ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απολύσεις σε όλα τα δημοτικά ραδιόφωνα της χώρας


Εξυγίανση... on air εντός του 2013 για 700 υπαλλήλους στα δημοτικά ραδιόφωνα. Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί θα δουν σύντομα την πόρτα εξόδου. Αναλυτικά τι ζητά η τρόικα

Μοντέλο "αμυντικών βιομηχανιών" και στα δημοτικά ραδιόφωνα, για εξυγίανση εν λειτουργία, σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, στο οποίο περιλαμβάνονται και 700 απολύσεις εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Σύμφωνα με τις εισηγήσεις που δέχεται το κυβερνητικό επιτελείο, η μείωση του προσωπικού στα δημοτικά ραδιόφωνα κατά 700 εργαζόμενους, πρέπει να υλοποιηθεί εντός του έτους, ούτως ώστε να συμπεριληφθούν στις 2.000 απολύσεις που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι τα τέλη του 2013, όπως έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα, μαζί με τις απομακρύνσεις 1.000 εργαζομένων από τις αμυντικές βιομηχανίες και τις απολύσεις 250 - 300 επίορκων υπαλλήλων που έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα με την ποινή της οριστικής παύσης από τα πειθαρχικά συμβούλια.
Το υπουργείο Εσωτερικών δέχεται εισηγήσεις για την οικονομική εξυγίανση των δημοτικών ραδιοφώνων, η οποία θα επιτευχθεί με μείωση του προσωπικού κατά 700 εργαζόμενους συνολικά.
Η μείωση του προσωπικού στα δημοτικά ραδιόφωνα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δομών στους ΟΤΑ, που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Με δεδομένο ότι δεκάδες ραδιόφωνα στην Αττική καταγράφουν ζημιές, η αξιολόγηση της παραμέτρου που αφορά την αποδοτικότητα και την οικονομική θέση ενός δημοτικού φορέα, σε σχέση με το προσωπικό που απασχολεί, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι απασχολεί πλεονάζον προσωπικό σε σχέση με τους διαθέσιμος πόρους.
Η κατάργηση των οργανικών θέσεων στα δημοτικά ραδιόφωνα, που ανήκουν στην κατηγορία των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, θα σημάνει την απόλυση από το δημόσιο για τους εργαζομένους που κατέχουν θέσεις δημοσιογράφων. τεχνικών και διοικητικών σε ραδιοσταθμούς. Υπολογίζεται ότι ένας μικρότερος αριθμός μονίμων δημοτικών υπαλλήλων που έχουν αποσπαστεί στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας.
Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι σε περίπτωση που υιοθετηθεί η πρόταση για κατάργηση 700 εργαζομένων, ο στόχος δεν είναι να μπει λουκέτο στα ραδιόφωνα, αλλά να εξυγιανθούν τα οικονομικά των σταθμών.
Η μνημονιακή σύμβαση άλλωστε προβλέπει ότι 4.000 απολύσεις πρέπει να γίνει μέχρι το 2013 και 11.000 υποχρεωτικές απολύσεις μέχρι το 2014.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απολύσεις σε όλα τα δημοτικά ραδιόφωνα της χώρας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">