ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013


Πορεία διαμαρτυρίας και ενημέρωσης για τις επιπτώσεις που φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις,πραγματοποίησαν σήμερα 11 Ιουλίου το πρωί, οι εργαζόμενοι του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, στους δρόμους της Αργυρούπολης.
Οι εργαζόμενοι απεργούν και διαδηλώνουν για τις δραματικές εξελίξεις στα εργασιακά τους θέματα  με τις επικείμενες διαθεσιμότητες και απολύσεις,αλλά και για τη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απο τη μνημονιακή κυβέρνηση.
Αύριο Παρασκευή 12 Ιουλίου και ώρα 8:30 μ.μ.στη πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση ενημέρωσης και συντονισμού για την περαιτέρω πορεία του αγώνα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού – Αργυρούπολης καταγγέλλει την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), όπως εκφράζεται με το νέο πολυνομοσχέδιο, που προωθείται με πρόσχημα τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας στις κατευθύνσεις της ΕΕ – ΔΝΤ και την εκταμίευση της δόσης.
Καταγγέλλει τους σχεδιασμούς, μέσω αυτού του πολυνομοσχεδίου, για απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, μείωση των αποζημιώσεων, συγκρότηση μηχανισμού που θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, προγράμματα φτώχειας των 350 ευρώ, λοκ άουτ, κλείσιμο νοσοκομείων, μειώσεις των συντάξεων, κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών, νέες μειώσεις μισθών, αλλαγή του τρόπου που θα αποφασίζονται οι απεργίες (νέο άρθρο 4) κλπ.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλει τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου με τις οποίες επιχειρείται να καταργηθούν όλες οι προσωρινές διαταγές δικαστηρίων και οι αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους που παραμένουν στη δουλειά τους με ασφαλιστικά μέτρα στην ανεργία.

Στόχος αυτών των αντιλαϊκών μέτρων είναι η ιδιωτικοποίηση δομών των δήμων και του δημοσίου γενικότερα, με φτηνή εργατική δύναμη, ώστε να επενδύσουν κερδοφόρα τα μονοπώλια, φορτώνοντας την κρίση και τα χρέη στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων.

• ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ
• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
• ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
• ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
• ΚΑΜΙΑ ΙΔΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Εντωμεταξύ ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης σε μια προσπάθεια να κυλήσουν όλα ομαλά με του χιλιάδες επιβάτες αλλά και τους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται οι σταθμοί παραθέτει με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων και Εθνικής Άμυνας, τους Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας και Μεταφορών, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ, τις προτάσεις του δήμου έτσι ώστε μαζί με τους σταθμούς να λειτουργήσουν παράλληλα χώροι στάθμευσης αυτοκίνητων και λεωφορειακές γραμμές που θα διευκολύνουν τους επιβάτες.
Οι προτάσεις του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.
1. Να παραχωρηθεί χώρος (έχουμε υποδείξει δύο εναλλακτικούς) μέσα στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού κοντά στο μετρό για τη λειτουργία σταθμού μετεπιβίβασης των λεωφορείων του ΟΑΣΑ. Αυτό το ζητάμε από κοινού με τον ΟΑΣΑ από το 2009. Η πρόταση συζητήθηκε με τους Γ.Γ. Μεταφορών και Δημόσιας Περιουσίας και φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί, δεν έχουμε όμως ακόμη επίσημη και οριστική απάντηση.
2. Να λειτουργήσουν δύο παρκινγκ μέσα στο πρώην αεροδρόμιο, ένα κοντά στο σταθμό Ελληνικού και ένα κοντά στο σταθμό Αργυρούπολης όπως προβλέπονταν και στον αρχικό σχεδιασμό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ. Η πρόταση συζητήθηκε με τους Γ.Γ. Μεταφορών και Δημόσιας Περιουσίας και ενώ θεωρήθηκε απολύτως λογική, δεν υλοποιείται.
Μέχρι την εξεύρεση οριστικής λύσης ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης προτείνει:
*Για το σταθμό του Ελληνικού να χρησιμοποιηθεί άμεσα και δωρεάν το παρκινγκ του παλιού ανατολικού αερολιμένα και να υπάρχει λεωφορείο από τον ΟΑΣΑ ή την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για τη συνεχή μεταφορά των επιβατών από και προς το σταθμό (η απόσταση είναι περίπου 700 μέτρα)
*Για τον σταθμό της Αργυρούπολης να χρησιμοποιηθεί άμεσα και δωρεάν ο δρόμος με τις θέσεις στάθμευσης που διαθέτει, ο οποίος ξεκινάει πριν την είσοδο του ΚΕΑ και οδηγεί προς το ΣΕΠΑ, αφού μεταφερθεί το φυλάκιο εισόδου του ΣΕΠΑ.
3. Να δημιουργηθεί δίοδος για πεζούς από τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής προς το σταθμό της Αργυρούπολης μέσα από την ελληνική αεροπορική βάση. Σε συνάντηση που είχαμε με τον διοικητή του ΚΕΑ μας ενημέρωσε ότι η μονάδα είναι προς αποχώρηση μέχρι το τέλος του χρόνου και ότι μέχρι τότε το αίτημά μας υπερβαίνει τη δική του αρμοδιότητα. Θεωρούμε ότι, μέχρι την αποχώρηση της μονάδας και την απελευθέρωση του χώρου, θα μπορούσε να διανοιχτεί η δίοδος, με κατάλληλη και ασφαλή περίφραξη, που θα αποτρέπει την πρόσβαση του κοινού σε εγκαταστάσεις όπου ακόμη φυλάσσονται υλικά της μονάδας.
Ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης σύμφωνα με τον με Χρήστο Κορτζίδη κάνει και θα κάνει ότι είναι δυνατό για να υλοποιηθούν άμεσα οι λύσεις αυτές. Ταυτόχρονα όμως δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτό καθώς λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για την ομαλή μετάβαση στα νέα δεδομένα.
1. Διαμορφώνει το οικόπεδο του δήμου στην 33η για δωρεάν χρήση παρκινγκ (η χωρητικότητα του είναι περίπου 250 θέσεις).
2. Προωθεί για υλοποίηση το συντομότερο δυνατό τις εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
• Αλλαγή της φοράς της μονοδρόμησης των οδών Ύδρας και Μπουμπουλίνας, όπως ζήτησαν και οι κάτοικοι.
• Παρέμβαση που θα προστατεύει τους δύο μεγάλους χώρους πρασίνου στο σταθμό στην Ψαρών από το να μετατραπούν σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.
• Μονοδρόμηση της 35ης ανάμεσα στην υπεραγορά και το παρκάκι.
• Υλοποίηση της πεζοδρόμησης της 35ης μπροστά από ΕΠΑΛ Ελληνικού και 2ο δημοτικό.
• Προέκταση της νησίδας στη συμβολή Ρ. Ιμβριώτη και 33ης.
• Ρύθμιση της στάθμευσης στην Ιασωνίδου.
• Ρύθμιση της στάθμευσης στη Ελ. Βενιζέλου.
3. Φροντίζει για την αποκατάσταση και τον καθαρισμό των χώρων γύρω από τους σταθμούς, των χώρων πρασίνου και των νησίδων της Βουλιαγμένης. Πολλές από τις παρεμβάσεις αυτές είναι αρμοδιότητα άλλων φορέων που δυστυχώς ολιγωρούν.
4. Ελέγχει τη δυνατότητα λειτουργίας τοπικής συγκοινωνίας που θα καλύπτει την περιοχή της Άνω Αργυρούπολης.
5. Διερευνά τη δυνατότητα εφαρμογής ελεγχόμενης στάθμευσης γύρω από το τερματικό σταθμό και στην Ιασωνίδου.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">