ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ποιούς ετοιμάζει η Kουμουνδούρου;

Πολιτική διεύρυνση μεθοδεύεται στην Κουμουνδούρου, με στόχο την άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμότητα εν όψη εκλογών.

Bέβαια με την επικείμενη διεύρυνση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, και ατόμων εκτός του κόμματος, διαμορφώνεται αμέσως μετά την διάσπαση του ΔΗΚΚΙ, και της εκκρεμότητας με ΔΕΑ, και ΚΕΔΑ,  ενα νεο καθεστώς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και ασχολίαστο. 

Ο Ρούντι Ρινάλντι έχει αναλάβει να παρουσιάσει εισήγηση για τα οργανωτικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο Επιτροπές συγκρότησε η Κουμουνδούρου την τελευταία εβδομάδα, δίνοντας έμφαση στην αμφίπλευρη διεύρυνση για την ενοποίηση του κόμματος, όπως είχε αποφασιστεί  στο Συνέδριο.

Στη πρώτη Επιτροπή επικεφαλής ορίστηκε ο Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας και μέλη, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Γαβρίλης (πρώην Γραμματέας της ΓΣΕΕ, που ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα), ο Αντώνης Κοτσακάς (πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ) και ο Νίκος Σκορίνης, στέλεχος στον συνδικαλιστικό χώρο των μικρομεσαίων.


Η δεύτερη Επιτροπή της Κουμουνδούρου έφερε τον  τίτλο «Επιτροπή Διαβούλευσης και Εύλογου Χρόνου», καθώς θα πρέπει να εξετάσει τι θα γίνει με τις συνιστώσες που δεν έχουν αυτοδιαλυθεί, όπως η ΔΕΑ του Αντώνη Νταβανέλλου και η ΚΕΔΑ του Γιάννη Θεωνά. Ήδη εκτός ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται το ΔΗΚΚΙ, με τους τρεις βουλευτές του (Πάντζα, Αραβανή και Βαμβακά) να παραμένουν εντός Κοινοβουλευτικής Ομάδας -  ουσιαστικά έχει διασπαστεί!

Ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος για τη διεύρυνση, βεβαίως, ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει και τις συναντήσεις με πρόσωπα που η Κουμουνδούρου δεν επιθυμεί να ανακοινώσει ακόμα. (........) Ο Αλέξης Τσίπρας έχει συζητήσει τα ονόματα αυτά με στελέχη όπως ο Γραμματέας του κόμματος, ωστόσο η Επιτροπή θα συναντήσει μεσαία στελέχη του χώρου και θα προωθήσει τη διεύρυνση στο συνδικαλιστικό χώρο.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προχωρήσει σε νέα διεύρυνση της Γραμματείας της η «Σοσιαλιστική Τάση» των Αλέξη Μητρόπουλου και Παναγιώτη Κουρουμπλή, μετά τη διεύρυνση της προηγούμενης εβδομάδας με στελέχη εκτός ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Θανάσης Καποτάς, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, ο Παντελής Μόσχος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών και ο Νίκος Ξυδάκης, Πρόεδρος Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ποιούς ετοιμάζει η Kουμουνδούρου; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">