ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πορεία εργαζομένων ACS Γλυφάδας & Αλίμου, Σάββατο 14/9, 12 το μεσημέρι, από πλ. Ελληνικού (Ιασωνίδου)

Οι ACS Γλυφάδας και Αλίμου έκλεισαν ξαφνικά, οι εργαζόμενοι βρήκαν ένα πρωί τα πράγματά τους στον κάδο σκουπιδιών έξω από το κατάστημα Γλυφάδας, τα δεδουλευμένα 5 μηνών απλήρωτα, όχι αποζημίωση, ανώ άνοιξε σε νέα διεύθυνση ένα νέο κατάστημα που τους...υπόσχεται να τους προσλάβει χωρίς να πα΄ρουν τίποτα από όσα τους χρωστάνε και με 500 ευρώ το μήνα (αν τους τα δώσουν κι αυτά).

Οι άνθρωποι ήρθαν στην επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας και ζήτησαν συμπαράσταση και άρα, αύριο, καλό θα είναι να είμαστε μαζί τους, όσοι μπορούμε και θέλουμε, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Σουρμένων.
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε αυτούς τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους!

Το παρακάτω είναι απόσπασμα από το site του σωματείου τους.

¨Η ACS ΑΛΙΜΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ !¨
Κ Α Ι Ο Ι Ε Ρ Γ Α Ζ Ο Μ Ε Ν Ο Ι ;

Την 1η Αυγούστου πήγαμε για δουλειά όπως κάθε μέρα και βρήκαμε την εταιρεία που εργαζόμαστε (ACS Αλίμου) κλειστή. Η εργοδοσία αντί να μας ενημερώσει προτίμησε να μας γνωστοποιήσει , ότι είμαστε πλέον άνεργοι -μέσω ενός πανό - που είχε αναρτήσει στο μαγαζί.
«Το παρόν κατάστημα θα μεταφερθεί σύντομα σε νέα διεύθυνση της περιοχής σας» .Το κλείσιμο του καταστήματος στα μουλωχτά μέσα σ’ ένα βράδυ, ήταν η κορύφωση της επίθεσης που δεχόμαστε εδώ κι ένα χρόνο, όπου παρά τα κέρδη της ACS εμείς εξυπηρετούσαμε τους πελάτες της, απλήρωτοι.
Το αφεντικό έφυγε νύχτα , προκειμένου να μας εκβιάζει τηλεφωνικά τις επόμενες ημέρες, ότι για να έχουμε δουλειά στο καινούργιο μαγαζί που θα έχει ¨νέους εργοδότες¨, θα πρέπει να παραιτηθούμε από τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα που μας χρωστάει. Από τη μεριά της, η μητρική ACS πετάει το μπαλάκι στους ¨πράκτορές¨ της , ενώ είναι αυτή που κινεί τα νήματα.

Η απάντηση μας ήταν άμεση με προσφυγή στην επιθεώρηση εργασίας της Γλυφάδας . Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν φτάνει , γι` αυτό θα κλιμακώσουμε με απεργίες και αποκλεισμούς εργασιακών χώρων της ACS . Με την κάλυψη του ΣΕΤΤΕΑ και μιας σειράς αλληλέγγυων σωματείων , συλλογικοτήτων και με σύμμαχό μας την κοινωνία θα νικήσουμε !
Διεκδικούμε την αλληλεγγύη σας γιατί κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μείνει μόνος του στην κρίση!
Παλεύουμε για :

· ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ
· ΆΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ
· ΆΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ACS ΑΛΙΜΟΥ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πορεία εργαζομένων ACS Γλυφάδας & Αλίμου, Σάββατο 14/9, 12 το μεσημέρι, από πλ. Ελληνικού (Ιασωνίδου) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">