ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πλήρη ετοιμότητα από το Σεπτέμβριο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013


Την ανάγκη συγκρότησης ενός παλλαϊκού μετώπου αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική με στόχο την ανατροπή αυτής της κατάστασης, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του, την Πέμπτη, με συνδικαλιστές από τον χώρο της υγείας.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εν μέσω θέρους συνεχίζει τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική εις βάρος της κοινωνίας. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία επίθεση στην υγεία, την παιδεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, που δεν έχει προηγούμενο.
Αυτή την περίοδο δεν περνάει την ουρά, αλλά την καρδιά του μνημονίου, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι είναι κρίσιμης σημασίας, ο λαός μέσα από τη δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου, με χαρακτηριστικά παλλαϊκής αντίστασης, να ανατρέψει πολιτικά αυτή την κατάσταση.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβερνητική πολιτική αποκτά κυνικά χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι οι επιλογές της όχι μόνο δεν επιλύουν κανένα από τα χρόνια προβλήματα, αντίθετα, δημιουργούν πρόσθετα. Πρόκειται για επιλογές βαρβαρότητας, είπε χαρακτηριστικά, που δημιουργούν προϋποθέσεις διάλυσης στον τομέα της υγείας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να υπάρξουν έκτακτα μέτρα ενίσχυσης και όχι συρρίκνωσης των δομών των νοσοκομείων και δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του έχει ως βασικό στόχο, όλοι οι πολίτες να έχουν ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα υγείας και αυτό, όπως είπε, προϋποθέτει διατήρηση των εργαζομένων και αύξησή τους, όπου υπάρχει ανάγκη.
Εκ μέρους των συνδικαλιστών, ο Σπ. Παπασπύρου, από το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, τόνισε την ανάγκη κοινής δράσης όλων των δυνάμεων της αριστεράς για την υπεράσπιση του συστήματος υγείας.
Κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας για τον ΣΥΡΙΖΑ
Σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας αναμένεται να θέσει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο, όπως προκύπτει από την σύσκεψη που είχε την Πέμπτη με στενούς συνεργάτες του στα γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου.
Κατά τη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν αναλυτικά οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία από τις επιπτώσεις του εφαρμοζόμενου προγράμματος, ενώ ειδική αναφορά έγινε στις εξελίξεις στο χώρο των ΜΜΕ, με έμφαση στην πώληση του «902».
Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του για τις προετοιμασίες του κόμματος ενόψει της επίσκεψης κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον ίδιο, στη ΔΕΘ, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου.
Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα θετικά μηνύματα που λαμβάνουν κομματικά στελέχη και ο ίδιος για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο.
Η πολιτική εκτίμηση που έγινε στη σύσκεψη, είναι ότι η κυβέρνηση εξαντλεί τις αντοχές της και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα από το Σεπτέμβριο, καθώς θεωρεί πολύ πιθανή την προσφυγή σε εκλογές.
Ως ένδειξη επιτάχυνσης της προετοιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το διήμερο 31 Αυγούστου -1 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συζητηθούν οι πολιτικές εξελίξεις, θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και η ευρωπαϊκή πολιτική του κόμματος.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΡΙΖΑ: Σε πλήρη ετοιμότητα από το Σεπτέμβριο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">