ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δημήτρης Καραπάνος: O δήμαρχος είχε διαπράξει παρανομίες

Ο κ. Δημήτρης Καραπάνος τέως αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Γλυφάδας είναι ο άνθρωπος που κίνησε την νομική διαδικασία κατά της απευθείας αγοράς των οικοπέδων Παπαδημητρίου, και όπως είναι γνωστό είχαμε σχηματίσει άποψη οτι η συγκεκριμένη αγορά ήταν επιζήμια για τους δημότες.

Ο κ. Καραπάνος δίνει μια σαφή απάντηση στην ανοικοίνωση του δημάρχου Γλυφάδας και σημειωτέων υπάρχουν ευθέως βολές κατά του συνόλου της αντιπολίτευσης.

Στις 25-4-2012 πρωτοκολλήθηκε στο Δημαρχείο Γλυφάδας η υπ’ αριθ. 12 πράξη – απόφαση της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η επίτροπος επέστρεψε τον αμαρτωλό φάκελο του σκανδάλου της απ’ ευθείας αγοράς των οικοπέδων, χωρίς να προσυπογράψει τα οκτώ εντάλματα συνολικού ποσού 8.867.817, 98 ευρώ, τα οποία έστειλε πραξικοπηματικά ο ίδιος ο Δήμαρχος, μετά την δικαιολογημένη άρνηση της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου να τα προωθήσει στην Επίτροπο.

 Ο Δήμαρχος πριν, είχε διαπράξει αλλεπάλληλες αυθαιρεσίες και παρανομίες για να εξοφληθούν γρήγορα η αντιδήμαρχος Οικονομικού, ο πατέρας της, οι θείοι της, η συμβολαιογράφος που δέχθηκε μέσα σε ένα μήνα να συντάξει και να προσυπογράφει δύο συμβόλαια για κάθε οικόπεδο, ο δικηγόρος που υποτίθεται ήλεγξε για λογαριασμό του Δήμου τους τίτλους των οικοπέδων, τους βρήκε εντάξει και παραστάθηκε στην υπογραφή των συμβολαίων.

 Ήθελε ο Δήμαρχος να προλάβει να εξοφληθούν όλοι, πριν εκδοθούν οι αποφάσεις επί των τριών προσφυγών μου και της προσφυγής της κ. Λυγνού με τις οποίες οπωσδήποτε θα ακυρωθούν όλες οι παράνομες αποφάσεις και διαδικασίες αυτών των επιζήμιων για τον Δήμο αγοραπωλησιών της Τρόικας των Κ. Κόκκορη, Βαρβιτσιώτη και Λανδράκη, αλλά και όσων Δημοτικών Συμβούλων τους ακολούθησαν και βλακωδώς μέχρι σήμερα δεν διαχώρισαν τις ευθύνες των, προσφέροντες έτσι τους εαυτούς των ως ‘’πρόβατα επί σφαγή’’ στο ποινικό μέρος της υπόθεσης που θα ακολουθήσει πολύ σύντομα.

Με την απόφαση της η Επίτροπος στο ‘’τσακ’’ πρόλαβε το σκάνδαλο και τα χρήματα δεν εκταμιεύθηκαν, ενώ τους ξεγύμνωσε όλους. Τεκμηριώνει νομικά στο έγγραφο της τις κυριότερες από τις παρανομίες που διεπράχθησαν με ευθύνη και την συγκάλυψη της Τρόικας Κόκκορη, Βαρβιτσιώτη, Λανδράκη σε αυτό το βρωμερό σκάνδαλο.

