ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΚΟΕ αποφάσισε βήμα ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Η ΚΟΕ αποφάσισε να προχωρήσει στην αναστολή της αυτοτελούς δημόσιας παρουσίας της "σαν απαραίτητο βήμα ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ και της ενιαίας έκφρασής του", όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Η Κομουνιστική Οργάνωση Ελλάδας επιπλέον υπογραμμίζει ότι "εκείνο που σήμερα χρειάζεται να οικοδομήσουμε είναι ένα κόμμα των μελών του, χωρίς ειδικά προνόμια για κανέναν, με δημοκρατία και ουσιαστικές διαδικασίες πολιτικής συζήτησης, ζωντανό και μαχητικό, έτοιμο να συγκρουστεί με την τρόικα και το πολιτικό σύστημα και να νικήσει.

Η ΚΟΕ, από τις βασικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη φάση διαμόρφωσής του, στήριξε και στηρίζει με ουσιαστικό τρόπο το εγχείρημα και την προσπάθειά του να αλλάξει την κατάσταση στην Αριστερά και στην κοινωνία. Οι αλλαγές που έγιναν στην ελληνική κοινωνία και στον πολιτικό συσχετισμό με την τροϊκανή επέλαση από το 2010, αλλά και την ανάπτυξη ενός πλατιού μαζικού λαϊκού κινήματος, έθεσαν μετά τις εκλογές του 2012 νέα καθήκοντα και ανάγκες για τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ.


Η ΚΟΕ τάχθηκε, με συγκεκριμένες προτάσεις και τοποθετήσεις της, υπέρ του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα-κίνημα ικανό να ενωθεί με το λαό και να συμβάλει στη δημιουργία ενός μεγάλου πολιτικού ρεύματος για την ανατροπή του πολιτικού συστήματος και του μνημονιακού καθεστώτος. Μετά την κοινή απόφαση στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη να προχωρήσουμε στην ίδρυση ενός ενιαίου φορέα, και παίρνοντας υπόψη πως θα υπάρξει μια νέα αφετηρία, επισφραγισμένη ήδη με τη θέληση της πλειοψηφίας των μελών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τις αποφάσεις του ιδρυτικού Συνεδρίου, η ΚΟΕ αποφάσισε να προχωρήσει στην αναστολή της αυτοτελούς δημόσιας παρουσίας της σαν απαραίτητο βήμα ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ και της ενιαίας έκφρασής του.

Η υπέρβαση του μοντέλου του ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών είναι μια διαδικασία που στηρίζεται σε νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά, συμβαδίζει με την ωριμότητα και την ουσιαστική πολιτική στάση κάθε δύναμης, αλλά και με το αίτημα να ξεπεραστούν αρνητικά φαινόμενα, που όμως δεν συνδέονται μόνο με τις συνιστώσες. Εκείνο που σήμερα χρειάζεται να οικοδομήσουμε είναι ένα κόμμα των μελών του, χωρίς ειδικά προνόμια για κανέναν, με δημοκρατία και ουσιαστικές διαδικασίες πολιτικής συζήτησης, ζωντανό και μαχητικό, έτοιμο να συγκρουστεί με την τρόικα και το πολιτικό σύστημα και να νικήσει. Ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία που δοκιμάζεται, απαλλαγμένο από τις δικές του αδυναμίες, αλλά και από οτιδήποτε θυμίζει το παλιό και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Ανοίγοντας έτσι νέους δρόμους πραγματικής Δημοκρατίας και κοινωνικής χειραφέτησης, μέσα από μια ριζική μεταπολίτευση του λαού. Αυτό πρέπει να είναι και το μήνυμα του ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


http://left.gr/


ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ΟΛΟΙ οτι πρέπει να ισχύσει ένα κόμμα των μελών του χωρίς ειδικά προνόμια για κανέναν, και σαφώς οχι κατ' επίφαση μόνο για τις εντυπώσεις στη κοινωνία. Αν πραγματικά πιστεύουν σε ριζοσπαστικές διαφοροποιήσεις που θα φέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα στην Ελληνική πραγματικότητα. Οι οδοί σήμερα δεν ανοίγουν με παλαιοκομματικές αντιλήψεις, μόνο γραφικά σοκάκια που τα διαβαίνουν ελάχιστοι.... έστω προνομιούχοι. ''Θυμίζει κάτι ανάλογο των γνωστών οικογενειών της διαπλοκής που πορεύονται στα γραφικά σοκάκια του καπιταλισμού και της ασυδωσίας, όταν τα εκατομμύρια υπολοίπων ψάχνουν εναγωνίως σανίδα σωτηρίας''

*Πράγματι γνωρίζει καλύτερα ο διορισμένος έμμισθος τι εστί ανεργία;

*Πράγματι γνωρίζει καλύτερα ο Έλληνας τα προβλήματα του μετανάστη στην Ελλάδα;

*Πράγματι γνωρίζει καλύτερα ο φασίστας τι εστί δημοκρατία;

*Πράγματι γνωρίζει καλύτερα ο εκάστοτε ημέτερος διορισμένος πλαισιωτής με ρουσφέτι το ορθό στη λειτουργία του συστήματος;

H Ιστορία και η πραγματικότητα της χώρας μας εχουν αποδείξει οτι δεν γνωρίζουν καλύτερα. 
(Δεδομένων και χιλιάδων άλλων αυταπόδεικτων ας επικρατήσει σύνεση και υπευθυνότητα)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΚΟΕ αποφάσισε βήμα ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">