ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΡΑΒΕΣ

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση του Αστέρα Βουλιαγμένης στον προτιμητέο επενδυτή, τη Jermyn Street και τους Άραβες της AGC, με στόχο να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων εβδομάδων. Η αξία της συναλλαγής εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ.

Ηδη, βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), στο πλαίσιο των διαδικασιών που ακολουθεί το διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας. Επειτα θα ακολουθήσει η μεταβίβαση του 90% της Αστήρ Παλλάς στην Jermyn Street και η δημόσια προσφορά που θα απευθύνει στη συνέχεια η τελευταία για την έξοδο της εταιρίας από το Χ.Α..

Την ίδια στιγμή δρομολογούνται οι διαδικασίες για την αναμενόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με εισφορά σε είδος με στόχο τη μεταβίβαση τμήματος της έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και με αρχιτεκτονικά γραφεία που πρόκειται να αναλάβουν την ανακαίνιση του συγκροτήματος.

Όπως έχει τονίσει ο διευθύνων σύμβουλος της Αστήρ Παλλάς κ. Πολυχρόνης Γριβέας, στην παρούσα φάση δεν έχει ακόμη αποφασισθεί πώς θα υλοποιηθεί η αναβάθμιση -σε 7 αστέρων- του συγκροτήματος, αν δηλαδή οι εργασίες ανακαίνισης θα γίνουν σταδιακά (με τη λειτουργία του ενός από τα δύο ξενοδοχεία), όπως έχει ξαναγίνει και στο παρελθόν, ή αν το συγκρότημα παύσει για μία μικρή περίοδο τη λειτουργία του.

Η επένδυση στο σύνολό της μπορεί να προσεγγίσει το 1 δισ. δολάρια και θα περιλαμβάνει 15 υπερπολυτελείς κατοικίες στην περιοχή όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο «Αφροδίτη», καθώς και την αναβάθμιση της μαρίνας.

Το έργο στοχεύει στη βελτίωση των υπηρεσιών του συγκροτήματος και την ταυτόχρονη ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς, η λειτουργία όλων των μονάδων και δραστηριοτήτων του συγκροτήματος θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, τιμώντας τις κρατήσεις των πελατών που, επί σειρά ετών, εμπιστεύονται τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Σε σχέση με τη διαχείριση του συγκροτήματος, την οποία μέχρι πρότινος είχε η Starwood, ο κ. Γριβέας επεσήμανε ότι «αποτέλεσε στρατηγική απόφαση της διοίκησης, κρίνοντας ότι ο Αστέρας μπορεί να προχωρήσει με ένα δικό του management. Eίμαστε σε θετική συνεννόηση με την Starwood, ώστε η μετάβαση στο νέο καθεστώς να γίνει όσο πιο ομαλά γίνεται». Αναφορικά με το ενδεχόμενο ανάληψης της διαχείρισης από τη Four Seasons (σ.σ. η σχετική φημολογία αφορά επαφές των νέων ιδιοκτητών με τον ξένο κολοσσό) o κ. Γριβέας επεσήμανε ότι «η διοίκηση της Αστηρ Παλλάς αυτή την στιγμή δεν πραγματοποιεί συζητήσεις με κανέναν από τη Four Seasons».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΡΑΒΕΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">