Εντοπίζει τα ίδια ακριβώς που έλεγα και εγώ συνεχώς και Δημόσια στα ΜΜΕ επί πέντε μήνες, με αναφορές μου προς το Δημοτικό Συμβούλιο, με έγγραφες καταγγελίες μου και με προσφυγές προς τον εξ Αρκαδίας καταγόμενο Περιφερειάρχη κ. Λιακόπουλο και όλοι τους με αγνοούσαν. Ελπίζω να μην ευθύνεται ο ίδιος ο Περιφερειάρχης για την απαράδεκτη κωλυσιεργία και καθυστέρηση εκδίκασης των τριών προσφυγών μου, παρότι πέρασαν πέντε μήνες αφ’ ότου υπέβαλλα την πρώτη προσφυγή μου στις 13-12-2011 για αυτές τις παρανομίες που διαπίστωσε αμέσως η Επίτροπος. Την μια εξ αυτών των παρανομιών, καίτοι την είχε διαπιστώσει και ο κ. Περιφερειάρχης από τα τέλη Ιανουαρίου, αδράνησε και δεν παρενέβη! Άφησε τον Δήμαρχο ασύδοτο στις κατ’ εξακολούθηση αυθαιρεσίες του!

Αν διέπραξε παράβαση καθήκοντος ή όχι ο κ. Λιακόπουλος, καθώς και άλλα αδικήματα όσοι συνήργησαν σε αυτό το καραμπινάτο σκάνδαλο της παραπάνω Τρόικας, θα το κρίνει ο Εισαγγελέας του Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πεπόνης που διερευνά την από 29-3-2012 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ μου προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

‘’Καμία απάντηση’’ επί της ουσίας αυτής της καταγγελίας μου, δεν έδωσε αμέσως ως όφειλε, κανένας από την Τρόικα, καίτοι κάλεσα δημόσια τον μεν Δήμαρχο να απολογηθεί στους Δημότες ή να παραιτηθεί, τον δε κ. Βαρβιτσιώτη να δώσει εξηγήσεις, αλλιώς να μην ζητά την ψήφο μας.
Με καθυστέρηση ενός μηνός και αφού είχε παραλάβει το ‘’έγγραφο – χαστούκι’’ της Επιτρόπου ο κ. Δήμαρχος, αντί να ζητήσει συγνώμη για τις κατ’ εξακολούθηση παρανομίες του και να ευθυγραμμισθεί με την νομιμότητα προασπιζόμενος τα συμφέροντα όλων των Γλυφαδιωτών και όχι μόνο της οικογενείας των φίλων του Παπαδημητρίου, κυκλοφόρησε Δελτίο Τύπου χωρίς την υπογραφή του και επιμένει ακόμα να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα, επιβαρύνοντας πιο πολύ την θέση του.
Στο Δελτίο Τύπου ο Δήμαρχος θεωρεί ότι είναι ‘’αήθης πόλεμος λάσπης’’ όλα όσα παράνομα και βεβαιωμένα διέπραξε. Του τα είχαμε καλόπιστα, έγκαιρα και δημόσια επισημάνει, πριν τα επιβεβαιώσει σήμερα με ακλόνητη νομική γλώσσα η Επίτροπος, το έγγραφο της οποίας σκόπιμα αποσιωπά. Βαφτίζει αυθαίρετα κατά την συνήθεια του, «απολύτως νόμιμη και διαφανή» την διαδικασία και προφανώς τα εξ αυτής συμφωνηθέντα με την οικογένεια Παπαδημητρίου εις βάρος του Δήμου με την συναίνεση και ψήφο των κ. Βαρβιτσιώτη και Λανδράκη.

Με την παράνομη αυτή διαδικασία, η οικογένεια Παπαδημητρίου πέτυχε να ανακτήσει όσα διεκδίκησε και έχασε με την απόρριψη από τον Περιφερειάρχη των προσφυγών της εναντίον των νόμιμων αποφάσεων του Δήμου, τον Οκτώβριο του 2010, περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των οικοπέδων. Αυτή είναι η καλά κρυμμένη αλήθεια από την Τρόικα Δημάρχου, Βαρβιτσιώτη, Λανδράκη και θρασύτατα κανείς τους δεν ντρέπεται για αυτό, ούτε δείχνει μεταμέλεια!!
Για την πράγματι διάφανη διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης που είχε αποφασίσει το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, μειοψηφούντος του κ. Κόκκορη, παρά της απειλές του κ. Μπαβέα δικηγόρου της οικογενείας Παπαδημητρίου, στο Δελτίο Τύπου αναγράφεται, «ουδέποτε ολοκληρώθηκε εντός των νομίμων προθεσμιών»!! Γιατί δεν λες το γιατί, Δήμαρχε και ποιος την σαμποτάρισε; Μήπως εσύ αμέσως μόλις έγινες Δήμαρχος; Και εσείς κ. Μπαβέα, δώστε εξηγήσεις επειδή πληρώνεστε με λεφτά των Δημοτών.

