ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τι σημαίνει κεντροαριστερός στην Ελλάδα σύμφωνα με το εγχώριο πολιτικό λεξικό

Προσκλητήριο για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς απευθύνουν με κείμενό τους 58 άνθρωποι της επιστήμης και των τεχνών και ζητούν Ιδρυτική Συνέλευση για μια δημοκρατική προοδευτική παράταξη. 

Ευ. Βενιζέλος: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, καλωσόρισε την πρωτοβουλία αυτή και επανέλαβε την ανάγκη συσπείρωσης της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης
Δ. Παπαδημούλης: «Η σπουδή Βενιζέλου να οικειοποιηθεί τους "58", με αιχμές προς ΔΗΜΑΡ και κυρίως, με επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, "χρωματίζει" και εγγυάται αποτυχία»,  σχολίασε στο twitter o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τι σημαίνει κεντροαριστερός στην Ελλάδα σύμφωνα με το εγχώριο πολιτικό λεξικό:

Να μπορείς να συνδιαλλάσσεσαι με όλους και με όλα χωρίς καμιά ενοχή, ήτοι να είσαι απενοχοποιημένα ευέλικτος.
Να λες όλους τους άλλους φτηνούς λαϊκιστές και εσύ να συγγράφεις με την ησυχία σου τον επόμενο τόμο στη Βίβλο του Λαϊκισμού.

Να έχεις οδηγήσει όχι μόνο μια χώρα αλλά μια ολόκληρη κοινωνία στη χρεοκοπία, αλλά εσύ να έχεις την πολυτέλεια να συμμετέχεις σε φόρα αναζητώντας λύσεις στις χρεοκοπίες που συνυπέγραψες.
Να συμπάσχεις γενικά και αόριστα με τους ανώνυμους χρεοκοπημένους κι αυτό να μετασχηματίζεται σε μια τηλεοπτική συμπόνια ή σε μια ευπώλητη κατανόηση.

Να έχεις «όνομα βαρύ σαν ιστορία» -αν δε είναι από τους γονείς σου, ακόμα καλύτερα-, να πουλάς μούρη και τσαμπουκά με την πρώτη ευκαιρία και να επεξεργάζεσαι διεξοδικά τα επιχειρήματά σου με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες με σένα.

Να έχεις πειστεί ότι η μόνη Ανατροπή που υπάρχει σ’ αυτόν τον μάταιο κόσμο είναι αυτή του Γιάννη Πρετεντέρη.

Να οραματίζεσαι έναν συρρικνωμένο και αποδοτικό δημόσιο τομέα, αλλά εσύ να μπορείς να συμμετέχεις (ή να εκφράζεις απλώς την πρόθεσή σου για συμμετοχή) σε διοικητικά συμβούλια, σε θέσεις Προέδρων και Γενικών και Καλλιτεχνικών Διευθυντών. Το βασικό πλεονέκτημα της μειοδοσίας σου είναι η έξωθεν καλή μαρτυρία που σε ακολουθεί.

Να είσαι σε θέση να αποσπάς με ευκολία εγγυητικές επιστολές από φίλους τραπεζίτες προκειμένου να συμμετέχεις σε δημόσια έργα που θα ανακοινωθούν στο μέλλον και που μόνο εσύ θα ξέρεις ότι υπάρχουν – τον κάθε τυχάρπαστο που θα σε κατηγορήσει για αρπαχτές θα τον αποστομώσεις με το επιχείρημα ότι τους κάνεις χάρη που συμμετέχεις και, γενικότερα, χάρη που υπάρχεις.
Να αντιλαμβάνεσαι τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας σαν ένα Βαλκανιζατέρ που διανυκτερεύει απασχολούμενο με το καμένο μοτέρ των δύο άκρων – εσύ ο τρίτος πόλος της πολιτικής συγκυρίας σου.

Εν κατακλείδι, να είσαι ο πάντα μετρίως μέτριος και πάντα μετρημένος και καμουφλαρισμένος επιμελώς καιροσκόπος της πολιτικής ηθικής σου.

Το σκίτσο το δανειστήκαμε από το georgopalis.com

Γιάννης Κουρδομένος: Λόγω του ότι ουδέποτε υπήρξα κεντροαριστερός (ούτε πρόκειται) συμφωνώ απόλυτα, και αρκετές φορές εχω γράψει την άποψή μου για τους καμουφλαρισμένους επιμελώς καιροσκόπους της πολιτικής, και της ηθικής όλων. (Άλλωστε έχουμε συγκεκριμένες περιπτώσεις των λεγομένων ''κεντροαριστερών'' στη πόλη μας, και γνωρίΖΟΥΜΕ περι τίνος πρόκειται)

Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται Ριζοσπαστική ΑΡΙΣΤΕΡΑ, για πραγματικές δομές και τομές σε όλους τους κλάδους. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τι σημαίνει κεντροαριστερός στην Ελλάδα σύμφωνα με το εγχώριο πολιτικό λεξικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">