ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κόκκινο χτυπάει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Ο υδράργυρος θα αρχίσει να παίρνει την ανιούσα από τη Δευτέρα, οπότε θα φτάσει κυρίως στα δυτικά στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τρίτη θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου. Σήμερα, Παρασκευή, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35 βαθμούς στην Αθήνα.   

Οι περιοχές που θα αισθανθούν περισσότερο τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και οι πόλεις, που δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.   Πρόκειται για την πρώτη πολύ ζεστή περίοδο του φετινού καλοκαιριού, που όμως, όπως εξηγεί ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καύσωνας. «Μία ζεστή ημέρα δεν μπορεί να οριστεί ως καύσωνας. 

Για να μιλήσουμε για καύσωνα θα πρέπει να έχουμε πολύ υψηλές ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες για τουλάχιστον τρεις ημέρες» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.   Σήμερα πάντως η θερμοκρασία εμφανίζει μικρή υποχώρηση κατά έναν με δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τη χτεσινή ζεστή ημέρα, με τους βόρειους άνεμους να δίνουν σήμερα και αύριο μια ευχάριστη αίσθηση. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα διαρκέσουν λίγο, καθώς ήδη από την Τετάρτη ο υδράργυρος θα αρχίσει και πάλι να υποχωρεί. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κόκκινο χτυπάει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">