ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καταγγελία κόλαφος του Δημήτρη Καραπάνου για το σκάνδαλο στη Γλυφάδα

gif maker

Δημοσιοποιώ αυτούσια τη καταγγελία κόλαφο του κ. Δημήτρη Καραπάνου όπως ήρθε στο mail, η οποία τίθεται στην κρίση των συνδημοτών μας, και ευρύτερα των αναγνωστών του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.
Προς:
1. Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
2. Τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
3. Δημότες Γλυφάδας δια των ΜΜΕ και του διαδικτύου

Καταγγέλλω ενώπιον σας τον Δήμαρχο Γλυφάδας και τους συμπράξαντες μέχρι σήμερα Δημοτικούς Συμβούλους τεσσάρων  Δημοτικών παρατάξεων για τις παρακάτω ποινικά ελεγκτέες ενέργειες των, συστατικές ενός εν εξελίξει τεραστίου οικονομικού σκανδάλου στο Δήμο Γλυφάδας, με βέβαιη ζημία αν ολοκληρωθή εις βάρος του Δήμου και των Δημοτών, άνω των 3.400.000 ευρώ, όπως στην συνέχεια με στοιχεία αποδεικνύω.

1. Οι παραπάνω σταδιακά και πραξικοπηματικά μεθόδευσαν την κατάργηση των 359, 360/2010 νομίμων και συνταγματικά κατοχυρωμένων αποφάσεων του Δ.Σ Γλυφάδας και την εξ αυτών δρομολογημένη διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης δύο οικοπέδων, για την εφαρμογή του από το 1969 προεδρικού διατάγματος επέκτασης του σχεδίου πόλεως Γλυφάδας. Η αποζημίωση των θιγομένων οικοπεδούχων είχε εξασφαλισθή με διαφάνεια και προεκτιμηθεί στο ποσό των 5.423.033€ κατά την αντικειμενική αξία, σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές και τον κώδικα αναγκαστικών απαλλοτριώσεων. Οι φερόμενοι ιδιοκτήτες των οικοπέδων προσέβαλλαν το κύρος των αποφάσεων δια του τότε συνηγόρου των, νυν νομικού Συμβούλου του Δημάρχου και απερρίφθησαν οι προσφυγές των. Προηγουμένως επεδίωξαν ανεπιτυχώς την απ’ ευθείας αγορά των οικοπέδων από τον Δήμο με την μεσολάβηση- παρέμβαση του τότε αρχηγού της Δημοτικής Αντιπολίτευσης σημερινού Δημάρχου Κόκκορη στον τότε Δήμαρχο, όπως προκύπτει από τα πρακτικά του Δ.Σ με αριθμό 20,22 του 2010.

2. Στο σημερινό Δ.Σ των 41 δημοτικών συμβούλων οι 27 απ’ αυτούς απ’ όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, εκτός των δύο της Αριστεράς και της ανεξάρτητης των «Ανοικτών Οριζόντων», ψήφισαν στις 28-11-2011 τις 371 και 372 παράνομες και επιζήμιες για τον Δήμο και τους Δημότες αποφάσεις για την απ’ ευθείας αγορά των ιδίων οικοπέδων με προσυμφωνημένο τίμημα αγοράς 8.779.494€. Ήτοι 3.356.461€ παραπάνω, ή 61,9% πάνω από την αντικειμενική αξία που προέβλεπαν να καταβληθή οι πραξικοπηματικά καταργηθείσες νόμιμες αποφάσεις 359,360/2010. Το υπερτιμολογημένο αυτό τίμημα συμφωνήθηκε σε κατ’ ιδίαν επαφές με τους οικοπεδούχους των κ.κ. Δημάρχου, Βαρβιτσιώτη αρχηγού Αντιπολίτευσης και, Λανδράκη πρώην Δημάρχου, κατ’ ομολογία του κ. Λανδράκη και του εκπροσώπου των οικοπεδούχων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Λανδράκης διέσωσε την τελευταία στιγμή την συμφωνία αυτή ώστε να ληφθούν αυτές οι παράνομες αποφάσεις, με την πρόταση του που έγινε αποδεκτή στο Συμβούλιο να επιστρέψουν οι οικοπεδούχοι μόλις 272.232 € από τα 3.356.461 επιπλέον που θα πάρουν με αυτές τις παράνομες αποφάσεις, ως δωρεά προς τον Δήμο! Ήδη με την απόφαση 545/27-12-2011 της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου, έγινε αποδεκτή αυτή η κάθε άλλο παρά δωρεά προς τον Δήμο!!