Πότε παραιτηθήκατε από δικηγόρος των Παπαδημητρίου ως αντίδικος εναντίον του Δήμου και από πότε αναλάβατε υπερασπιστής των υποθέσεων του Δήμου; Μήπως για κάποιο διάστημα βρεθήκατε ή βρίσκεσθε ακόμη σε κατάσταση ‘’σύγκρουσης καθηκόντων’’; Αποδείξτε μας ότι είστε συνεπής με τον κώδικα δεοντολογίας του επαγγέλματος σας.

Προκάλεσε και προκαλεί ο Δήμαρχος με αυτό το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 26-4-2012. Μας θεωρεί όλους τους Γλυφαδιώτες βλάκες. Παραποιεί και αποκρύπτει την αλήθεια για να ξεφύγει των βαρύτατων ευθυνών του σε αυτή την βρωμερή υπόθεση. Επιμένει να θεωρεί την τιμή των 1290 ευρώ το μέτρο συμφέρουσα, επικαλούμενος το γεγονός ότι οι εκτιμητές του ΣΟΕ έδωσαν τιμή 1529,89 ευρώ το μέτρο. Παραλίγο να μας πει να ‘’είμαστε και ευχαριστημένοι’’.
Θρασύτατα ομιλεί περί ‘’δωρεάς’’ της οικογενείας Παπαδημητρίου! Ποιάς δωρεάς Δήμαρχε; Είναι ‘’δωρεά’’ αυτό που σκαρφίστηκε ο κ. Λανδράκης στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Δηλαδή να δώσει ο Δήμος στους Παπαδημητρίου 3.356.461 ευρώ παραπάνω από την αντικειμενική αξία που προβλέπει ο κώδικας περί απαλλοτριώσεως και είχε αποφασίσει και το Δημοτικό Συμβούλιο νόμιμα το 2010, αλλά τότε μειοψήφησες Δήμαρχε και μετά σαμποτάρισες την απόφαση όταν έγινες Δήμαρχος!!;; Από αυτά τα παραπάνω χρήματα που δεν τα δικαιούνταν οι Παπαδημητρίου να επιστρέψουν μόλις 232.000 ευρώ στον Δήμο τάχα ως ‘’δωρεά’’; Όσο για την τιμή των 1529,89 ευρώ του ΣΟΕ, πες μας Δήμαρχε πως βγήκε αυτή η τιμή; Έδωσες Δήμαρχε σχετικά στοιχεία αγορών και ήλεγξες, όπως υποχρεούσαι, ώστε ο ΣΟΕ να βγάλει την μικρότερη δυνατή τιμή όπως απαιτεί ο Νόμος, ή ‘’έκανες τα στραβά μάτια’’ για να βγει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη;
Γιατί Δήμαρχε δεν έδωσες ως στοιχείο στο ΣΟΕ, την τιμή των 800 ευρώ το μέτρο που αγοράσαμε το 2007 το οικόπεδο στην Ελ. Βενιζέλου που έγινε πλατεία και πρόσφατα την Μεγάλη εβδομάδα εγκαινίασες; Γιατί δεν έδωσες όλα τα στοιχεία αγορών οικοπέδων από τον Δήμο που κατά μέσο όρο η τιμή είναι 850 ευρώ περίπου το μέτρο; Νομίζεις ότι σε πιστεύει κανείς να ισχυρίζεσαι ότι σήμερα με αυτή την κρίση τα οικόπεδα που αγόρασες παράνομα πάνω από την Βουλιαγμένης είναι διπλάσιας αξίας το μέτρο από το οικόπεδο κοντά στο γκολφ κάτω απ’ την Βουλιαγμένης;

