ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η τρόικα απαιτεί απολύσεις και αυξήσεις

ΚΥΡΙΑΚΗ, 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Οι εξουσίες των εξιθεσμικών σύντομα δε θα έχουν όρια στην Ελλάδα.
Η τρόικα απαιτεί αποχωρήσεις από το Δημόσιο και αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ - Απλώνει “πλοκάμια” και στις τράπεζες.

Εκτός από τη ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο βρίσκεται ήδη στη Βουλή και αναμένεται να εγκριθεί εως τις 11 Ιανουαρίου, στις απαιτήσεις της τρόικας περιλαμβάνεται και η έγκριση των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ. 

Μάλιστα σύμφωνα με την “Καθημερινή” η τρόικα δίνει διορία μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του μήνα να έχει εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα γίνουν σε τρεις δόσεις: Μία αναδρομική από 1η Ιανουαρίου, η δεύτερη το Μάρτιο και η τρίτη τον Μάιο με τη συνολική αύξηση να είναι της τάξης του 11%. Οι αυξήσεις της ΔΕΗ μαζί με το φορολογικό είναι βασικά προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 9,2 δισ. Ευρώ που θα αποφασιστεί στο Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου. Ωστόσο οι απαιτήσεις της τρόικας δε σταματούν εκεί...

Το Μάρτιο η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με την πιο “φλέγουσα” από τις απαιτήσεις της τρόικας που είναι οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο. Μέσα στο 2013 θα πρέπει να δουν την έξοδο από το Δημόσιο 25.000 υπάλληλοι ενώ οι τριμηνιαίες αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλουν θα συνεχιστούν και το 2014. 

Επιπλέον τα πλοκάμια της τρόικας απλώνονται και στις τράπεζες αφού σύμφωνα με το “ΕΘΝΟΣ” έρχονται επίτροποι και μάλιστα με πολύ άγριες διαθέσεις. Ειδικότερα, σε περίπου δύο εβδομάδες από τώρα η τρόικα διορίζει επίτροπους-ελεγκτές, οι οποίοι θα ασκούν καθημερινό και ασφυκτικό έλεγχο στις τράπεζες που έχουν λάβει κρατικά κεφάλαια για τη στήριξή τους. Οι επίτροποι οι οποίοι θα είναι το “μάτι” και το “αυτί” της τρόικας τυπικά θα υπάγονται στη Κομισιόν αλλά θα πληρώνονται από τις τράπεζες και οι αμοιβές τους θα αγγίζουν τις 800.000 ευρώ ετησίως.

Όταν εντοπίζουν παραβάσεις θα μπορούν να εισηγηθούν την απομάκρυνση της διοίκησης και θα στέλνουν τριμηνιαίες αναφορές με σκοπό της κατάρτιση έκθεσης που θα αποστέλλεται στην τρόικα. Οι διοικήσεις των τραπεζών θα είναι υποχρεωμένες να θέσουν στη διάθεση των επιτρόπων πλήρη πρόσβαση στα βιβλία και τα έγγραφα και να παράσχουν κάθε τεχνική πληροφορία. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η τρόικα απαιτεί απολύσεις και αυξήσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">