ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ερώτηση στη Βουλή για την έλλειψη προσωπικού στο τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας

ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Αθήνα, 12.06.2013

Δελτίο Τύπου

«Ερώτηση στη Βουλή για την έλλειψη προσωπικού στο τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας»

Την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ανθρωπίνου δυναμικού στο τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας ανέδειξε, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Ν.Δ στη Β΄ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.             

Όπως τονίζει ο κος Βαρβιτσιώτης, τα τελευταία χρόνια και παρά τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει η Αστυνομία οι δείκτες εγκληματικότητας στα νότια προάστια της Αττικής παραμένουν ανησυχητικά υψηλοί. «Διαρρήξεις κατοικιών, ληστείες διερχόμενων πολιτών και κάθε λογής εγκληματικές ενέργειες καταγράφονται σε συνεχή βάση, γεγονός που διαταράσσει το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Για την περιοχή της Γλυφάδας, ειδικότερα, αναφέρει ότι το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει πληθώρα τέτοιων κρουσμάτων. Όπως, όμως, υπογραμμίζει το προσωπικό του εν λόγω τμήματος αριθμεί σήμερα, μαζί με το διοικητή της υπηρεσίας, μόλις 21 άτομα, «αριθμός που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις ενός μεγάλου Δήμου, όπου εδρεύουν πολλές επιχειρήσεις».

Κλείνοντας ο κος Βαρβιτσιώτης, απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο Υπουργό, ζητά να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού του τμήματος ασφαλείας Γλυφάδας.

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ:
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Β΄ ΑΘΗΝΩΝ

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς: κ. Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Έλλειψη προσωπικού στο τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας

Τα τελευταία χρόνια, παρά τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει η Αστυνομία, οι δείκτες εγκληματικότητας στα νότια προάστια της Αττικής παραμένουν ανησυχητικά υψηλοί. Διαρρήξεις κατοικιών, ληστείες διερχόμενων πολιτών και κάθε λογής εγκληματικές ενέργειες καταγράφονται σε συνεχή βάση, γεγονός που διαταράσσει το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων.
Στην περιοχή της Γλυφάδας, ειδικότερα, το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει  πληθώρα τέτοιων κρουσμάτων. Το ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει σήμερα το εν λόγω τμήμα ανέρχεται όμως, μαζί με το διοικητή της υπηρεσίας, στα  μόλις 21 άτομα, αριθμός που σε καμία περίπτωση  δεν ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις ενός μεγάλου Δήμου, όπου εδρεύουν πολλές  επιχειρήσεις. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην πράξη ο αριθμός αυτός μειώνεται ακόμα περισσότερο, καθώς συχνά καλούνται αρκετά άτομα εξ’ αυτών να ενισχύσουν άλλες υπηρεσίες των Αθηνών. Η εμπρηστική ενέργεια, εξάλλου, που εκδηλώθηκε πρόσφατα και είχε ως συνέπεια και την καταστροφή, μεταξύ άλλων, των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, κατέδειξε εμφατικότατα το πρόβλημα ασφαλείας της περιοχής.
Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

·      Προτίθεται να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού του τμήματος ασφαλείας Γλυφάδας;Ο ερωτών βουλευτής    
                                                                                           
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ερώτηση στη Βουλή για την έλλειψη προσωπικού στο τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">