ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πολιτική Εκδήλωση: Ο ευρωπαϊσμός σε κρίση - Εκδήλωση του Δρόμου της Αριστεράς

Συζητώντας πέρα από συνθήματα και απλουστεύσεις. Δευτέρα 2/12 στις 19:00 στην ΕΣΗΕΑ

Γιατί βρίσκεται σε κρίση ο ευρωπαϊσμός και τι σηματοδοτεί ο σημερινός ευρωσκεπτικισμός; Ποιες εξελίξεις σημειώνονται σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το θεσμικό της εποικοδόμημα και το Γερμανικό ηγεμονισμό; Ποια είναι η σημασία της αντίθεσης Βορρά-Νότου και πώς μπορεί να εξελιχθεί; Πώς συνδέεται η ευρωπαϊκή διάσταση της Ελλάδας με τη σημερινή πορεία κοινωνικής καταστροφής αλλά και με μια πρόταση διεξόδου από αυτήν; Ποιοι στόχοι, βήματα, συμμαχίες, θα έφερναν πιο κοντά μια άλλη προοπτική;
Η συζήτηση σχετικά με την Ε.Ε., την Ευρωζώνη και τη θέση της Ελλάδας διεξάγεται στην Αριστερά συχνά με τη μορφή ανταλλαγής συνθημάτων και στερεοτύπων, ενώ πολλές φορές αφαιρείται από τη συζήτηση η πολιτική ουσία. Σήμερα, όμως, η ίδια η πραγματικότητα απαιτεί πιο σύνθετες και βαθιές απαντήσεις.

Η εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς, επιδιώκοντας να ανοίξει με ουσιαστικούς όρους ο διάλογος και στα πλαίσια ενός κύκλου συζητήσεων που ετοιμάζει για μια σειρά θέματα, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο Ο ευρωπαϊσμός σε κρίση. Συζητώντας πέρα από συνθήματα και απλουστεύσεις.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

Γιάννης Κιμπουρόπουλος, δημοσιογράφος.

Νίκος Κοτζιάς, καθηγητής πολιτικών θεωριών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, συγγραφέας και μέλος της Κίνησης Ιδεών και Δράσης Πράττω.

Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για την ευρωπαϊκή πολιτική του κόμματος.

Ρούντι Ρινάλντι, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.


Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πολιτική Εκδήλωση: Ο ευρωπαϊσμός σε κρίση - Εκδήλωση του Δρόμου της Αριστεράς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">