ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λουκέτο στους Δήμους

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Την αναστολή της λειτουργίας των δήμων από την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, οπότε θα τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, πρότεινε κατά την έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης, Κ. Ασκούνης.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης πρότεινε να γίνει δημοψήφισμα για τη Δημοτική Αστυνομία.
Συγκεκριμένα, πρότεινε να λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικές δομές, με εξαίρεση την Τρίτη, 16 Ιουλίου, παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου.
Ειδικά στους τουριστικούς δήμους θα δοθεί η δυνατότητα να αποφασίσουν κατά βούληση εάν θα κλείσουν ή όχι τις δομές τους. Την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΚΕΔΕ προτείνει συγκέντρωση αιρετών και πορεία προς τη Βουλή.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, σοβαρή και αποτελεσματική κινητικότητα σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης και δημιουργία πλατφόρμας για ενδοδημοτική κινητικότητα. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει πρόταση για επ' αόριστον λουκέτο των δήμων και παραιτήσεις δημάρχων.
Εάν το νομοσχέδιο ψηφιστεί ως έχει στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, η ΚΕΔΕ θα συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο, στο οποίο θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης και θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.
"Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο ακόμη και ακραίων παρεμβάσεων, όπως οι μαζικές παραιτήσεις δημοτικών συμβουλίων σε όλη τη χώρα" είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λουκέτο στους Δήμους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">