ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΪΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013


Περίπου 85.000 προσλήψεις με πλαστά στοιχεία έγιναν στο δημόσιο την περίοδο 2004 έως 2009 καταγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος. Ζητούμενο αποτελεί εάν οι συγκεκριμένοι δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν.


«Το ΑΣΕΠ δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει ελέγχους. Οι φορείς που πραγματοποιούσαν τους διαγωνισμούς έκαναν τις προσλήψεις με κριτήρια ΑΣΕΠ. Σε τόσο μεγάλο αριθμό ήταν αδύνατο να κάνει τον έλεγχο»  δήλωσε ο Λ. Γρηγοράκος και συμπλήρωσε πως το ΑΣΕΠ περιοριζόταν σε τυπικό έλεγχο.

Αναφερόμενος και στα ξενόγλωσσα πιστοποιητικά, σημείωσε ότι «κάποιοι φρόντισαν με μια φωτιά στο ΔΙΚΑΤΣΑ να εξαφανίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία. Δεν καταλογίζω δόλο αλλά έγιναν». Συμπλήρωσε ακόμα πως τα ινστιτούτα ξένων γλωσσών έχουν δηλώσει κατηγορηματικά πως όλα αυτά τα πιστοποιητικά που έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, είναι πολύ μικρότερος αριθμός που έχουν εκδοθεί από αυτά τα ινστιτούτα σε σχέση με τον αριθμό που χρησιμοποιήθηκε.

Ο κ.Γρηγοράκος συνέχισε στο ίδιο κλίμα δηλώνοντας αφοπλιστικά πως «για να ελεγχθούν όλα τα πιστοποιητικά των δημοσίων υπαλλήλων είναι μια τεράστια διαδικασία και τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπιστεί είναι πολλά» , αναφέροντας ως παράδειγμα ότι τους διευθυντές του υπουργείου Εσωτερικών, που έχουν στείλει για τέταρτη φορά στους διευθυντές και τμηματάρχες των τμημάτων και ζητούν να ελεγχθούν τα στοιχεία όλων των υπαλλήλων αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν απαντήσεις. 

Δεσμεύτηκε πάντως πως θα βρεθεί ένας τρόπος  να γίνει επανέλεγχος.


ΣΧΟΛΙΟ του Γλυφάδα web: Δεν χρειάζεται να απολυθεί κανείς. Πρέπει να ''απολύσει'' ο Ελληνικός λαός τη κυβέρνηση, και να στείλει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΪΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">