ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Υποψηφιότητα Τσίπρα: Επανίδρυση της Ευρώπης, με ανάδειξη της πραγματικής δημοκρατίας

Γενική αποδοχή της υποψηφιότητας Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το προεδρείο του κόμματος της ευρωαριστεράς που συνεδρίασε στη Μαδρίτη.
Το μήνυμα της υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η στρατηγική της λιτότητας μπορεί να ηττηθεί και η εναλλακτική πρόταση της Αριστεράς για την επανίδρυση της Ευρώπης, με ανάδειξη της πραγματικής δημοκρατίας, να κατισχύσει της σημερινής αρχιτεκτονικής.
Η επιλογή Τσίπρα συμβολίζει την ελπίδα για κοινωνική και πολιτική αλλαγή στην Ευρώπη, με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί το πρώτο χειροπιαστό παράδειγμα ανάδειξης της ευρωπαϊκής Αριστεράς σε πρωταγωνιστική δύναμη

Συνεδριάζει αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου Προέδρων του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Μαδρίτη χθες, να προτείνει την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις ευρωεκλογές του 2014.

Η πρόταση ασφαλώς θα ανακοινωθεί επισήμως στο τέταρτο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που προγραμματίζεται για το τριήμερο 13-15 Δεκεμβρίου, καθώς αυτό είναι αρμόδιο να λάβει και την τελική απόφαση. 

Την υποψηφιότητα Τσίπρα στήριξαν στο σύνολό τους χθες οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του προεδρείου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) και μάλιστα με ιδιαίτερα θερμά λόγια, καθώς θεωρείται πως η υποψηφιότητά του αποτελεί «απάντηση στον δημοσιονομικό αυταρχισμό, τη συρρίκνωση της δημοκρατίας και την καταστροφική πολιτική της λιτότητας». Στο πολιτικό σκεπτικό της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την κατάθεση της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα, η τελευταία «φιλοδοξεί να δώσει έκφραση και να αποτελέσει τη φωνή των εκατομμυρίων εργαζομένων και ανέργων, που υποφέρουν εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής, των μνημονίων, των προγραμμάτων λιτότητας και την καταστροφή των κοινωνικών υπηρεσιών».


Πέραν από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την θέση του προέδρου της Κομισιόν πάντως, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αύριο, στο Σινέ Κεραμεικός, θα γίνει απολογισμός της δράσης του τους τελευταίους μήνες και προγραμματισμός των επόμενων κινήσεών του.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Υποψηφιότητα Τσίπρα: Επανίδρυση της Ευρώπης, με ανάδειξη της πραγματικής δημοκρατίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">