ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ

Δεν βλέπουν φως στο τούνελ στην Ελλάδα οι Βρυξέλλες αφού θεωρούν ότι είναι νωρίς για προβλέψεις και χαρακτηρίζουν κρίσιμο το επόμενο δίμηνο. 

Ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε ότι στην παρούσα φάση δεν είναι δυνατόν να γίνει καμία πρόβλεψη σε σχέση με το «τι μέλλει γενέσθαι» στην Ελλάδα μετά την εκπνοή του ελληνικού προγράμματος στο τέλος του 2014.

Ο αξιωματούχος, όπως σημείωσε ο ίδιος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ είπε ότι σε αυτό το στάδιο η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει βέβαιη ότι μπορεί να βγει από τα προγράμματα βοήθειας, αλλά αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2014, το προσχέδιο για το 2015, η ρευστότητα των τραπεζών και το κλίμα στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

«Η επόμενη μέρα εξαρτάται από το τι θα γίνει τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι μεταξύ άλλων αναμένονται και τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών, που θα διεξαχθούν εντός του Οκτωβρίου.

Σε αυτό το σημείο ο αξιωματούχος επισήμανε ότι το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διακρατεί ομόλογα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, τα οποία ωστόσο δεν μπορούν να μετατραπούν άμεσα σε μετρητά.

Τέλος, ερωτηθείς κατά πόσο ικανοποιεί τις Βρυξέλλες το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2015 που κατέθεσε η Ελλάδα, ο αξιωματούχος τόνισε ότι τα κλιμάκια της τρόικας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, εξετάζουν τα βασικά του στοιχεία. Πρόσθεσε ότι αν το σχέδιο του προϋπολογισμού δείχνει υψηλό βαθμό ρεαλισμού και αντανακλά τις πολιτικές προτεραιότητες που ορίζει το Μνημόνιο, οι Βρυξέλλες θα είναι ικανοποιημένες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστούν να ανατρέψουν τα δεδομένα με «εξαφάνιση» της λέξης μνημόνιο και με μίνι ανασχηματισμό προσώπων.

Η φιλοδοξία τους να παραμείνουν στην εξουσία τους οδηγεί σε κινήσεις απελπισίας που αγγίζουν τα όρια της πολιτικής εξαπάτησης.


Μάλιστα έχουν βρει και ημερομηνία εξόδου από το μνημόνιο: 8 Δεκεμβρίου 2014. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Μαξίμου την ημέρα εκείνη το μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να ανακοινώσει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.
Είναι σαφές ότι οι εν λόγω κινήσεις μόνο γέλια και πικρόχολα σχόλια προκαλούν στους οικονομικούς κύκλους που γνωρίζουν πολύ καλά πως πρόκειται για μια καθαρά επικοινωνιακού περιεχομένου κίνηση, αφού η χώρα θα συνάψει νέο μνημόνιο το οποίο βεβαίως δεν θα φέρει αυτή την ονομασία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">