ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πανικόβλητη αντίδραση της Χρυσής Αυγής

Στο site της οργάνωσης η είδηση αναρτήθηκε ως εξής: «Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη και τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις βουλευτές και περίπου τριάντα στελέχη έχουν οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετά από εντάλματα που εκδόθηκαν για "εγκληματική οργάνωση". Καλούνται όλοι οι Συναγωνιστές σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας απέναντι σε μια παράνομη και πρωτοφανή απόφαση.
Σχεδόν ταυτόχρονα άρχισαν σύμφωνα με πληροφορίες, να αποστέλλονται sms προς μέλη και στελέχη της οργάνωσης αναφέροντας: ««Προσοχή! Έκτακτο! Καλείστε άπαντες να στηρίξετε τον ηθικό και δίκαιο αγώνα μας ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα! Άπαντες στα γραφεία μας στην λεωφόρο Μεσογείων»
Δεν χάνουν τη βουλευτική τους ιδιότητα
Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, οι συλληφθέντες βουλευτές διατηρούν τη βουλευτική τους ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους, καθώς για την οριστική απώλεια της βουλευτικής ιδιότητας απαιτείται τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Για το σενάριο της παραίτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής που συντηρεί τα τελευταία 24ωρα ο κ. Μιχαλολιάκος, ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι κάθε βουλευτής μπορεί οποτεδήποτε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα με γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής. Η πλήρωση των βουλευτικών εδρών που χηρεύουν γίνεται σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία.
Τη θέση των παραιτηθέντων βουλευτών καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί τους εκτός και αν δηλώσουν γραπτώς ότι δεν επιθυμούν τη βουλευτική ιδιότητα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πανικόβλητη αντίδραση της Χρυσής Αυγής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">