ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λαφαζάνης: Μιλάμε για διαγραφή όλου του χρέους

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Δεν μιλάμε για διαγραφή μέρους του χρέους, αλλά για διαγραφή όλου του χρέους. Έχουμε όπλο για να το κάνουμε, την στάση πληρωμών καθαρά και ξάστερα, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης από το βήμα του ιδρυτικού του συνεδρίου.

«Η θέση αυτή», πρόσθεσε, «δεν είναι δρόμος τυχοδιωκτικός ή χάιδεμα αυτιών, είναι ο δρόμος για να περάσουμε απέναντι. Όχι εύκολα, πολύ δύσκολα, με πόνο και θυσίες, γιατί αυτός που πορευόμαστε είναι φαύλος κύκλος χωρίς τέλος».

Ακόμη ο Π. Λαφαζάνης έκανε λόγο για δικτατορία της τρόικας, δικτατορία του ευρώ και κυβέρνηση ανδρεικέλων, που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών.

Όπως ανέφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει το συνέδριο για εσωτερική κατανάλωση, «δεν κάνουμε ένα συνέδριο για να λύσουμε διαφορές μεταξύ μας ή για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τις συνιστώσες ή προβλήματα εκλογής αντιπροσώπων».

Το συνέδριο, τόνισε ο Π. Λαφαζάνης, αφορά στην κοινωνία και την Ελλάδα που βουλιάζει, στην οποία απολύονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.

Και αυτό, όπως εξήγησε, συμβαίνει γιατί έχει επιβληθεί η δικτατορία του ευρώ, που την έχει επιβάλει η Γερμανία, οι ευρωπαίοι τραπεζίτες μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το διεθνές κεφάλαιο μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Μετά από τρία χρόνια μνημονιακής λεηλασίας», συνέχισε ο Π. Λαφαζάνης, «δεν είναι δυνατό να επιβάλλεται η ατζέντα της συζήτησης από την τρόικα και να έχουμε ανεχθεί αυτήν την απαγόρευση. Να μην έχουμε ανοίξει καμία συζήτηση για το ευρώ και όποιος τολμά να πει μία κουβέντα να αντιμετωπίζεται ως ευρωσκεπτικιστής και αντιευρωπαϊκός, λες και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μόνο η ΟΝΕ του Μάαστριχτ».

Σχετικά με τη σύσταση του ενιαίου κόμματος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναρωτήθηκε: «Υπάρχει κανείς εδώ μέσα που δεν θέλει όλοι μαζί να καθορίσουμε τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ;».

Όμως, όπως εξήγησε, ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ούτε ότι πετάμε βαρίδια από το σκάφος ούτε ότι στέλνουμε τελεσίγραφα. Ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει, όπως ανέφερε, αυτό που έχουμε στην καρδιά μας, σημαίνει αγώνες, και στο Ραδιομέγαρο και στο δρόμο.

Κλείνοντας την εισήγησή του, τόνισε: «Δεν περισσεύει κανένας, απολύτως κανένας, είμαστε ενωμένοι γιατί πιστεύουμε στη Δημοκρατία και με συναινέσεις μπορούμε να βγούμε περισσότεροι, και όχι λιγότεροι, από το συνέδριο».


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λαφαζάνης: Μιλάμε για διαγραφή όλου του χρέους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">