ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΔΕΚΤΗ

Γλυφάδα 21 Δεκεμβρίου 2014

Οι κ.αξιότιμοι νομοθέτες, θα πρέπει να έχουν υπ' όψιν τους ότι η τροπολογία που πέρασε νύχτα στο προοίμιο των εθνικών εκλογών,  δεν τυγχάνει της αποδοχής των κατοίκων.

Ειδικά το σημείο που έχει επιλεγεί, στο στρατόπεδο της αεροπορίας στη Τερψιθέα Γλυφάδας, επ' ουδενί χαρακτηρίζεται κατάλληλο για χώρο ταφής νεκρών.

Η πρόταση η δική μας ήταν και παραμένει ο χώρος ταφής των νεκρών να γίνει στο γκολφ της Γλυφάδας, στα σύνορα Γλυφάδας - Ελληνικού. 
Το νεκροταφείο να γίνει στα πρότυπα των Αμερικανικών κοιμητηρίων που βρίσκονται σε κοινή θέα, και όχι στις παρυφές των βουνών.

Οι θεσμικοί εκλεγμένοι μας υποχρεούνται να υπηρετήσουν και να εκφράσουν τις επιθυμίες των πολιτών, και απ' όσο γνωρίζουμε ουδείς εκ' των κατοίκων στη περιοχή είχε ως αξίωση ένα κοιμητήριο στο χώρο του πρώην στρατοπέδου της Αεροπορίας.

Ο συγκεκριμένος χώρος, στο πρώην στρατόπεδο της Αεροπορίας, έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη ζώνη του Υμηττού, και οι ανάγκες που υπάρχουν στη περιοχή είναι αποκλειστικά για δενδροφύτευση - δημιουργία δρυμού - ώστε να συγκρατούνται τα ύδατα που σε κάθε βροχόπτωση καταπνίγουν ολόκληρη τη πόλη της Γλυφάδας.

Επιπροσθέτως, τονίζουμε ότι η περιοχή περιβάλλεται από μπαζωμένα ρέματα, και το έδαφος είναι κατηφορικό και παρουσιάζει ευπάθεια στις καθιζήσεις.

Επί του συγκεκριμένου ψηφίσματος 2227/348 20.12.2014 θα υπάρξουν προσφυγές, δεδομένου ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση του ζητήματος και δεν είναι σύμφωνα των προσδοκιών των κατοίκων.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΔΕΚΤΗ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">