3. Όλα αυτά τα ανέφερα λεπτομερώς και προσέβαλλα ως παράνομες και επιζήμιες τις αποφάσεις 371,372/2011 ενώπιον του περιφερειάρχη για να ακυρωθούν με το αιτιολογικό μεταξύ άλλων, ότι ήσαν αναιτιολόγητες κατά τον Νόμο, δεν είχαν ανακληθή νομίμως οι προηγούμενες επωφελείς και νόμιμες 359,360/2010 αποφάσεις. Κυρίως επικαλέσθηκα την ανυπαρξία εγκεκριμένης πίστωσης δαπάνης στον προϋπολογισμό για την απ’ ευθείας αγορά, γεγονός που τις καθιστούσε άκυρες. Αυτό καίτοι το διαπίστωσε ο περιφερειάρχης με δύο έγγραφα που ζήτησε και έλαβε από τον Δήμο, απέρριψε την προσφυγή μου τάχα ως ‘’αόριστη’’ αποφεύγοντας να ασχοληθή  σοβαρά με τον έλεγχο νομιμότητας, καίτοι το εζήτησα δυο φορές έντονα και εγγράφως. Έχει και αυτός τις ευθύνες του που προκύπτουν από αυτά και άλλα έγγραφα στοιχεία που κατέχω. Εφεσίβαλλα την απόρριψη της προσφυγής μου στην αρμόδια νομική πλέον επιτροπή, όπου εκδικάζεται εντός των ημερών και πιθανολογώ μετά βεβαιότητας να δικαιωθώ.

4. Για να εξοικονομηθούν τα χρήματα που εντόπισε ο Περιφερειάρχης και εγώ ότι δεν υπήρχαν, το Δ.Σ στις 29-2-2012 με την 44 απόφαση του, τροποποίησε τον προϋπολογισμό του Δήμου. Δημιούργησαν δύο νέες πιστώσεις δαπανών για την απ’ ευθείας αγορά των οικοπέδων ώστε να νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων τις παράνομες και επιζήμιες αποφάσεις 371, 372. Μετέφεραν σε αυτές όλα τα χρήματα από τις πιστώσεις των αποφάσεων 359,360/2010 για τις απαλλοτριώσεις και τις μηδένισαν. Έτσι ολοκληρώθηκε πλέον το πραξικόπημα της κατάργησης των επωφελών για τον Δήμο νομίμων αποφάσεων 359,360/2010. Την εισήγηση της αποφάσεως για την τροποποίηση του προϋπολογισμού υπέγραψε η κόρη ενός των οικοπεδούχων, συγκάτοχος σε ένα από τα δύο  οικόπεδα. Είναι γι’ αυτό απολύτως άκυρη η απόφαση κατά τον Δημοτικό κώδικα. Εζήτησα την ανάκληση της εγγράφως από το Δ.Σ και η πρόεδρος του Δ.Σ απαγόρευσε παράνομα την συζήτηση του!

5. Στις 7-3-2012 ο Δήμαρχος ολέθρια ενεργώντας υπέγραψε τα δύο συμβόλαια αγοροπωλησίας των οικοπέδων και αμέσως μετεγγράφηκαν στο Υποθηκοφυλάκειο, πριν ακόμη αποφανθή ο Περιφερειάρχης για την νομιμότητα της άκυρης και παράνομης τροποποίησης του προϋπολογισμού και πριν εκδικασθή η έφεση μου!!;;
Ενήργησε κρυφά από το Δ.Σ παρά την δέσμευση του για την πλήρη ενημέρωση επί του ελέγχου των τίτλων ιδιοκτησίας προ της υπογραφής των συμβολαίων.

6. Στα συμβόλαια ο Δήμαρχος δέσμευσε τον Δήμο να εξοφληθή το υπερτιμολογημένο τίμημα των 8.779.494 € μέχρι  τις  18-4-2012, με 10ήμερη μόνο αποινολόγητη από τόκους υπερημερίας ανεκτή καθυστέρηση. Διαφορετικά έδωσε ρητά το δικαίωμα στους οικοπεδούχους να μπορούν με μόνο το συμβόλαιο ως εκτελεστό και εκκαθαρισμένο τίτλο, να εισπράξουν το τίμημα εις βάρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δήμου. Δέσμευσε επίσης τον Δήμο να μην ακυρωθούν τα συμβόλαια για οποιοδήποτε λόγο και αιτία ακόμη και για τους λόγους που αναφέρονται στα άρθρα 178,179 και 388 του αστικού κώδικα. (Δικαιοπραξία αντίθετη προς τα χρηστά ήθη ή απρόβλεπτη επαχθής μεταβολή συνθηκών για τον Δήμο!)

