ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τι προβλέπεται για τις έδρες της Χρυσής Αυγής μετά τις συλλήψεις

Μερικά από τα σημαντικότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής συλλαμβάνονται το πρωί του Σαββάτου. Κάτι πρωτόγνωρο για τη μεταπολιτευτική Ελλάδα, ως διαδικασία. 
 
Τι θα συμβεί όμως από εδώ και στο εξής; Με δεδομένο, ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο αρχηγος - γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Τη βουλευτική ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει αμετάκλητη απόφαση της Δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Αυτό ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα.

Για το σενάριο της παραίτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι κάθε βουλευτής μπορεί οποτεδήποτε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα με γραπτή δήλωση στον πρόεδρο της Βουλής. 

Η πλήρωση των βουλευτικών εδρών που χηρεύουν γίνεται σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Τη θέση των παραιτηθέντων βουλευτών καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί τους εκτός κι αν δηλώσουν γραπτώς ότι δεν επιθυμούν τη βουλευτική ιδιότητα. Σε περίπτωση που παραιτηθούν όλοι οι επιλαχόντες βουλευτές του κόμματος γίνονται εκλογές στις αντίστοιχες εκλογικές περιφέρειες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τι προβλέπεται για τις έδρες της Χρυσής Αυγής μετά τις συλλήψεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">