματικά των χρεών τους, καθώς και ο πρώτος που δήλωσε δημόσια απο το βήμα της βουλής οτι είμαστε αποικία των Η.Π.Α ευχαριστώντας τους Αμερικανούς. Σε εποχές που ο τότε πολιτικός εκφραστής ενός  εκσυγχρονισμού ο οποίος έμεινε στα λόγια, (εικονικού) (στην ουσία ιδιοτελής εκσυγχρονισμός δια της υφαρπαγής, των μελών του κόμματος) δεν είχε και την καλύτερη των σχέσεων με τις νέες τεχνολογίες, χρησιμοποιούσε ένα σημειωματάριο τσέπης για να καταγράφει όσα του έλεγαν οι υπουργοί του. Κυρίως δε, για να μην ξεχνάει τις εκκρεμότητες που είχαν.

Φαίνεται ότι με την πάροδο των ετών, το μπλοκάκι… αράχνιασε. Διαφορετικά δεν εξηγείται το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός έρχεται σήμερα, σχεδόν δυο χρόνια μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας με την τρόικα, να κατακεραυνώσει τον Γιώργο Παπανδρέου, και να παραδεχθεί ότι το Μνημόνιο ήταν «μοιραίο λάθος» για την Ελλάδα.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις περιλαμβάνονται σε απόσπασμα ομιλίας που θα εκφωνήσει ο Κώστας Σημίτης στις 23 Ιανουαρίου στο Βερολίνο. Οι συνεργάτες του, δηλαδή… ο ίδιος, επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν σήμερα τα «επίμαχα» αποσπάσματα, για να δείξουν την αντίθεση Σημίτη στο Μνημόνιο. Μόνο που προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου. Αποκλειστικά, παραβλέποντας το γεγονός ότι πίσω από εκείνες τις μοιραίες αποφάσεις του διαδόχου του διαδόχου του Κώστα Σημίτη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στοιχήθηκαν όλα τα κορυφαία στελέχη. Που σήμερα, επιδιώκουν να πείσουν την κοινωνία, ότι είχαν αντιρρήσεις.

Η… περίεργη εξωστρέφεια την οποία επιλέγει στη δεδομένη χρονική συγκυρία ο Κώστας Σημίτης, αποκαλύπτει την προδιάθεσή του να παρέμβει και στη διαδικασία διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Ξεχνώντας μάλλον, ότι ακόμη και «πολιτικά τέκνα» του, τον έχουν αποκηρύξει.

Αποκαλύπτει βέβαια και κάτι ακόμη: Ότι… δεν υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει πλέον στην προοπτική που δίνει για τη χώρα το *Μνημόνιο.

Ο Σημίτης δεν εχει ουτε το στοιχειώδες ίχνος ντροπής, ώστε σε περιόδους που υπάρχει μια αρνητική μετεξέλιξη της οικονομίας στην οποία εχει παίξει καθοριστικό ρόλο ο ίδιος , να το βουλώσει και να εξαφανιστεί, όπως και το σύνολο των Υποκριτών που εχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην τροπή των εξελίξεων.

Γλυφάδα Web 20/01/2012

Γιάννης Κουρδομένος

Υ.Γ: Αποποιούνται των ευθυνών τους μόνο λαμόγια και ανέντιμοι. Ουσιαστικά στο σύνολο όλων των περιπτώσεων υπάρχει ο κομπλεξισμός των ευνοημένων, που γνωρίζουν ποιο ήταν και είναι  το βέλτιστο, όμως δεν πρόκειται ποτέ να το παραδεχτούν.

*Διαχρονικά ο εμμένων κομπλεξισμός αυτών που ήταν Υποκριτές, σε αντίθεση αυτών που ήταν ξεκάθαροι και σαφείς.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Σημίτης να το βουλώσει και να εξαφανιστεί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">