ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Π
ροβλήματα  αντιμετωπίΖΕΙ εκ νέου σήμερα το επιβατικό κοινό στην Αττική, αφού ακινητοποιημένα θα μείνουν λεωφορεία και τρόλεϊ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας.

Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα του ΟΣΕ, αφού απεργία κήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Παράλληλα, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές ζητούν την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να λαμβάνουν υπό όψιν τις εργασιακές ιδιαιτερότητες των κλάδων τους.

Σε ό,τι αφορά, τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) θα λειτουργήσουν κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι τους τελούν σε καθεστώς επίταξης.

Με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την «αυταρχική της απόφαση να ενεργοποιήσει το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης, αντί να προσέλθει σε έναν ειλικρινή διάλογο για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τη διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών».

Εκφράζοντας τη στήριξή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων, σε όλους τους χώρους εργασίας, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο σταθμό του Πειραιά στις 10.30 και στις 12:00 συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά.

Τέλος, οι σιδηροδρομικοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το κτίριο του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου.

Η χώρα πάντως βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό, με κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας, ενώ στην απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΠΝΟ. Το απόγευμα είναι προγραμματισμένη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">