ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013


Αντί της εξευτελιστικής πρωτιάς που εχει η χώρα μας στην ανεργία, και ειδικά των νέων, θα μπορούσαμε - και τουλάχιστον εγω μπορώ - να εφαρμόζαμε πολιτικές αληθινού πολιτισμού. 

Αντί του κατ' επίφαση ''πολιτιστικού Σεπτέμβρη'' στη Γλυφάδα, πραγματικός πολιτισμός είναι οι διοικούντες να καλύψουν στον βαθμό του δυνατού - σύμφωνα των φόρων που έχουν παρέχει επι χρόνια -  το σύνολο των δημοτών που ασφυκτιούν κάτω απο τα μέτρα των κυβερνώντων και τα Μνημόνια.

Αντί μπουζουκομπαγλαμάδων και των ευτραφών ταγών μας να κουνούν τα πάχη τους τα 300.000 - 500.000 χιλ. ευρώ μπορούσαν να παίξουν σοβαρό υποβοηθητικό ρόλο ανακούφισης εκατοντάδων συμπολιτών μας. (Δεδομένων και των 9.000.000 εκ. ευρώ για τα οικόπεδα Παπαδημητρίου που σαφώς μπορούσαν καθοριστικά να αλλάξουν την πραγματικότητα χιλιάδων συμπολιτών μας)

Μιλώ για αληθινό πολιτισμό και οχι της βιτρίνας που σερβίρεται απο την κακοδιοίκηση Κόκκορη, και αποσκοπεί σε χρηματοδότηση ημετέρων, φιλοδιαπλεκομένων,  και ''τσέπωμα'' του χρήματος που εχει συλλεγεί απο χιλιάδες φορολογούμενους.

Εγώ δεν τολμώ να ζητώ να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο. Αυτό που ζητώ είναι να αλλάξουμε προς το καλύτερο τον εαυτό μας. Έλεγε και ο μεγάλος Τολστόι (1828-1910) κάτι παντοτινά χρήσιμο: «Όλοι σκέπτονται πώς να αλλάξουν την ανθρωπότητα, αλλά κανένας δεν σκέπτεται να αλλάξει τον εαυτό του». 

Στις επόμενες εκλογές οι υποκριτές θα αποτελούν παρελθόν.
(Ο Αληθινός Πολιτισμός είναι το σύνολο των δημοτών)



Γλυφάδα web,
Γιάννης Κουρδομένος

Υ.Γ: Η ψήφος και τα εκλογικά δικαιώματα είναι πιστοποιητικά αυταπάτης. Και το χειρότερο, μια σαθρή κοινωνία επιτρέπει ανάδειξη των σαθρών. Κι αν σήμερα εμφανισθούν κάποιοι νέοι, άφθαρτοι πολιτικοί, κινδυνεύουν να διαφθαρούν από τους διεφθαρμένους πολίτες. 

Ο λεγόμενος σήμερα «ενεργός πολίτης», όπως τον ήθελε ο Γκράμσι, είναι ο διεφθαρμένος πολίτης. Κάποτε ήταν οι πολιτικοί αυτοί που διέφθειραν τον λαό. Σήμερα είναι ο λαός –διεφθαρμένος επαρκώς- αυτός που διαφθείρει και τους πολιτικούς. Από τους πολιτικούς δεν απαιτείται τιμιότητα, απαιτείται επιδεξιότητα για την ικανοποίηση προσωπικών συμφερόντων μεγάλης εμβέλειας. Πάει πια η εποχή του «ρουσφετιού». 

Αυτή ανάγεται σε μια εποχή ρομαντισμού. Ρουσφέτι, λέξη τουρκική, που σημαίνει παροχή σε κομματικό φίλο, ήταν στο κάτω κάτω ένα «αντίδωρο» που συχνά ισοδυναμούσε με ψιχίο. Τώρα μιλάμε για όγκους διαφθοράς που απαιτούν να μπει η συνείδηση πρώτα σε ψυγείο να γίνει καταψυγμένη. Η αδαμαντίνη της ηθικής συνειδήσεως θραύεται από τον όγκο που μπορούν να προσφέρουν τα «βρώμικα λεφτά». Σήμερα ο «πρώτος νοικοκύρης» στα ελληνικά χωριά είναι αυτός που καλλιεργεί τα περισσότερα ναρκοφόρα φυτά. Παρήλθε και η εποχή της ελιάς!... Μένει μόνο η εποχή της φαιδράς πορτοκαλέας.

Αυτή όμως η απομάκρυνση από την πολιτική δράση των υγιών στοιχείων της κοινωνίας έφερε τη μεγάλη κρίση στο σύστημα της δημοκρατίας, που δεν εκφράζεται μόνο με τους πολιτικούς αλλά και με τη δημοσιογραφία, που έχει μετατραπεί σε φαυλοκρατία, εκφράζεται επιπλέον με την πνευματική και την καλλιτεχνική ζωή, όπου κι εδώ κυριαρχούν οι ψευδαπόστολοι, οι κυνικοί, οι τυχοδιώκτες, οι ανενδοίαστοι καριερίστες, που εφαρμόζουν πιστά τη βαρναλική συνταγή τού «όμορφα και τακτικά / πάω μ’ εκείνον που νικά». Και το πιο φρικτό: κάποιοι φορούν –σαν όλη η ζωή να είναι μασκαράτα- το προσωπείο της ηθικότητας και της γενναιότητας και κυριαρχούν στην άχρωμη ζωή μας, την ισοπεδωμένη από την κατεδάφιση των αξιών. Γιατί ξέρουν ότι στην Ελλάδα των γυμνών αφαλών μόνον έτσι μπορούν να επιβληθούν επί των αφελών κεφαλών.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">