7. Λόγω της μεγάλης αξίας των συμβολαίων εκτιμώ ότι έπρεπε να προηγηθή υποχρεωτικός έλεγχος νομιμότητας του φακέλου των συμβολαίων από το αρμόδιο κλιμάκιο του ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με το άρθρο 278 του Καλλικράτη. Ψιλά γράμματα για τον Δήμαρχο. Ήδη με κατεπείγουσα σύγκλιση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου πήρε με συνοπτικές διαδικασίες στις 23-3-2012 τις αποφάσεις εκταμίευσης για την εξόφληση των συμβολαίων και της δαπάνης των συμβολαιογραφικών συνολικού ποσού 8.845.376,6 Ευρώ. Η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στο Δήμο Γλυφάδας και με τέτοιο βεβαρυμμένο υπόβαθρο παραβατικών πράξεων.
Επισημαίνω ότι πέρα από τα 3.400,000 € που θα πληρώσουμε επιπλέον όλοι οι Δημότες Γλυφάδας, για μερικούς οι παράνομες αυτές αποφάσεις 371,372 προσπορίζουν αθέμιτο πλουτισμό εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπολοίπων. Διότι με τις αποφάσεις αυτές απ’ ευθείας αγοράς απαλλάσσονται της υποχρεωτικής των εισφοράς για την προσκτώμενη υπεραξία των ακινήτων τους που προέβλεπαν κατά το Σύνταγμα οι πραξικοπηματικά καταργηθείσες αποφάσεις αναγκαστικής απαλλοτρίωσης 359, 360/2010.

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

οφείλετε άμεσα να δράσετε και να σταματήσετε το σκάνδαλο αυτό. Να μας προστατέψετε από αυτήν την κατ’ εξακολούθηση παραβατική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής Γλυφάδας με πρωταγωνιστές τον αμετανόητα επιλήσμονα των υποχρεώσεων και των καθηκόντων του Δήμαρχο κ. Κόκκορη.

Αν παρ’ ελπίδα δεν αποτραπεί το έγκλημα εις βάρος μας, οφείλετε να συνδράμετε την πρωτοβουλία μας να καταλογισθή το ταχύτερο όλο το επιπλέον ποσό των 3.400.000 και πλέον Ευρώ στους υπαίτιους προς παραδειγματισμό, διότι κατήργησαν την μόνη διάφανη διαδικασία περί απαλλοτριώσεων που εγγυάται με το κύρος δικαστικών αποφάσεων και δικαιούμαστε να γνωρίζουμε, πόσο ακριβώς οφείλουμε να πληρώσουμε για τα οικόπεδα αυτά, σε ποιους, πότε, πού, και ποιοι δικαιούνται να τα εισπράξουν. Με την απ’ ευθείας αγορά όλα αυτά μένουν στο σκοτάδι της αδιαφάνειας.
Προστατεύστε εμάς τους Δημότες και επιβάλλετε το κύρος της νομιμότητας.

Με τιμή

Δημήτριος Καραπάνος
Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας και Αντιδήμαρχος Οικονομικού
(παραιτηθείς δια λόγους διαφωνίας ως προς την ποιότητα διαχείρισης του Δήμου)


Υ.Γ. Η παρούσα αποτελεί απάντηση στον Δήμαρχο που με περισσό θράσος μου υπέβαλλε μήνυση εκφοβισμού μου στο Α.Τ  Γλυφάδας. Επειδή κλήθηκα ως μάρτυς να καταθέσω με κατηγορεί ότι δήθεν τον συκοφάντησα και ψευδομαρτύρησα ότι «προχωρεί σε ενέργειες που ζημιώνουν το Δήμο». Ναι Δήμαρχε ήδη τον ζημίωσες,  δεν σέβεσαι τα δικαιοδοτικά όργανα του Κράτους και τους Νόμους. Σε καλώ δημόσια και άμεσα να ανακαλέσεις την μήνυση σου.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB

Δημοσίευση, 31/3/2012 Αναδημοσίευση, 4/4/2012
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

5 σχόλια:

  1. Κάθε χρόνο και χειρότερα στη γλυφάδα με οσα συμβαίνουν στο δήμο.
    Θέλουμε διαφάνεια και ισχύει μπάχαλο, να επέμβει η δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο παραιτηθείς ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ δηλώνει παρόν και ενεργεί με τον καλύτερο τρόπο.
    Δεν εχουμε δει μεχρι τώρα τι έκανε η αντιπολίτευση Βαρβιτσιώτη που θέλει να διοικήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ, ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ...ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΝΔΡΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ιστορία με λαμογιές είναι γνωστή πολλές τετραετίες στη γλυφάδα.
    Τα κόμματα εχουν κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στη πόλη, και επιτέλους μετά το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να ξυπνάμε.
    Καλά ρε δεν έχουν καθόλου αξιοπρέπεια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Item Reviewed: Καταγγελία κόλαφος του Δημήτρη Καραπάνου για το σκάνδαλο στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">