ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και για το διάγγελμα Σαμαρά

Νέα κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εκδηλώθηκε σήμερα, με αφορμή τη μαγνητοσκοπημένη δήλωση- διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή το φόνο του μουσικού στο Κερατσίνι.
Επίσης, η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιτέθηκε και στον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, με αφορμή τη σημερινή του συνέντευξη,
Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι αυτονόητη καταδίκη της φασιστικής δράσης της Χ.Α. και της δολοφονίας του Π. Φύσσα αποκτά πραγματικό περιεχόμενο όταν συνοδεύεται από συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές, χωρίς συμψηφισμούς και αποσιωπήσεις.
«Καλέσαμε τον πρωθυπουργό και τον κ. Βενιζέλο να αποκηρύξουν τις επικίνδυνες απόψεις του κ. Χ. Λαζαρίδη , περί της θεωρίας των δύο άκρων, καθώς και για την αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντισυνταγματικό κόμμα . Ο μεν πρωθυπουργός επέλεξε την τακτική της αναδίπλωσης προσπερνώντας το θέμα, προφανώς σε μια προσπάθεια να κατευνάσει εσωτερικές φωνές εντός του κόμματος του αλλά και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την κυβέρνηση του στο εξωτερικό. Ο δε κ . Βενιζέλος επανήλθε επιτιθέμενος, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ την στρατηγική της έντασης», τόνισε η Αξιωματική Αντιπολίτευση.
«Η υπεράσπιση της δημοκρατίας και ο αγώνας κατά του φασισμού- νεοναζισμού δεν γίνεται με μισόλογα και υπεκφυγές ούτε με την υιοθέτηση επικίνδυνων, ανιστόρητων θεωριών που αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό και τον εκφοβισμό της κοινωνίας . Η υπεράσπιση της δημοκρατίας και το μέτωπο απέναντι στη σύγχρονη έκφραση του νεοναζισμού προϋποθέτουν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της προχθεσινής δολοφονίας, την υπεράσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων αλλά και την άρση των αιτιών και των πολιτικών που γεννούν την κοινωνική εξαθλίωση. Τα σχέδια αποσταθεροποίησης θα πέσουν στο κενό από όπου και αν προέρχονται» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και για το διάγγελμα Σαμαρά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">