Δυστυχώς για σένα Δήμαρχε και την παρέα σου είναι πολλοί πλέον στην Γλυφάδα που γνωρίζουν ότι σε αυτή την υπόθεση, από την πρώτη στιγμή που εμφανίσθηκε ωε θέμα, ευθυγραμμίστηκες με τις θέσεις των συμφερόντων της οικογενείας Παπαδημητρίου και αγνόησες πλήρως τα συμφέροντα των υπολοίπων Γλυφαδιωτών και του Δήμου. Σου θυμίζω ότι ‘’έριξες τα μούτρα σου’’, και πήγες μαζί με ένα εκ των αδελφών Παπαδημητρίου, πριν ακόμη βγει η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, στον τότε Δήμαρχο και αντίπαλο σου Θεοδωρόπουλο και μεσολάβησες να τα βρει ο Δήμος στην τιμή με την οικογένεια Παπαδημητρίου και να αγοραστούν τα οικόπεδα απ’ ευθείας, όπως έκανες στην συνέχεια όταν έγινες Δήμαρχος. Αρνήθηκε τότε ο κ. Θεοδωρόπουλος και εισηγήθηκε πολύ σωστά στο Δ.Σ και αποφάσισε την αναγκαστική απαλλοτρίωση, με τιμή αποζημίωσης την αντικειμενική των 868 ευρώ το μέτρο, με έλεγχο τίτλων και των δικαιούχων αποζημίωσης από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και την εγγύηση του Πρωτοδικείου, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και ο κώδικας περί αναγκαστικών απαλλοτριώσεων.

Αυτή την άψογη και διαφανή διαδικασία δεν την ήθελε η οικογένεια Παπαδημητρίου επί 50 χρόνια αλλιώς θα είχε γίνει. Εσύ αυτή την απόλυτα συμφέρουσα για τον Δήμο διαδικασία, χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα της οικογενείας Παπαδημητρίου δεν την ψήφισες και όταν έγινες Δήμαρχος την τορπίλισες, όπως προσπάθησαν προηγουμένως και απέτυχαν να την τορπιλίσουν οι Παπαδημητρίου με τις απορριφθείσες προσφυγές των που συνέταξε ο δικηγόρος τους κ. Μπαβέας. Τον διόρισες δικός σου δικηγόρο, αμέσως μόλις έγινες Δήμαρχος! Από 60.000 δικηγόρους στην Αττική, τον δικηγόρο των αντιδίκων του Δήμου βρήκες να διαλέξεις Δήμαρχε;

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά σε όλη την Γλυφάδα. Τις λεπτομέρειες τις ξέρεις εσύ για το πως κατάφερες να τα βρείτε με τον κ. Βαρβιτσιώτη και Λανδράκη και από κοινού να προωθήσετε αυτό το σκάνδαλο. Να υπογράφεις παράνομα συμβόλαια και να τα μεταγράφεις στο υποθυκοφυλάκιο με επαχθείς για τον Δήμο όρους. Όταν σας κατήγγειλα όλους σας, έτρεξες να ξαναυπογράψεις άλλα συμβόλαια, επίσης άκυρα, όπως διαπιστώνει στην απόφαση της η Επίτροπος την οποία αποσιώπησες για να μην γελιοποιηθείς με τα όσα γράφεις στο Δελτίο Τύπου!

Ερωτώ εσένα, τον κ. Βαρβιτσιώτη και τον κ. Λανδράκη. Είστε σοβαροί; Υπερασπίζεσθε τα συμφέροντα του Δήμου ή μεμονωμένων ιδιωτών εις βάρος του Δήμου και των Δημοτών μάλιστα κατά τρόπο κραυγαλέο που κινδυνεύετε άμεσα να πάτε φυλακή;

Αυτά τα ερωτήματα δεν είναι δικά μου. Είναι στα χείλη όλων των Γλυφαδιωτών! Δεν μπορείτε να τα αποφύγετε πλέον. Οφείλετε να δώσετε απαντήσεις. Αλλιώς αδειάστε τα έδρανα σας στο Δημαρχείο. Δεν δικαιούσθε πλέον να τα διατηρείτε. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δημήτρης Καραπάνος: O δήμαρχος είχε διαπράξει παρανομίες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">